Is deze mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de online versie.

 
Tropen Museum

bekijk online versie
stuur door

 
Nieuwsbrief
Visual 001
 

Vier de zomer in het Tropenmuseum! 9 juli t/m 4 september

Meebouwen aan aan een steeds groter wordend MEGA mozaïek in de Lichthal, zelf de lekkerste couscous maken of samen het Suikerfeest vieren in ZieZo Marokko: het kan allemaal! Deze zomervakantie vier je in het Tropenmuseum!

Visual 002
 

Puzzel mee!

Midden in de Lichthal van het museum bouwen we met z'n allen aan een steeds groter wordende MEGA mozaïek. Uiteindelijk kan die wel 100 vierkante meter worden! Het mozaïek-patroon bestaat uit achtpuntige sterren, die je vaak in Marokkaanse paleizen en moskeeën tegenkomt. Bouw jij met ons mee?

Gratis activiteit (excl. museumentree) | dagelijks, 10-17 uur | v.a. 4 jr | aanschuiven zolang er plaats is, reserveren niet mogelijk

Visual 003
 

Smullen op het Suikerfeest

Vlieg je mee naar Marokko om het Suikerfeest met ons te vieren? Kom dan zondag 10 juli naar het Tropenmuseum Junior en proef de Marokkaanse gastvrijheid. Speciaal voor het Suikerfeest is er een aangepast programma volop activiteiten voor kinderen en ouders. Wees welkom, Marhba! 

Gratis activiteit (excl. museumentree) | 10 juli, inloop vanaf 11 uur | alle leeftijden
 

Lekker naar buiten!

Gesmuld van de couscous, lekker gepuzzeld en het hele museum gezien? Dan is het tijd voor een frisse neus in onze 'achtertuin': heerlijk poedelen in het pierenbadje in het Oosterpark. Op die manier combineer je twee uitjes in één dag!

Foto: Facebook Oosterpark
Visual 003
 

Juli tip: Roots Open Air

Roots Open Air is een bruisend festival met muziek van over de hele wereld. Het vindt op zondag 3 juli plaats in het Oosterpark. Doe mee aan workshops, kinderactiviteiten en struin langs de Roots Bazaar. Loop ook even het museum binnen en breng een bezoek aan de tentoonstelling Rhythm & Roots: dan is je muzikale reis helemaal compleet!

Lees meer

Visual 004
 

Vrijdag? Couscousdag!

Elke vrijdag in de zomervakantie is het couscousdag in Tropenmuseum Junior! Het vliegtuig staat voor je klaar. Stap in riemen vast, op naar... Marokko! Kom en maak je eigen favoriete couscous!
 
Deelname: €5 (excl. museumentree) | reserveren verplicht via www.tropenmuseumjunior.nl |  v.a. 6 jr | iedere vrijdag, vertrektijd: 11.00 uur
Visual 004
 

Ken jij Kantjil al?

Kantjil is een dwerghertje uit Indonesië. Hij neemt je mee op reis langs allerlei dieren. Kom en ontmoet al zijn vriendjes uit de tropen. Luister, kijk, zoek, en zing gezellig mee!

 
 Gratis programma (excl. museumentree) | 10, 17, 24, 31 juli , 12.30 – 13.45 uur | reserveren is raadzaam via reserveren@tropenmuseum.nl | 4-6 jr.

 

Visual 004
 

Rhythm & Roots

Feel the rhythm and discover the roots! Van jazz tot salsa, van hiphop tot rock-‘n-roll: muziek is grensoverschrijdend en universeel. Bezoek de tentoonstelling Rhythm & Roots: luister, geniet en volg de beweging die muziek maakt.  

Lees meer

 
 
Nieuws uit onze
andere musea
 
Afrika Museum
Visual 005
 

Nieuw in het Afrika Museum!

VAN MEISJE NAAR VROUW- nieuwe overgangsrituelen bij de Masai
Fotografe Anja Ligtenberg verbleef recent tijd bij de Masai in Kenia. Zij zag daar hoe vanuit de gemeenschap zelf een alternatief ritueel werd ontwikkeld voor het overgangsritueel van meisje naar vrouw. Haar kleurrijke en feestelijke foto’s zijn een eerbetoon aan dit alternatieve overgangsritueel.

Lees meer

 
Volkenkunde Museum
Visual 006
 

Zomer in Volkenkunde: Superpower!

Kan jij wel wat Superpower gebruiken? Dan zit je deze zomer in Museum Volkenkunde helemaal goed! Doe mee met de gratis workshops en verdien een coole Superkracht-tattoo. Ga met de interactieve route op pad door de tentoonstelling DE BOEDDHAof speel de Superkrachten-game, waarin je je eigen wereld kan bouwen. Bij mooi weer zijn de workshops lekker buiten!

Lees meer