NEKST-anbefalinger kan sætte turbo på grøn energi | Verdens største taganlæg på vej hos DSV
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2775 header dagens energi 1280x300
Vi skal forsikre os mod fremtidige strømafbrydelser
COLOURBOX30145668
På vindstille, overskyede og kolde dage kan elselskaber i fremtiden få udfordringer med at levere nok strøm til at dække forbruget. Derfor skal vi belønne et fleksibelt elforbrug, skabe bedre muligheder for at lagre strøm og etablere en såkaldt kapacitetsmekanisme, mener Green Power Denmark.
Læs hele historien


 

NEKST-anbefalinger kan sætte superturbo på udbygning af grøn energi
Veddum K%C3%A6r 1951 web foto JeppeCarlsen
Der er ingen tvivl om, at anbefalingerne fra den nationale energikrisestab, NEKST, kan skabe den acceleration i udbygningen af vindmøller og solceller, som er nødvendig for at firedoble produktionen af grøn strøm på land inden 2030. Green Power Denmark mener, at regeringen hurtigst muligt bør omsætte anbefalingerne til lovgivning.
Læs pressemeddelelse

 

Visualisering solcelleanlaeg DSV Horsens2024 med vandmaerke pa tag
Verdens største taganlæg på vej på nyt DSV-center
Danske SolarFuture skal etablere et 35 MW stort solcelle-taganlæg på DSV’s nye logistikcenter på over 300.000 kvm i Horsens. Den årlige elproduktion forventes at være 33 GWh, svarende til forbruget i 7.300 husstande.
Læs mere hos SolarFuture

 

2603 citat
Fremtidens transport er nødt til at være grøn, og vi håber, at kortet kan være med til at understrege, at elbiler efterhånden er blevet for alle. Det er meningen at kortet på en dynamisk og inspirerende måde viser transformationen fra fossile brændsler til el, som bilerne i kommunen gennemgår i de kommende år.
1684912870308
Jesper Lærke, formand for Klimarådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, der med et nyt kort vil vise, hvor langt omstillingen til elbiler er nået i forskellige områder af kommunen.
Kilde: Ringkøbing-Skjern Kommune

 

 

 

3478 vindstoed logo
Vindstød-stiftere køber Vattenfall ud
De to stiftere af elhandelsselskabet Vindstød, Morten Nissen og Lars Riisgaard Ribe, har købt den hidtidige majoritetsejer Vattenfall ud af selskabet. 'Vi har besluttet at købe Vattenfalls ejerandel ud, hvilket er sket i samme omgang med, at de har lavet en strategisk gennemgang af alle de aktiviteter, de har', udtaler Morten Nissen.
Læs mere i EnergiWatch

 

3168 paragraftegn png
Høringssvar 
Green Power Denmark har afgivet høringssvar til EU-Kommissionens guidance on designating renewables acceleration areas. Green Power Denmark roser som udgangspunkt initiativet om accelerationsområder for vedvarende energi under den forudsætning, at det vil fremskynde udbygningen af VE og hverken vil forsinke eller forhindre VE-projekter som allerede i proces eller planlægning. 
Læs hele høringssvaret

 

3404 Topm%c3%b8de header 1920x1080 logo v1
Topmøde 2024: Elektrisk Europa

 

Europa står foran store valg: Vælger vi den elektriske vej, der fører os mod klimamålet – eller fortsætter vi som hidtil? Hvilke politikere vælger vi til at være Danmarks stemmer i Europa? Hvem sikrer bedst et grønt Europa med rød-hvide aftryk? Vær med, når Green Power Denmark samler energisektoren og inviterer til Topmøde om et elektrisk Europa og debat mellem spidskandidaterne til årets valg til Europa-Parlamentet.
2659 4 dots lightgreenw
2613 event date time lightgreen 23. maj
2616 event place lightgreen K.B. Hallen
2615 event ticket price lightgreen Fra 250 kroner
Se hele programmet og tilmeld dig

 


 

Dagens priser
2627 todays prices systemprice lightgreen
Systempris – el
389,40
DKK/MWh
2610 todays prices vestdanmark lightgreen
Vestdanmark – el
550,40
DKK/MWh
2626 todays prices oestdanmark lightgreen
Østdanmark – el
550,40
DKK/MWh
2624 todays prices gasprice lightgreen
Gaspris
2,17
DKK/m3
2625 todays prices co2price lightgreen
CO2-pris
53,67
EURO/ton
Alle elpriser er dagsgennemsnittet af spotpriser i DKK/MWh
Gas- og CO2-pris er intraday priser fra foregående handelsdag
Kilde: Nord Pool (el) | Kilde: EEX (gas) | Kilde: EEX (CO2)

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2023
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon