humanityhouse_logo.gif
update-top.gif
update-bottom.gif

Beste docent,

We hopen dat je een prettige voorjaarsvakantie hebt gehad!

Dit jaar is Humanity House begonnen met een project voor en met het mbo. Elk jaar bezoeken meer mbo-studenten onze programma’s, meestal in het kader van burgerschap. Omdat we zo goed mogelijk willen aansluiten bij de behoeftes van de doelgroep, gaan we dit schooljaar samen met studenten onderzoeken wat hen interesseert, inspireert en motiveert als het gaat om burgerschapsonderwijs. Tijdens een slotbijeenkomst in het nieuwe schooljaar presenteren we onze bevindingen, die ook als rapport zullen worden gedeeld.

We zijn op zoek naar docenten en studenten die willen deelnemen aan ons project. Wil jij als docent met ons delen wat jij belangrijk vindt als het gaat om burgerschapsonderwijs of ken je studenten die het leuk zouden vinden om onderdeel te zijn van ons researchteam? Laat het ons dan voor 13 maart weten! Meer info en aanmelden per mail bij Micha Knoester.

Afbeelding

Burgerschap in het mbo

OPROEP - Ben je docent op het mbo en heb je ideeën over de invulling van het vak Burgerschap? Of ben je student en lijkt het je leuk om in brainstormsessies en excursies een blik te werpen op educatieve programma’s? Meer info: micha.knoester@humanityhouse.org

Lees meer...
Afbeelding

Hoe overleef jij een oorlog?

LESBRIEF - Voor docenten die niet naar het Humanity House kunnen komen, bieden we een digitale les aan om te gebruiken in de klas. Aan de hand van deze lesbrief kun je onderwerpen als conflict en vluchten zelf met studenten behandelen.

Lees meer...
Afbeelding
di 10.03 19.30 uur

Hague Talks

EVENEMENT - Rondom Internationale Vrouwendag richt Hague Talks zich op gelijkheid en rechtvaardigheid voor vrouwen. Kom en luister naar de bijzondere verhalen van drie vrouwen uit Egypte, Jordanië en Iraaks-Koerdistan.

Lees meer...

For Sama

educatie-update-maart-2020-po-4-222x124.jpg

Kijktip

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De indrukwekkende documentaire, genomineerd voor een Oscar, is nu te zien in de bioscoop.


Lees meer...
 

Movies That Matter

Logo-Movies-that-Matter-222x124.jpg

Filmfestival

Deze maand vindt het Movies that Matter Festival weer plaats in Den Haag en Amsterdam. Op dit internationale film- en debatfestival zie je films en documentaires over mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld.


Lees meer...
 

Talent voor het leven

educatie-update-maart-2020-po-3-222x124.png

Theater

Laat je door middel van theater, muziek en dans meenemen in de vaak bizarre levens van de mensen die in het azc wonen en werken. Mensen die soms hopeloos verstrikt raken in het systeem. Tot 20 april te zien in verschillende theaters.


Lees meer...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org