Bekijk en bestel: 5 Florin
Beste meneer / mevrouw Do
Heeft u zin in een heerlijke vakantie vol zon, zee en strand? Het magische Aruba is een mooi en levendig eiland waar u slechts een vlucht van verwijderd bent. Tegenwoordig gaan er dagelijks meerdere vluchten naar Aruba, maar dat was 100 jaar geleden zeker niet het geval. In 2023 staan we stil bij 100 jaar luchtvaart in Aruba. In opdracht van de Centrale Bank van Aruba brengt de Koninklijke Nederlandse Munt een speciale herdenkingsmunt uit: de Aruba 5 Florin ‘100 jaar Luchtvaart Aruba’.

Gisteren heeft minister van Financiën en Cultuur, mw. Mr. Xiomara J. Maduro van Aruba, de eerste officiële herdenkingsmunt geslagen voor 100 jaar Luchtvaart Aruba. De Eerste Slag vond plaats op Dakota Airport, het gebouw dat tijdens dit evenement ook officieel als monument werd aangewezen.

Herdenkingsmunt met kleurdetail
Op de voorzijde van de munt is een kaart te zien waarop Oranjestad en de bijbehorende Paardenbaai zichtbaar zijn. In het beeld vliegt een US Navy Curtiss H-16 in beeld: dit was de eerste van de twee maritieme patrouillevliegboten die in Paardenbaai landde op 18 augustus 1923. Op de keerzijde van de munt staat het Wapen van Aruba. De munt is direct online verkrijgbaar.


Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: 5 Florin
Bekijk en bestel: 5 Florin
Privacy  •  Voorwaarden