Bekijk en bestel: 25 jaar Pride Amsterdam
Beste meneer / mevrouw Do
Pride Amsterdam bestaat 25 jaar! Het festival wordt jaarlijks georganiseerd om de vrijheid en diversiteit te vieren en tegelijkertijd te strijden voor een inclusieve samenleving waarin sekse, gender of oriëntatie er niet toe doet. Pride Amsterdam staat sinds 2019 bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. De Koninklijke Nederlandse Munt viert het jubileum met drie exclusieve uitgiften.

Be who you are, love who you want!
De regenboogvlag staat symbool voor de hele LHBTIQ+-gemeenschap en is daarom ook op de voorzijde van alle drie uitgiften afgebeeld. Een vuist houdt de vlag strijdbaar vast: hoewel we ver zijn gekomen in de laatste jaren op het gebied van LHBTIQ+-rechten, is het gevecht voor acceptatie nog niet voorbij. Daarnaast staat de tekst ‘Pride Amsterdam 25 Years’ op de voorzijde. De keerzijde toont het logo van de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

De kleurrijke coincard, onderdeel van de serie ‘Immaterieel erfgoed in Nederland’, laat in foto’s de diversiteit zien van Pride Amsterdam. Naast de penning in coincard zijn er in beperkte oplage ook zilveren en gouden penningen beschikbaar. De zilveren uitgifte, die met de hand is ingekleurd, laat de kleurrijke vlag in volle glorie zien. Zowel de zilveren en gouden uitgiften worden geleverd in een vrolijke koker. Bestel de uitgiften nu op onze website!
Bekijk alle uitgiften
Bekijk en bestel: 25 jaar Pride Amsterdam in coincard
Bekijk en bestel: 25 jaar Pride Amsterdam Zilver 1 ounce
Bekijk en bestel: 25 jaar Pride Amsterdam Goud 2 ounce
Privacy  •  Voorwaarden