Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 29 juni 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
François Herms: Hoe voorkom je boetes voor datalekken
In de maatschappij is privacy een onderwerp dat momenteel veel in de belangstelling staat. Om deze privacy te kunnen waarborgen, regelt de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) hoe organisaties moeten omgaan met datalekken en de meldplicht hiervan.
Lees meer
 
 
Populaire vertrekregeling Belastingdienst stopt per 1 september
De Belastingdienst heeft met de vakbonden een akkoord bereikt over het aanpassen van de populaire vertrekregeling voor het personeel.
Lees meer
 
FinTech Congres: de do’s en dont’s voor de accountant – 14 september 2016 | Utrecht Advertorial

De manier waarop uw cliënten betalingen uitvoeren, financiering zoeken, valuta verhandelen en investeringen doen, gaat ingrijpend veranderen. U heeft hierin als accountant een proactieve, adviserende en controlerende rol. Zorg dus dat uw kennis op FinTech gebied up-to-date is!

Meer informatie en inschrijven >>

 
Vormt de koopwoning wel/niet de centrale levensplaats van belanghebbende?
Belanghebbende maakt niet aannemelijk dat de koopwoning haar centrale levensplaats vormde. De koopwoning kwalificeert niet als eigen woning. Geen recht op aftrek kosten eigen woning met betrekking tot dit pand.
Lees meer
 
 
Worrell & Jetten ontvangt als eerste kantoor analyse uitkomsten SRA-scan
‘De SRA-Cultuurscan geeft perfect inzicht in wat goed gaat en wat verbetering behoeft. Dat is van grote waarde in een vooruitstrevende organisatie als de onze, waar zwaar wordt ingezet op strategie en kwaliteit’, zegt Erik Westerhof, partner van accountants- en advieskantoor Worrell & Jetten. 
Lees meer
 
AV2: 10 maatregelen tegen datalekken Advertorial

Datalekken bij accountantskantoren; slechts een van de boeiende onderwerpen in Accountancy Vanmorgen, afl. 2. Enkele andere artikelen:
– XBRL heeft onvoldoende gebracht
– Accountantskantoor straks een IT-bedrijf met verstand van audit?
– Pensioen in eigen beheer: de stand van zaken!

Geïnteresseerd? Neem hier een abonnement op Accountancy Vanmorgen voor € 49,50 per jaar.

 
Lex van Teeffelen: Financieren is een vak
Het mooie van het werk van de accountant in het MKB is dat er grote diversiteit aan vragen op hem of haar afkomt. Als vertrouwenspersoon van de ondernemer is de accountant ook de eerst aangewezen persoon voor advies over allerlei financiële zaken, financieringen en krediet.
Lees meer
 
 
Plasterk schaft precariobelasting op nutsnetwerken af
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft besloten de precariobelasting voor nutsnetwerken af te schaffen.
Lees meer
 
 
DOCCO lanceert Meldpunt SBR
Docco lanceert een Meldpunt SBR. Het platform moet meer inzicht gaan geven in de knelpunten die accountantskantoren ervaren bij SBR en ruimte bieden aan betrokken marktpartijen om kennis te delen.
Lees meer
 
 
Genoten stamrechtuitkering onderworpen aan heffing van loonbelasting en premies volksverzekeringen
Een Nederlandse man woonde en werkte ruim 13 jaar in de VS waarna hij ontslag krijgt aangezegd. Hij repatrieert naar Nederland en ontvangt hier van zijn werkgever een ontslagvergoeding. De werkgever stort de vergoeding in een door de man opgerichte stamrecht-BV.
Lees meer
 
Menno Kooreman, jurylid Exact Cloud Award over basishygiëne en echte innovatie Contentpartner
Een efficiënte productiestraat is nog lang niet iets waar alle kantoren al aan toe zijn. Toch is dat in de ogen van Menno Kooreman geen echte innovatie. Het kan immers al heel lang. Echte innovatie is hoe kantoren technologie en organisatie inzetten om hun klanten op nieuwe manieren te bedienen.
 
PE-dagen 2016: Ibiza Opleiding
Onze buitenland reizen kenmerken zich door een vast concept: Een afwisseling van PE, groepsactiviteiten en een ontspannen samenzijn met vakgenoten. Dit jaar staat Ibiza op de planning van 21 tot en met 24 september 2016. Ibiza staat bekend als een luxe party eiland. Maar dit Spaanse eiland heeft ook fantastisch mooie natuur, gezelligheid en culturele […]
 
Registeraccountant – Obdam Vacature
Wettelijke controles, financieringsaanvragen, prognoses, controller-op-afstand, advisering, inrichten werkprocessen zijn enkele voorbeelden van werkzaamheden die wij uitvoeren voor onze klanten. Voor onze snel groeiende praktijk zijn wij op zoek naar een Registeraccountant die ons kantoor kan versterken. Langedijk & Starren is een accountants- en belastingadvieskantoor, gevestigd in Obdam, die zicht richt op het MKB in Noord-Holland. […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn