Slimme verlichting is niet alleen voor je huis. Ook op je fiets zijn de mogelijkheden steeds groter. Vooral als je over een e-bike beschikt, vanwege de grote accu. Hoe je jezelf in het donker goed zichtbaar maakt op de fiets laten we je zien in deze video.

Nieuwste artikelen van 11-01-2023

Video: Word gezien in het donker met slimme fietsverlichting

Slimme verlichting is niet alleen voor je huis. Ook op je fiets zijn de mogelijkheden steeds groter. Vooral als je over een e-bike beschikt, vanwege de grote accu. Hoe je jezelf in het donker goed zichtbaar maakt op de fiets laten we je zien in deze video.

Taxi’s zonder chauffeur op de CES in Las Vegas

Al jaren komen zelfrijdende auto’s voorbij in nieuwskoppen en experimenten. Inmiddels zijn ze ook in het openbaar te vinden. Althans. In Las Vegas als taxi’s. Met een chauffeur als achtervanger. Zo ziet dat er in praktijk uit.

Review.nl zoekt testkandidaten duurzame wasmachines en drogers

Nieuwsgierig naar de nieuwste modellen duurzame wasmachines of drogers, en ben je bereid om zelf zo’n nieuw apparaat thuis te testen? Meld je dan nu aan bij Review.nl en wie weet mag jij tot vier weken lang een hypermoderne wasmachine of droger testen!

Zo verlicht je jouw woonkamer optimaal

Je woonkamer moet natuurlijk sfeervol zijn, maar daarnaast moet je ook kunnen zien wat je doet. Hoe pak je dat aan met verlichting? Je kunt een lichtplan maken om de verlichting af te stemmen op jouw woonstijl en smaak.

De sportieve e-bike: ideaal voor uitdagende fietstrips

Nu de e-bike bij fietsend Nederland helemaal is ingeburgerd, gaan fietsers steeds meer op zoek naar een e-bike die past bij hun fietsactiviteiten. Ben je een fanatiek fietser, of vind je het lekker om op vakantie of tijdens weekendjes weg lange fietstochten te maken? Dan is een sportief uitgeruste e-bike echt iets voor jou. Voor zo’n e-bike is geen helling te steil en geen berg te hoog.

Zo maak je zelf een avatar aan in WhatsApp

WhatsApp heeft onlangs het gebruik van 3D-avatars aan de app toegevoegd. Dat zijn digitale evenbeelden die je van jezelf kunt maken en vervolgens kunt gebruiken in stickers en je profielfoto. Maar hoe maak je er eentje aan? Dat leggen we uit in dit artikel.

Zo kun je snel bestanden zippen in Windows 11 en Windows 10

Om een heleboel foto’s of bestanden te versturen, kun je ze het best verkleinen en verpakken als één pakket. We noemen dit comprimeren of zippen. Vandaar dat je zo’n gezipt bestand herkent aan de rits (zipper) in het pictogram. In Windows 10 en Windows 11 zit zo’n compressie-tool al ingebouwd.

Beginnen met zwemmen, zo doe je dat

Zwemmen is een van de beste sporten die je kunt gaan doen, wat je uiteindelijke doel ook is. Je traint zo ongeveer elke spier in je lichaam, en omdat je het op relatief lage intensiteit doet, verbrand je razendsnel vet. Maar hoe begin je met zwemmen, en wat heb je nodig? ID.nl legt het uit.

De beste gezonde recepten voor je airfryer

Hoewel je bij een airfryer wellicht vaak denkt aan het frituren van friet of andere ongezonde snacks, leent de heteluchtfriteuse zich uitstekend voor de bereiding van allerlei verschillende gerechten. Ook voor gezonde maaltijden kun je bij een airfryer terecht. Wij zetten enkele gezonde recepten voor je op een rijtje.

Dit zijn de 5 beste laptopdeals van het moment

Wil je dit jaar wat meer op je geld letten maar wil je (of moet je) toch af en toe iets aanschaffen? Dan helpt ID.nl je graag. Twee keer per week verzamelen we de beste aanbiedingen binnen een bepaald thema voor je. Dat doen we bij verschillende webwinkels. Vandaag hebben we vijf prachtige laptopdeals voor je gespot bij Bol.com.

De populairste prijsdalers geselecteerd door Kieskeurig.nl

Samsung Galaxy Tab S7 FE 12,4 inch / zwart / 64 GB - € 399,00 (10% korting)

Google Pixel 6A 128 GB / charcoal / (dualsim) / 5G - € 299,00 (22% korting)

Philips 3000 series S3333 - € 59,99 (10% korting)

Mogelijk gemaakt door:

Zo kun je lijstjes en opsommingen in Word maken

Opsommingstekens zijn bolletjes, streepjes of symbolen die de onderdelen van een lijst aanduiden. Als je een nieuwe regel begint met een streepje en daarna tekst typt, dan zal Word er automatisch een opgemaakte lijst van maken. Is dat niet de bedoeling, dan kan die overdreven ijver van Word op den duur irriteren. In dit artikel lees je hoe je deze opsommingstekens kunt temmen.

Zo kun je alle radiozenders ter wereld beluisteren

Het is mogelijk om via je browser alle beschikbare radiostations ter wereld te beluisteren. Via de site radio.garden wordt op een wereldkaartje getoond waar uitzendingen plaats vinden. Met een klikje start je het radiostation.

Kledingstomer of stoomstrijkijzer: wat gebruik je waarvoor?

Wat gebruik jij om je kleding kreukvrij in de kast te hangen? Een stoomstrijkijzer en een kledingstomer zijn apparaten die je hiervoor kunt inzetten. We kijken naar de overeenkomsten én de verschillen tussen strijkijzer en kledingstomer, en vertellen je welk apparaat je voor welke kleding gebruikt.

Zo maak je de beste foto's met je iPhone 14

Met elke nieuwe iPhone voert Apple weer wat verbeteringen aan de camera's van de telefoon door, en dat is ook het geval bij de iPhone 14. Hoe maak je optimaal gebruik van de laatste cameramogelijkheden? Wij zetten een paar tips voor je op een rij om de beste foto’s te maken en vooral hoe je bewuster mooie plaatjes kunt schieten.

Zo stel je je tv optimaal in voor sportwedstrijden

Het WK voetbal in Qatar is helaas alweer verleden tijd, maar voor de sportliefhebber is er nog voldoende te zien de komende maanden: van het WK darts en de Australian Open tot het WK veldrijden en de Formule 1. Hoe stel je je tv optimaal in voor sportwedstrijden?

Afvallen en sporten met behulp van je Apple Watch: deze tips helpen jou!

De Apple Watch leent zich uitstekend als sportmaatje, maar er is een grote kans dat je nog lang niet alles uit je slimme horloge haalt. Daarom zetten we wat tips op een rijtje die je helpen bij het sporten of bij het afvallen.

Weg schilderstress: zo kies je de juiste verfsoort voor jouw klus in huis

Schilderen is net als je koffers pakken: je denkt dat het zo is gepiept, maar het valt altijd weer tegen. Soms zit dat 'm in je skills, maar veel vaker in de voorbereiding. En die begint bij schilderen met het uitkiezen van de juiste verf voor jouw klus. Heb je eenmaal de juiste verfsoort, dan weet je ook welke kwast of roller daarbij hoort en wanneer je een nieuwe laag mag aanbrengen. Daarom een overzicht van de verschillende soorten verf, plus tips voor duurzaam schilderen.

Zo laat je AI omschrijvingen voor je schrijven

De ontwikkelingen op het gebied van AI (artificiële intelligentie) volgen elkaar snel op. Het is intussen mogelijk om zelfgeschreven Nederlandse teksten te laten genereren. We laten je zien hoe dat werkt met korte beschrijvingen op social media.

Quick fix: Geef je Windows-mappen een kleurtje

Het is in Windows nog steeds niet mogelijk om mappen van een kleurtje te voorzien. Terwijl het enorm handig zou zijn als mappen met belangrijke documenten bijvoorbeeld rood zouden zijn en mappen met andere bestanden blauw, geel of groen. Met een gratis tooltje lukt het echter wél. ID.nl legt het uit.

Opvouwen, meenemen en fietsen maar: alles over de elektrische vouwfiets

Niet alleen gewone e-bikes zijn immens populair, ook de interesse in elektrische vouwfietsen groeit sterk. Logisch, want je neemt zo’n fiets een stuk makkelijker mee dan een reguliere elektrische fiets. Dat maakt het een prima oplossing wanneer je bijvoorbeeld wat verder van je werk woont: het eerste stuk ga je met het openbaar vervoer, het laatste stuk ga je lekker fietsen!

Wasmachine met stoomfunctie: waar is dat goed voor?

De komst van de wasmachine heeft het leven een stuk makkelijker gemaakt. Alles wat vuil is geworden hangt binnen een paar uur weer schoon in je kledingkast. Tegenwoordig hebben wasmachines uiteenlopende extra functies, zoals bediening via een app, een impregneerprogramma of een stoomfunctie. Ruim 60 procent van de wasmachines heeft zo’n stoomfunctie, maar wat doet dat precies en waarvoor is het handig?

Voorkom gehoorbeschadiging tijdens het uitgaan

Kroegen, discotheken, concertzalen en festivals hebben één ding gemeen: de muziek staat nogal luid. Wie zich regelmatig en langdurig blootstelt aan versterkte muziek, heeft volgens de Gezondheidsraad een verhoogd risico op permanente gehoorschade. Gelukkig kun je toekomstige gehoorproblemen gerelateerd aan uitgaan eenvoudig voorkomen.

Janine van ID.nl test weegschalen: welke past het best bij haar – of bij jou?

Als je een nieuwe weegschaal wilt, merk je al snel dat er veel verschillen zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen analoog of digitaal. Ga je voor digitaal, dan hangt het van het model af welke opties je allemaal hebt. Behalve je gewicht kunnen deze weegschalen vaak ook je BMI, vetpercentage en hartslag meten. En dan heb je ook nog slimme weegschalen, waarvan je de resultaten kunt bijhouden in een app op je smartphone. Welke het best bij jou past, is heel persoonlijk. Janine van ID.nl heeft er de afgelopen weken vijf getest. Zij weet inmiddels wat haar ideale weegschaal is. Nu jij nog!

Verberg je vensters met één sneltoets

Via een toetscombinatie kun je in Windows direct al je vensters minimaliseren en je desktop tonen. Dat kan handig zijn als je er bijvoorbeeld iemand je kantoor in loopt terwijl je met andere zaken bezig bent.

Sneeuwkettingen: wel of niet verplicht? Check hier de regels per land

Misschien ben je net als veel mensen van plan om op wintersport te gaan met de auto. Je skispullen liggen al klaar, winterbanden zijn geregeld, maar hoe zit het met sneeuwkettingen? Moeten die nou wel of niet mee? Dat hangt af van je wintersportbestemming. De regels rondom sneeuwkettingen verschillen namelijk per land. In dit artikel lees je hoe dat zit voor de populairste wintersportlanden in Europa.

AI genereert video's

Artificiële intelligentie (AI) wordt voor steeds meer toepassingen gebruiken. De laatste weken komt AI vooral in het nieuws omdat de mogelijkheden steeds groter worden voor het maken van creatieve producties. Teksten, kunst en nu zelfs video’s.

Niks ingewikkelds aan: zo ruim je kerstverlichting handig en efficiënt op!

De een is er op 27 december al helemaal klaar mee, de ander stelt het uit tot eind januari, maar eens moet die kerstboom weer worden opgeruimd. Alles wat een paar weken geleden een mooi plekje in de boom heeft gekregen gaat terug in dozen totdat Mariah in november opnieuw het startsein geeft. Lag jij ook dit jaar weer met meters lichtsnoer in de clinch, dan is dit hét moment om het efficiënter aan te pakken. Met deze opruimtips rol je de verlichting volgende kerst zonder knopen weer uit.

Samen aan de seksspeeltjes: de beste erotische toys voor jou en je partner

Ze worden vaak weggezet in de ‘solo’-hoek, maar seksspeeltjes kunnen juist een leuke uitbreiding zijn op het seksleven dat je deelt met je partner. Een speeltje komt daarin zeker niet in de plaats van je partner: het komt er juist bíj. In dit artikel laten we zien welke sextoys er zijn voor koppels die samen op avontuur willen.

Moeite met opstaan in het donker? Met deze tips gaat het makkelijker

In de winter hebben veel mensen extra veel moeite met opstaan. Het is immers koud en donker buiten: waarom zou je dan niet lekker blijven liggen in je warme bed? Heb je ook moeite met opstaan? We zetten wat tips op een rijtje om het je wat makkelijker te maken.

Quick fix: Meer regels in één Excel-cel

Tekst in Excel staat standaard altijd op één regel. Wat als de tekst te lang is voor een Excel-cel? Er zijn verschillende oplossingen om tekst netjes naar een volgende regel te laten springen binnen dezelfde cel. ID.nl legt uit hoe je tekstomloop toepast.

Reshift Digital B.V  © 2022 ID.nl
Nijverheidsweg 18 2031 CP Haarlem

Niet langer mails ontvangen? Afmelden