Nieuwsbrief Teylers Museum

25 juni 2024

Vier de zomer!

Vanaf 6 juli tot en met 1 september is Teylers Museum weer in zomerse sferen en bruist het in de zalen van de activiteiten voor jong en oud. Tekenen tussen de schilderijen, rondleidingen naar spannende plekken waar je anders niet komt, workshops, juniorcolleges en locatietheater: alles rondom de fascinerende geschiedenis en collectie van het oudste museum van Nederland. Bezoek ook De Grote Illusie en ontdek meer over de leefwereld en tijdgenoten van de triceratops. Bekijk het hele zomerprogramma!

Lezing Melanie During

Deze zomer komt de grootste triceratops van Naturalis naar de Bibliotheek Haarlem Centrum. In Teylers Museum kun je je de hele zomer lang (vanaf 6 juli) verdiepen in deze reusachtige dino en zijn wereld. 

Paleontoloog Melanie During neemt je op zondag 7 juli mee door de geschiedenis van de dinosauriërs en hun onderzoekers en schijnt nieuw licht op het uitsterven van de dino's. Reserveer je ticket!

Alle maandagen in de zomer extra geopend

Voor het derde jaar op rij vieren we dit jaar de zomer in Teylers! Dit betekent dat we van 6 juli t/m 1 september iedere maandag extra geopend zijn.  

Op maandagen kun je bijvoorbeeld meedoen aan een rondleiding door de Bibliotheek, Pieter Teylers Huis of de Sterrenwacht (als het weer het toe laat). Bekijk het hele zomerprogramma. 



Rondleiding Ketikoti

In het weekend vóór Ketikoti duikt Teylers Museum in de eigen collectie om de sporen van het slavernij- en koloniale verleden zichtbaar te maken. Op 29 juni geeft conservator Wetenschap Eulàlia Gassó Miracle een rondleiding. Zij neemt je mee langs een aantal 18de-eeuwse boeken. Van de Histoire Naturelle van de Comte de Buffon tot bijvoorbeeld de Encyclopédie van Diderot & d’Alembert. Meer informatie. 

 

 

Rondleiding & workshop: Onderbelichte verhalen verbeeld

In de diverse collectie van het museum kom je een ongemakkelijke erfenis tegen, die niet altijd zichtbaar is. Tijdens deze rondleiding op 29 juni leer je meer over objecten die een relatie hebben met het slavernij- en koloniale verleden. Ontdek bijvoorbeeld hoe de kaurischelpen werden gebruikt als betaalmiddel voor tot slaaf gemaakten. Kunsthistoricus Maya Mutlu en kunstenaar Janne Igbuwe slaan handen ineen om te verdiepen en te reflecteren op het verleden. Meer informatie.