Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.
 
nieuwsbrief 05 mei
 

ANNIE M.G. SCHMIDTWEEK!

Elk jaar organiseert de nieuwe bibliotheek rond de geboortedatum van Annie M.G. Schmidt speciale activiteiten. Knutsel een giraffe, luister naar haar liedjes en verhalen of zing haar liedjes mee! De activiteiten vinden plaats tussen 17 en 20 mei. Kijk vooral in onze agenda voor meer informatie.

 
afbeelding
Vier de geboortedag van Annie M.G. Schmidt
 
 
 

VISIO VOORLICHTING: INLOOP VOOR MENSEN MET VISUELE BEPERKINGEN 

Wanneer je slechter gaat zien en een bril niet meer voldoende is, kun je elke tweede woensdag van de maand terecht bij het inloopspreekuur van Visio. De professional van Visio vertelt je welke diverse hulpmiddelen er zijn en hoe ze werken. Uiteraard kun je hier ook terecht voor vragen over de leeshulpmiddelen van de bibliotheek. Op woensdag 10 mei van 10.30 - 12.30 uur in bibliotheek Stad op de vierde etage.

 
afbeelding
Visio voorlichting
 
 
 

MUZIEKLUISTERGROEPEN KLASSIEKE MUZIEK 

Wil je meer weten over klassiek muziek en daar samen met anderen over praten? Kom dan naar de bijeenkomst van Senia over de oprichting van muziekluistergroepen. Senia richtte zich tot nu toe vooral op leesgroepen. Anders dan in een leesgroep bespreken de deelnemers van een muziekluistergroep niet samen een boek, maar beluisteren en bespreken ze een muziekstuk. Dit gebeurt aan de hand van muziek-luisterwijzers. Stichting Senia vertelt in deze bijeenkomst over alle mogelijkheden. Op donderdag 11 mei van 14.00 - 16.00 uur in bibliotheek Stad. Gratis.

 
afbeelding
Muziekluistergroepen
 
 
 

SPEAKER'S NIGHT: ONDERNEMENDE VROUWEN!

In deze zakelijke editie van Speaker’s Night vertellen de volgende vrouwen hun verhaal:
Janneke van Heugten ondersteunt met haar Mediaplatform VIDM zoveel mogelijk personen in het realiseren van media-aandacht, zodat de experts in de media een goede afspiegeling vormen van de Nederlandse maatschappij.

Satcha Maduro-Valies is Lifecoach & Counselor en adviseert als ondernemer mensen in de schuldhulpverlening.

Hilda Clevering onderscheidt zich als coach, trainer, consultant en als mens door haar liefde voor mensen, oprechte passie en oprechte betrokkenheid bij mensen en organisaties.

Minchenu Maduro is bekend met psychosociale problematiek en werkte jarenlang met ex-gedetineerden en langdurig werklozen.

Op donderdag 17 mei om 20.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad. Kaarten kosten € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via de website of bij de klantenservicebalies in de bibliotheken.

 
afbeelding
Ondernemende vrouwen!
 
 
 

FILM: BRAM FISCHER

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin? Op 12, 13, 16 en 17 mei. Lees verder

 
afbeelding
Bram Fischer
 
 
 

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt tweewekelijks verstuurd. Kaarten voor de evenementen van de nieuwe bibiotheek zijn verkrijgbaar bij de klantenservicebalie van alle bibliotheken en via www.denieuwebibliotheek.nl.

Afmelden