Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 4 april 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Vervolging Baker Tilly Berk om belastingfraude
Het OM vervolgt Baker Tilly Berk voor het meewerken aan belastingontduiking. Het kantoor zou in 2006 een ontoelaatbare fiscale constructie hebben opgezet voor Spits Wallcoverings, een mkb-ondernemer in woningdecoratie. Baker Tilly Berk wordt verdacht van valsheid in geschrifte, het opzettelijk doen van onjuiste aangiften vennootschaps- en inkomstenbelasting en het verstrekken van onjuiste informatie aan de […]
Lees meer
 
 
De fiscus zal rekening-courant positie DGA in de toekomst kritischer beoordelen
Op 14 maart 2018 zijn er interne stukken van de Belastingdienst openbaar gemaakt over de lening van de DGA van zijn BV. Deze documenten zijn openbaar gemaakt naar aanleiding van een Wob-verzoek. Uit deze documenten blijkt hoe de Belastingdienst omgaat met een lening van de DGA van zijn BV.
Lees meer
 
Regiosessie: Falend fiscaal advies – voorkom fouten Advertorial

Sommige adviezen pakken fiscaal desastreus uit. Advocaten stellen claims op, familieleden spreken elkaar niet meer en betrokken adviseurs vinden troost bij een specialist in fiscaal strafrecht. Hoe signaleert u de falende advieskansen?
Fiscale highlights met een knipoog, relevant voor uw mkb adviespraktijk, herkenbaar en met een grote glimlach gebracht.

Meld u nu aan voor een Regiosessie: Falend fiscaal advies =>

 
Waarschuwing voor AA om gebrek aan objectiviteit
Een AA heeft niet objectief gehandeld door zonder overleg op te treden richting de Belastingdienst namens een vrouw die in echtscheiding lag, oordeelt de Accountantskamer. Daarmee is ook in strijd met de beginselen van vakbekwaamheid en zorgvuldigheid gehandeld. Normaal gesproken zouden de geconstateerde feiten een berisping waard zijn, maar de Accountantskamer houdt het bij een waarschuwing.
Lees meer
 
 
Grant Thornton kan niet op tegen Big Four
Grant Thornton UK stopt met het controleren van beursgenoteerde bedrijven. Het op vijf na grootste kantoor in het Verenigd Koninkrijk kan naar eigen zeggen niet op tegen de dominantie van de Big Four op de controlemarkt voor beursfondsen. 
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider
financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee!

 
Cel voor fraude met DigiD
Zes verdachten die in Groningen in 2013 op grote schaal fraudeerden met de DigiD (digitale identiteit) van honderden studenten, zijn veroordeeld tot celstraffen tot 2,5 jaar. De rechtbank in Groningen legde de hoogste straf op aan ex-belastingambtenaar Frits T. (58) uit het Groningse Westerlee.
Lees meer
 
 
Eumedion kritisch over green paper NBA
De green paper van de NBA mist diepgang en openheid ten aanzien van alternatieve structuurmodellen voor accountantskantoren. Dat stelt beleggersorganisatie Eumedion in een reactie op de green paper.
Lees meer
 
Inkomstenbelasting: fiscale mogelijkheden voor de MKB-praktijk Advertorial

Praktische handvatten en tips nodig voor het opmaken van de aangifte IB voor met name de MKB-praktijk? Heleen Elbert behandelt op 18 april o.a.:
• Fiscale eisen ondernemerschap
• Winst uit onderneming
• Raakvlakken omzetbelasting
• Aftrekposten en aftrekbeperkingen (o.a. zelfstandigenaftrek, investeringsaftrek, auto van de zaak, werkruimte)
• Resultaat uit overige werkzaamheden en ter beschikkingstellingsregeling

 
Veel problemen met stamrecht bv’s
Duizenden houders van een stamrecht bv dreigen in de problemen te komen doordat er geen of te weinig geld in de bv zit om het pensioen aan te vullen en daarover belasting af te dragen. Dat constateren verschillende belastingadviseurs en andere deskundigen in het FD.
Lees meer
 
 
Kifid hervat behandeling klachten woekerpolissen 
Het financiële klachteninstituut Kifid hervat de behandeling van ruim zevenhonderd aangehouden klachten over woekerpolissen. Betrokken consumenten en financiële dienstverleners ontvangen hierover de komende maand bericht van het financiële klachteninsituut. Bij de behandeling gebruikt het instituut uitspraken van de Commissie van Beroep van het Kifid over vijf richtinggevende zaken als leidraad.
Lees meer
 
 
Celstraffen voor witwassen bitcoins
Zes mannen zijn door de rechtbank in Utrecht veroordeeld voor het witwassen van bitcoins, meldt de NOS. De transacties liepen uiteen van bedragen tussen 100.000 en 10 miljoen euro. De straffen variëren van een tot drie jaar cel.
Lees meer
 
Hoe houd je grip op alle informatie van je klanten? Contentpartner
Niet alleen binnen de accountancy, maar ook binnen de ICT blijven vernieuwingen en wijzigingen zich steeds sneller aandienen. Er is meer informatie beschikbaar dan ooit, in meer verschillende systemen in ondernemingen. Hoe houd je als accountant grip op al deze informatie?
 
Soft controls in de audit Opleiding
Soft controls worden steeds vaker gezien als een wezenlijk onderdeel van de interne beheersing. De herziening van de Corporate Governance Code onderstreept dit. Als gevolg hiervan worden aspecten als organisatiecultuur, gedrag, motivatie, stijl van leidinggeven en tone-at-the top tegenwoordig steeds vaker meegenomen. Een goede kwaliteit van soft controls stimuleert bestuurders, managers en medewerkers om de […]
 
Uitfaseren van Pensioen in Eigen Beheer Opleiding
Tijdens deze cursus wordt uitgebreid ingegaan op het uitfaseren van het Pensioen in Eigen Beheer zoals dat in 2017 mogelijk is geworden. Sinds 1 april 2017 is het mogelijk om het Pensioen in Eigen Beheer  fiscaal aantrekkelijk af te kopen. Het alternatief voor afkoop is  het aanhouden van een eenvoudige oudedagsvoorziening in eigen beheer (de oudedagsverplichting), waarbij […]
 
Belastingadviseur Vacature
Wil je op breed vlak fiscaal advies kunnen geven en een rol spelen bij de ontwikkeling van onze fiscale afdeling? En heb je een wo-opleiding? Bekijk dan onze vacature voor Belastingadviseur! Belastingadviseur 32-40 uur per week in Gouda Wil jij je bezig houden met de fiscale implicaties van de door Accountants gemaakte aangiften? En wil […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn