Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 21 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Laat verzekeraars en pensioenfondsen flexibele AOW uitvoeren’
Als er een flexibele AOW wordt ingevoerd, dan kunnen verzekeraars en pensioenfondsen het beste de uitvoering voor hun rekening nemen. Dat vindt Aon Hewitt. “Zij bieden al jaren flexibele oplossingen voor vervroegd of uitgesteld pensioen en hebben de benodigde kennis daardoor al in huis.”
Lees meer
 
 
Meeste woningcorporaties kiezen administratieve DAEB-scheiding
Bij de Autoriteit woningcorporaties (Aw) hebben 331 woningcorporaties een ontwerpvoorstel ingediend voor het scheiden of splitsen van hun DAEB- en niet-DAEB activiteiten. De meeste (199) kiezen voor een administratieve scheiding.
Lees meer
 
Zoek je nieuwe klanten? Advertorial

Ontvang gratis offerteaanvragen van ondernemers die op zoek zijn naar een accountant of boekhouder!

Exact is de partner voor ambitieuze accountants. Wij helpen bij de nummer 1 uitdaging: het vinden van nieuwe klanten. Maak gratis en vrijblijvend een profiel aan.

Ontdek het Accountants Center =>

 
Ruim half miljard aan voorlopige aanslagen zonder aangifte
De Belastingdienst heeft aan bijna 229.000 mensen die geen voorlopige aangifte hebben gedaan een voorlopige aanslag opgelegd. Dat antwoordt staatssecretaris Wiebes (Financiën) op Kamervragen van CDA-lid Omtzigt.
Lees meer
 
 
AA berispt vanwege onjuiste aangifte voor broer
De Accountantskamer heeft een accountant berispt die voor zijn broer belastingaangiften heeft verzorgd waarin onjuiste gegevens zijn opgenomen. Hij had de opgaven die zijn broer deed, moeten controleren.
Lees meer
 
 
Reclameverbod voor ‘giftige’ financiële producten
De AFM wil een reclameverbod gaan invoeren voor schadelijke financiële producten. Vanaf vandaag consulteert de toezichthouder op de financiële branche de markt. Het verbod moet onder meer gaan gelden voor flitskredieten en riskante beleggingsproducten.
Lees meer
 
 
Meerdere opdrachtgevers niet noodzakelijk voor IB-ondernemerschap
Een zelfstandige die voor maar één opdrachtgever werkt, kan in sommige gevallen fiscaal gezien toch als IB-ondernemer worden aangemerkt. Dat oordeelt de rechtbank Arnhem in een zaak tussen een ZZP’er en de Belastingdienst. Er hoeft niet noodzakelijk voor meerdere opdrachtgevers tegelijk worden gewerkt: dat kan ook volgtijdelijk.
Lees meer
 
 
KPMG breidt ‘Digital Health’-adviestak uit
KPMG heeft het bedrijfsonderdeel Digital Health uitgebreid met vier nieuwe adviseurs. “Door de toenemende digitalisering in de zorg neemt de behoefte van organisaties aan ondersteuning steeds verder toe”, aldus het consultancybureau.
Lees meer
 
 
‘AFM maakt fouten in boeteprocedure’
In bezwaarprocedures tegen AFM-boetes maakt de toezichthouder fouten, zo meldt het FD. Dat baseert zich op twee rechterlijke uitspraken die bepaalden dat de opgelegde boete sterk moest worden gematigd. Medewerkers van de toezichthouder hebben met elkaar overlegd zonder medeweten van de bezwaarmakende partij.
Lees meer
 
 
Scholingsvouchers voor werkzoekenden sneller op dan verwacht
Door een sterk toegenomen aantal aanvragen is het budget voor de scholingsvoucher voor werkzoekende al bijna op. Dat meldt het UWV. Aanvragen worden nog in behandeling genomen, “maar er is geen garantie dat deze kunnen worden toegekend”.
Lees meer
 
 
NVB komt met klachtenloket voor kleine ondernemers
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wil volgend jaar een gedragscode invoeren voor de financiering van kleinzakelijke klanten. Onderdeel van die code is een apart klachtenloket voor kleine ondernemers.
Lees meer
 
In 2 jaar met 100 klanten groeien, het kan! Contentpartner
Accountant Vast is in twee jaar tijd flink gegroeid. Het geheim hierachter is een combinatie van scherpe tarieven, gemakkelijk digitaal aanleveren en een persoonlijke benadering. Henk Kenter AA onthult zijn succes dat zijn team een finaleplek opleverde in de Exact Cloud Accountant 2016-verkiezing.
 
AA-opleiding Opleiding
Wil je je verder ontwikkelen tot accountant-administratieconsulent (AA), de adviseur van het midden- en kleinbedrijf? Schrijf je dan nu in voor de AA-opleiding oriëntatie Accountancy mkb. Onze opleiding tot accountant-administratieconsulent (AA) kenmerkt zich door een sterke praktijkgerichtheid en een hoog actualiteitsgehalte. Een AA-opleiding die niet alleen opleidt voor het theoretisch getuigschrift AA maar die daarnaast daadwerkelijk […]
 
Zelfstandig kantoorleider bij Finovion Vacature
Bent u ook van mening dat het anders moet en kan binnen de accountancy? Moeten wij niet meer tijd besteden aan het klantcontact en bredere advisering in plaats van ons met randzaken bezighouden? Finovion neemt aangesloten kantoren veel tijd uit handen en bespaart geld door samen te werken met elkaar. Wie is Finovion? Finovion (www.finovion.nl) […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn