Nieuwsbrief 332
Gianotten Mutsaers - 27 sep 2024

Het is feest! Vanaf volgende week woensdag start de Kinderboekenweek, met dit jaar als thema: Lekker Eigenwijs! In deze nieuwsbrief daarom alle aandacht voor de leukste kinderboeken, ze zitten namelijk vol met sterke personages die laten zien hoe cool het eigenlijk is om lekker te doen wat je zelf wilt.

We hebben de hele week gezellige activiteiten in de winkel en je mag zelfs op de ramen komen schrijven! Op woensdag 2 oktober kun je een green-screen fotoshoot doen met Ontdekstation013, meld je vooraf even aan via info@gianottenmutsaers.nl. Daarnaast gaan we op zondag 6 oktober knutselen met Marit Kok en op woensdag 9 oktober kun je vette stickers maken met Joep van Gassel. 

Pieter Koolwijk schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk Schatpakkers, gratis bij aankoop van €13,50 aan kinderboeken. Voor de kleinsten is er het Prentenboek De vierling op de vensterbank van Noëlle Smiteen groots voorleesboek voor slechts €7,99.

Fijn weekend,
de boekverkopers van Gianotten Mutsaers

Baas van de wereld

Ivo en Mila weten niet wat ze overkomt als de baas van de wereld voor hun neus staat. Maar voor ze het weten zijn ze betrokken bij een groter plan om de wereld te redden. En dat Baas niet zomaar een vieze zwerver is begint ze te dagen als ze, achtervolgd door de politie, wegvliegen in een winkelkarretje, in een supersonische ruimte in het riool belanden en erachter komen dat Baas de toekomst kan voorspellen…

Vrolijk stemmend en bij momenten ontroerend zet Pieter Koolwijk met Baas een man neer die ieder kind wil kennen. Wie dit boek gelezen heeft zal nooit meer gewoon naar een zwerver kunnen kijken – want wie weet…

Een onmisbaar boek, met prachtige illustraties van Linde Faas!

Pieter Koolwijk - Baas van de wereld

 

Reusachtig

Reusachtig is een kleine walvis in een familie vol reuzen. Zijn grote broer neemt hem niet serieus en plaagt hem omdat hij zo klein is. Tot hij in de problemen komt en zijn kleine broertje hem samen met allerlei kleine zeedieren weet te redden...

Een hartverwarmend verhaal over kleine vinnen en grote harten van bestsellerauteur en -illustrator Rob Biddulph, vertaald door Joukje Akveld.

Rob Biddulph - Reusachtig
 

Hercules: het dagboek van een (soort van) held

Als de elfjarige Hercules Dapper populair wil worden op de middelbare school, moet hij zijn achternaam eer aandoen... en snel ook. Hij moet sterk en cool en zongebruind worden, net zoals een GRIEKSE HELD. Alles beter dan zo slap en wit als GRIEKSE YOGHURT. Als hij iets aan zijn reputatie wil doen, moet hij een stel ONMOGELIJKE opdrachten uitvoeren. Dus als zijn zeer charmante biologische vader opduikt, die in GRIEKENLAND woont, denkt Hercules dat zijn gebeden zijn verhoord. Zou zijn vader, met zijn GODDELIJKE macht en INDRUKWEKKENDE krachten, dan heel misschien toch NIEMAND MINDER DAN ZEUS kunnen zijn? Zal HERCULES leren wat het betekent om een ECHTE HELD te zijn?

Tom Vaughan - Hercules
 

Fabelhuis: hart van vuur

Fabelhuis is een uniek kindertehuis: Heather en haar vrienden hebben er magie binnen handbereik. De kinderen zijn bevriend geraakt met Pal, een ridder van koning Arthurs ronde tafel, die hun leert de krachten die ze in zichzelf vinden te benutten. Heather kan vuur oproepen, maar ze is bang dat ze de kracht ervan nooit goed zal leren beheersen.

Als Fabelhuis wordt bedreigd door een inspecteur die het tehuis wil sluiten, zweren de kinderen en hun directrice dat ze het huis zullen redden. Kunnen Heather en de andere bewoners van Fabelhuis helpen met hun magische krachten of raken ze zo alleen maar verder geïsoleerd?

Emma Norry - Fabelhuis: hart van vuur
 

Nachtfietser

Na de dood van haar broertje past het gezin van Sammie niet meer naadloos in elkaar. Wanneer haar ouders gaan proefscheiden, blijft Sammie alleen met haar vader en bejaarde oudoom achter op het bloembollenbedrijf. Tijdens een nachtelijke fietsrit ontmoet ze Toon. Ook hij heeft het lastig thuis, met zijn oudere halfbroer die op straat is gezet. In hun zoektocht naar manieren om hun gezinnen te repareren, sluiten Sammie en Toon een onverwachte vriendschap met een groep daklozen. Van hen leert Sammie dat helpen niet altijd helpt.

Brenda Heijnis - Nachtfietser

De dood, we hebben het er liever niet over. Toch is de dood onlosmakelijk verbonden met het leven. Durf jij hierover te praten met je naasten, met je kind? 
 
'Festival Doodgewoon' geeft op zaterdag 28 september a.s. in Factorium Tilburg genoeg stof tot nadenken én praten. Met een afwisselend programma van muziek, theater, inspirerende lezingen en workshops voor jong én oud.

Meer informatie op: www.festivaldoodgewoon.nl

Boekentip

Hieronder de drie leukste tips van Ellen:

Pak de bal
Susanne Strasser

Het papieren theater

Joke Reijnders

De jacht op de kroon

Deron Hicks

GIANOTTEN MUTSAERS
Emmapassage 17
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
E: info@gianottenmutsaers.nl
W: www.gianottenmutsaers.nl

 
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.30 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
FB
Twitter
IG
Website
Copyright © 2024 Boekenhandel Gianotten Mutsaers
Profiel bijwerken - Afmelden