Themanieuwsbrief Stookseizoen


Bekijk deze mail in uw browser.

Themanieuwsbrief: Stookseizoen
Elan E van Brink Climate Systems
Met één kanaal verwarmen, koelen en ventileren
De nieuwe Elan E van Brink Climate Systems is een volledig elektrische direct gestookte mini-luchtverwarmer. In combinatie met een Renovent Excellent WTW-unit levert het toestel via één kanaal zowel warmte als verse ventilatielucht. Zijn ‘broertje’ de Elan 4 is naast verwarming en ventilatie ook geschikt voor koeling. Deze indirect gestookte mini-luchtverwarmer haalt zijn warmte uit een cv-ketel, stadsverwarming of warmtepomp. In combinatie met een warmtepomp kan ook koude worden geleverd. Beide Elan-toestellen zijn zo compact dat ze  kunnen worden gestapeld tot een installatie die in huis verschillende klimaatzones schept, ook CO2-gestuurd.
Whitepaper 1
Design en techniek gaan hand in hand
Een nieuwe radiator kan bij een restyling of verbouwing voor een prachtig effect zorgen. Als eyecatcher of als stille kracht in de complete uitstraling van een ruimte. Dit najaar breidt Jaga de Vertiga Collectie uit met de nieuwe designs Vortex en Helix. De Belgische designer Stan Maes ontwierp deze unieke designradiator. De radiator voor lage watertemperaturen kan toegepast worden bij warmtepompen en hr-ketels.
PCM Buffers van PCM Suppliers
Zoutmatten voor warmteopslag
PCM Buffers zijn zoutmatten waarin zout wordt toegepast als materiaal voor warmteopslag. De matten helpen gebouwen te koelen en verwarmen. Ze werken zelfs tot vijf uur nadat de verwarmingsbronnen uit zijn. Ze zijn te combineren met vloerverwarming, radiatoren, wandverwarming, hout- en pelletkachels en warmtepompen en slaan ook de warmte op van op- of invallend zonlicht. Dankzij de zoutmatten in vloeren, wanden of plafonds kan ongeveer 30 % aan gas worden bespaard voor verwarming en 80 tot 100 % aan elektriciteit voor koeling. De buffers verdienen zichzelf daardoor in ongeveer vier jaar terug.
Whitepaper 1
Handdoekdroger
De Jay van Instamat is een minimalistische handdoekdroger voor de badkamer. Voor een warme handdoek of badjas is de gebruiker nu niet afhankelijk van de centrale verwarming. De Jay is gemaakt van geborsteld of gepolijst roestvast staal. De schakelaar met thermostaat aan de bovenkant geeft licht als de handdoekdroger in bedrijf is. De droger verbruikt ongeveer net zo veel stroom als een normale gloeilamp.
Remeha zonneboilersysteem
Zonne-energiesystemen
Met de zonneboiler-combisystemen Solar Plus 390 & 690 en de TzerraSOL 390 & 690 van Remeha beschikt de installateur over zonlichtsystemen voor een rijtjeshuis tot en met een royale vrijstaande villa. De Solar Plus 390 & 690 is een samengestelde zonneboilercombinatie die met iedere (Remeha) cv-ketel kan samenwerken. De TzerraSOL 390 & 690 is een zonlichtsysteem waarbij een zonneboiler en de Tzerra Plus cv-ketel tot één toestel zijn geïntegreerd. 
Schrijf u uit voor deze mailing.