Edelhert in ochtendlicht | Zoek de woerd | (Wandel)tips bij onweer
Vreemde snavel

Vreemde snavel

Waarom heeft de lepelaar zo’n vreemde snavel? Het antwoord >
 
 
Roots
Het verhaal achter de winnende foto
Edelhert in ochtendlicht

"Op een mooie ochtend tijdens de edelhertenbronst van 2022 sta ik te wachten op de dingen die gaan komen. Voor mij kijk ik een mistig dal in. Ik zie niets, maar hoor verschillende edelherten burlen! Wat een machtig geluid, een oergeluid!" aldus de fotograaf over deze prachtige foto.
Foto: Micha Leenders

Roots
Onopvallend de (na)zomer door
Zoek de woerd

Probeer de komende tijd maar eens een mannetje wilde eend (woerd) te vinden. Dat zal nog niet meevallen. Ze wisselen een groot deel van hun verenkleed in een keer, kunnen niet vliegen en gedragen zich daarom zo onopvallend mogelijk.
Foto: Paul Böhre

Advertorial
Roots
Vakantiewoning Molen Cabauw: slapen naast de molen

Alsof de tijd er heeft stilgestaan. Zo voelt het om in vakantiewoning Molen Cabauw te verblijven. Midden in het ongerepte polderland van de Lopikerwaard, op de grens van Utrecht en Zuid-Holland, vergeet je de buitenwereld en word je één met de natuur.
Foto: Pauline Joosten

Roots
Wandelen
Wat te doen bij onweer?

Op een warme zomerdag kun je tijdens een wandeling door de natuur worden overvallen door onweer en bliksem. Wat moet je ook alweer doen bij onweer wanneer je niet kunt schuilen in een huis of auto?
Foto: Pixabay

Advertorial
Roots
Genieten van de natuur in de nazomer

Het nieuwe Roots Vogelmagazine én Roots september zijn nu samen te koop! Bestel ze als pakketje en ontvang ruim 10% korting op je aankoop. Binnen Nederland profiteer je van gratis verzending.

Roots
Verwachte broeder
De Japanse nachtegaal

In Nederland en België broeden circa 200 vogelsoorten, maar stabiel is onze vogelstand nooit. Soorten als zomertortel en bonte kraai worden zeldzamer, maar de kans groeit dat andere soorten zich hier als broedvogel vestigen.
Foto: Getty Images

Roots
Roots Foto van de Maand Wedstrijd
De opvallers van juni/juli

‘Langs de waterkant’ was in juni/juli het thema van de Roots Foto van de Maand wedstrijd. De tien allermooiste foto’s kun je bewonderen in Roots september. Deze tien verdienen echter óok een plekje in de (online) schijnwerpers!
Foto: Annie Keizer

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden