Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Florijn van Kampen 2023
Beste meneer / mevrouw Do
Amsterdam en Rotterdam mogen nu misschien de grootste Nederlandse steden zijn, in de middeleeuwen was dit heel anders. Toen hadden de Hanzesteden in het oosten van ons land zich al ontwikkeld als machtig internationale handelscentra. Dit Hanzenetwerk, op zijn hoogtepunt bestaande uit 22 Nederlandse steden, en vele andere Duitse, Deense, Noorse, Zweedse en Belgisch handig gelegen steden aan de Oostzee en Noordzee, bundelden de krachten en creëerden zo een handelsstroom voor onder andere zout, vis, granen, wijn, bier en laken. Nu, 800 jaar laten, vieren we het Hanzejaar met de herslag van een Florijn uit Kampen. Deze munt is nu verkrijgbaar, in zowel zilver en goud, 1 en 2 ounce!

Officiële Herslag: Florijn uit Kampen
Kampen kent een rijke geschiedenis als handelsstad, maar sluit zich in 1441 ook officieel aan bij de Hanze. Voor de handel worden verschillende zilveren munten gebruikt, waaronder ook de Florijn. Kiest u voor de Zilver 1 Ounce of wilt u een mooie munt in dubbele dikte: de Zilver 2 Ounce? De herslag is ook verkrijgbaar in Goud. U kunt een echte collector’s item bestellen en de Herslag Florijn Goud 1 of 2 Ounce aan uw collectie toevoegen! Alle uitgiften worden geleverd in een luxe verpakking, inclusief genummerd Certificaat van Echtheid.

Ontwerp
De herslag van de zilveren munt toont op de voorzijde het stadswapen van Kampen. Het omschrift luidt: ‘FLOR.ARG.CIV.IMP. CAMPEN’, wat ‘zilveren Florijn van het Burgerrijk Kampen’ betekent. Op de keerzijde staat een tweekoppige adelaar. Bij de herslag wordt het jaartal 2023 op de munt geplaatst.
Bekijk alle uitgiften
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Florijn van Kampen 2023
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Florijn van Kampen 2023 Zilver 1 ounce
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Florijn van Kampen 2023 Zilver 2 ounce
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Florijn van Kampen 2023 Goud 1 ounce
Bekijk en bestel: Officiële Herslag: Florijn van Kampen 2023 Goud 2 ounce
Privacy  •  Voorwaarden