Iedereen is anders en dat is leuk!  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
De bieb is van iedereen. En iedereen is anders. Daarom staan november en december in het teken van de verschillen. Dat doen we door ze te omarmen, te delen en te feesten. En we vieren Nederland Leest, want de hele maand krijg je – als lid - een gratis boek van de bieb. Vier de verschillen mee en wees welkom in de bieb.

Let op: het programma kan wijzigen i.v.m. nieuwe coronamaatregelen. Hou onze website in de gaten.
Vier de verschillen
Samenwerken met Obroni
Obroni betekent ‘iemand achter de horizon’. Iemand die anders is dan jij en evenveel waard is als jij. Obroni wil het makkelijker maken om je uit te spreken tegen discriminatie. Ze ontwerpen tassen en shirts. Door zo’n item te kopen steun je de bieb, want Obroni doneert boeken rond het thema diversiteit. In verschillende talen. Lees hier het interview dat we met de oprichters hadden.
 
Het nieuwe normaal: diversiteit in de kunst
Groen Links-raadslid Melody Deldjou Fard vroeg in de politiek recent aandacht voor diversiteit in de kunstwereld. Deze avond gaan we met haar en met Coby de Vos van het Huis Utrecht in gesprek.

di 10 nov | 20.00 – 21.30 uur | Bibliotheek Neude | Reserveer hier je plek en praat mee.

Lees op onze website een achtergrondartikel waarin we in gesprek gaan met betrokkenen uit de sector.
En verder
Zitten onder andere een vluchteling, een polyamoureus en een transgender voor je klaar om hun verhaal met je te delen in de online Human Library
Vier je de verschillen door te delen tijdens Utrecht in Dialoog.
Boekentips
We hebben de beste fictieve verhalen rondom het thema Vier de verschillen voor je op een rijtje gezet. Je vindt ze op onze website.
shadow
Nederland Leest
Nederland Leest Feest
Zaterdag 14 november is het de hele dag Nederland Leest Feest in bieb Neude. Alles draait om kleine verhalen die grote geschiedenissen in zich meedragen. Kom luisteren naar het verhaal van Kader Abdolah, Suzanna Jansen, Manon Uphoff, Lieve Joris, Alfred Birney en Aafke Romeijn. Elk uur een ander verhaal.

za 14 nov | 12.00 – 17.30 uur | Bibliotheek Neude | Reserveer per ronde je plek.
 
Tussen de regels met Judith Koelemeijer en Nelleke Noordervliet
In deze literaire talkshow ondervraagt host Oscar Kocken de schrijver van het Nederland Leest-geschenk Judith Koelemeijer. In november leest iedereen haar boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’. Daarnaast is schrijver Nelleke Noordervliet te gast. Van haar verscheen dit jaar de roman 'De val van Thomas G.'

za 14 nov | 20.00 - 21.45 | Bibliotheek Neude | Reserveer alvast je plek.
 
Op 28 en 29 november sluiten we Nederland Leest af met een Schrijfcafé XL. Kun je niet wachten? Op onze website vind je alvast drie schrijfoefeningen om met levensverhalen aan de slag te gaan.
Haal het Nederland Leest-boek op bij de bieb in jouw buurt (voor leden en zolang de voorraad strekt).
Boekentips over waargebeurde en historische verhalen vind je op de pagina Collectie van onze website.
En verder
  • ma 2 nov | Denk en discussieer mee in de Denkplaats | Dit keer over ‘doorleven’. Deze Denkplaats gaat op Allerzielen over één van de moeilijkste dingen in het leven: rouw. Met theatergezelschap Vloeken in de kerk, schrijfster Lisanne van Sadelhoff van het boek ‘Je bent jong en je rouwt wat’ en Marlon Doomen en Babet te Winkel van Verlieskunst.
  • di 3 nov | Bekijk filmpjes van We Are Warming Up en praat mee over klimaatverandering bij Human Hub.
Hebben we al onze podcasts op een rijtje gezet. Je vindt ze op de speciale pagina voor podcasts.
Binnenkort in de bibliotheek
Reserveer nu alvast een kaartje voor:
Uiteraard houdt de bibliotheek zich aan alle richtlijnen van het RIVM. Kijk op onze website voor alle actuele coronamaatregelen. Wijzigingen voorbehouden.
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
Bibliotheek Utrecht - Neude 11 - 3512AE - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden