humanityhouse_logo.gif
update-top.gif
update-bottom.gif

Beste docent,

We hopen dat je een prettige voorjaarsvakantie heb gehad! Humanity House heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe programma’s die we middels deze nieuwsbrief graag met je delen.

Zo bieden we dit jaar in het kader van 75 jaar Vrijheid samen met UNICEF het lesprogramma Vrijheid in Beeld aan. In deze les ontdekken leerlingen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en moeten ze nadenken over hoe zij een toekomst van vrijheid voor zich zien.

Ook bieden we sinds januari, in samenwerking met het Nationaal Archief, de combinatie-excursie Van Huis en Haard: Toen en Nu aan. Een programma waarin de klas bij het Humanity House en het Nationaal Archief migratie vanuit een actueel en historisch perspectief kan onderzoeken.

Ben je geïnteresseerd in een programma of heb je vragen? Dan horen we graag van je!

Afbeelding

Vrijheid in Beeld

PROGRAMMA - In dit lesprogramma leren leerlingen over de VN en kinderrechten en ontdekken ze dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Uit te voeren als digitale les in de klas of in het Humanity House.

Lees meer...
Afbeelding

Maak een stop-motion animatiefilm

WORKSHOP - In aanvulling op de les Vrijheid in Beeld biedt het Filmhuis Den Haag een animatieworkshop aan. De leerlingen kunnen dieper ingaan op het thema vrijheid door een eigen stop-motion animatiefilm te maken!

Lees meer...
Afbeelding

Van Huis en Haard: Toen en Nu

PROGRAMMA - Waarom verlaten mensen huis en haard om ver van hun geboorteland een nieuw leven te beginnen? Ontdek het in dit nieuwe programma van Humanity House en het Nationaal Archief.

Lees meer...
Afbeelding

Kind Onder Vuur

TENTOONSTELLING - Vanaf 5 maart is Kind Onder Vuur ook in NM Kamp Vught (in een nieuw jasje) te bezoeken! In deze tentoonstelling ervaren kinderen hoe leeftijdsgenoten, die in conflictgebieden wonen, leven.

Lees meer...

Kijktip

educatie-update-maart-2020-po-4-222x124.jpg

For Sama

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De indrukwekkende documentaire is nu te zien in de bioscoop.


Lees meer...
 

Lesbrief

hoe-overleef-jij-een-oorlog-10-222x124.png

Hoe overleef jij een oorlog?

Voor docenten die niet naar het Humanity House kunnen komen, bieden we een digitale les aan. Aan de hand van deze lesbrief kun je onderwerpen als conflict en vluchten zelf met leerlingen behandelen.


Lees meer...
 

Evenement

hague-talks-how-do-female-judges-stand-up-for-equality-2-222x124.jpg

Hague Talks

Op 10 maart richt Hague Talks zich op gelijkheid en rechtvaardigheid voor vrouwen. Kom luisteren naar de bijzondere verhalen van drie vrouwen uit Egypte, Jordanië en Iraaks-Koerdistan.


Lees meer...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org