de Bibliotheek Nieuwegein
 
 
 
 

Het is volop zomer én zomervakantie! Blijf je deze zomer thuis? Er is genoeg te doen bij de Bibliotheek Nieuwegein.

Kids doen bijvoorbeeld mee met de leuke zomerbingo, de zomerpicknick of het kinderboekenfeestje! Bekijk hier ook alle activiteiten voor de jeugd in augustus.

Ook voor volwassenen is er van alles te doen. Kom vanavond nog naar de Indiëlezing door Aad van den Hoeven. Natuurlijk is er ook weer het PLUS-café, de zingevingsbijenkomst senioren en de Voorleeslunch.

Lees snel verder!

 
S
Indiëlezing door Aad van der Hoeven
Aad van der Hoeven schreef het boek Van Garoet tot Uithoorn met daarin zijn herinneringen aan opgroeien op West-Java, het meemaken van de Japanse bezetting en de repatriëring naar Nederland. De lezing zal gaan over zijn boek en dan met name over de bezetting.
 
Lees meer   S
Zomervakantie in de bieb
Vervelen hoeft niet! Bekijk het overzicht van al onze zomeractiviteiten voor de jeugd, in samenwerking met Kinderplatform Nieuwegein. Doe in augustus mee met de zomervoorleespicknick, zomerbingo, het kinderboekenfeestje, de workshop 3D-printen en het OpenLab! Bekijk ook onze hele agenda.
 
Lees meer   S
S
 
Studie- en werkplekken in het vernieuwde Stadshuis
Wil je komen werken of studeren? Het vernieuwde Stadshuis heeft genoeg fijne plekken. Op de begane grond kun je vrij zitten. Voor een plek op de eerste verdieping moet je reserveren. Doe dit via Stadshuis Werkt.
 
Lees meer   S
 
S
PLUS-café: Natuurwandeling
Het is zomer! Tijdens deze wandeling van ongeveer één uur hebben we aandacht voor de natuur. We vertrekken vanaf de Bibliotheek naar park Oudegein. Neem uw verrekijker mee!
 
Lees meer   S
S
 
Ouder-kindochtend: Lekker bewegen!
De eerste Ouder-kindochtend na de vakantie openen we feestelijk met muzikante Emily van Orsouw. Kom zingen en dansen op de leukste kinderliedjes en luister naar het verhaal ‘Op een grote paddenstoel’.
 
Lees meer   S
 
S
 
Heb jij passie voor kinderen en sta je te popelen om met leesplezier en digitale vaardigheden aan de slag te gaan? Pas jij je makkelijk aan in een nieuwe omgeving en houd jij van afwisselend werk? Dan is deze baan vast iets voor jou:

Per 1 oktober 2024 zoeken wij een collega voor 5 maanden voor de invulling van een zwangerschapsverlof.
 
Lees meer   S
S
 
Zingevingsbijeenkomst
Bij de zingevingsbijeenkomst ontmoet u leeftijdsgenoten rondom maandelijkse thema’s. In augustus hebben we het over emoties.
 
Lees meer   S
 
S
Open Lab
Tijdens het Open Lab is iedereen welkom om binnen te lopen. Je kunt vrij spelen en experimenteren met de materialen die klaarstaan.
 
Lees meer   S
S
 
Open inloopspreekuur Ouders van een Overleden Kind
Eens per maand kunnen lotgenoten terecht voor een gesprek. Centraal staat steeds ‘Hoe leef je verder als je een kind verliest’. Namens de vereniging Ouders Overleden Kind regio Utrecht.
 
Lees meer   S
 
S
Themabijeenkomst AI-apps
Wat kun je allemaal met kunstmatige intelligentie en hoe kan het jou helpen in het dagelijks leven? Annelies Mosterdijk vertelt tijdens deze bijeenkomst meer over de mogelijkheden van diverse slimme apps.
 
Lees meer   S
S
 
Zomeractie!
Ben je nog geen lid en wil je eens proeven van een lidmaatschap van de Bibliotheek Nieuwegein? Doe dit dan deze zomer nog! Sluit t/m augustus bij de balie een gratis maandabonnement af, ter waarde van € 12,50. Het abonnement stopt automatisch.
 
Lees meer   S
 
S
 
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S
open