Aktuelt om Statens Lønløsning
Juni 2021
22-06-2021
Vi styrker den interne kontrol
Som en del af Økonomistyrelsens tværgående projekt 'Styrket intern kontrol' implementerer vi i slutningen af 2021 en ny funktionalitet til godkendelses-flowet i SLS og HR-Løn.

Det betyder, at ikke-godkendte indberetninger ved lønkørslen vil standse beregningen og dermed også udbetalingen af hele lønnen på den medarbejder, som har en ikke-godkendt indberetning.
Funktionaliteten gælder for alle indberetninger både ændringer med lønmæssig effekt, men også fx stamdataændringer som adresse og ændringer i stillingskoder (STIKO).

Indberetninger fra 3. parts systemer, eksempelvis et tidsregistreringssystem, et lokalt HR-system eller Statens HR, betragtes fortsat som allerede godkendte og vil derfor ikke standse beregningen/lønudbetalingen.

I kan udpege medarbejdere, som op til lønkørslen vil modtage adviserings e-mail om eventuelle ikke-godkendte indberetninger.

Vi opfordrer til, at I gennemgår jeres interne processer for godkendelses-flow for at sikre, at alle indberetninger op til hver lønkørsel bliver godkendt løbende og i tide.

Mere information følger i næste udgave af Løninformation. Vejledninger og uddybende information kommer efter sommerferien.
Sådan opsætter du ny lønseddel - Se vores videovejledning
Med den nye lønseddel har I som arbejdsgivere mulighed for at indsætte kontaktoplysninger og korte nyheder til medarbejderne.

Som noget nyt har vi ud over den traditionelle vejledning produceret en kort videovejledning, der viser, hvordan man opretter en bruger i BrugerStyringLøn, og efterfølgende hvordan den oprettede bruger kan opsætte kontaktoplysninger til brug for lønsedlen.

Du finder vejledning og video på hjemmesiden under "Gør din virksomhed klar til ny lønseddel".
Vil du dele tips og tricks med os?
Som bruger af Statens Lønløsning sidder du med garanti med en masse god og nyttig viden.

Et fast punkt i vores nyhedsbrev, der publiceres efter hver lønkørsel, er nyttige tips og tricks til Statens Lønløsning. Input kommer primært fra vores egne medarbejdere på kontoret.

Vi er nysgerrige på, om du har smarte arbejdsmetoder, genveje, Excel-skabeloner, osv. der kan deles. Vi kan desværre ikke udlove en stor flot præmie, men vi håber, at I vil være med til at videndele med de øvrige brugere af Statens Lønløsning.
Tips og tricks kan sendes til vores postkasse: KBKLON@oes.dk
Er du vores nye kollega?
Vi har lanceret en ny job-portal på Økonomistyrelsens hjemmeside. Her finder du stillingsopslag og kan læse mere om, hvad Økonomistyrelsen kan tilbyde som arbejdsplads.

https://oes.dk/job/

På portalen finder du bl.a. et link til vores nye opslag, hvor vi søger to regelsprogsprogrammører til Team Statens Løn. Der er ansøgningsfrist d. 2 juli 2021.

Du kan læse mere om stillingen via linket her:
Regelsprogsprogrammører til Team Statens Løn
Afmeld nyhedsbrevet her
Økonomistyrelsen
Landgreven 4
DK-1017 København K
T: 33 92 80 00
E:
oes@oes.dk