Voor thuis en op vakantie: spelletjes uit andere landen Bekijk hier de online versie
Ieder kind heeft het recht om te spelen
Beste meneer/mevrouw ,
 

Kinderen spelen overal, zelfs in vluchtelingenkampen, sloppenwijken en oorlogsgebieden. Spelen is voor hen net zo vanzelfsprekend als ademen en eten. Het is zelfs een kinderrecht.

De zomervakantie is hét moment om het recht op spelen te vieren. In deze nieuwsbrief geven we een voorzet met spelletjes uit landen waarin UNICEF werkt. Ze zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Fijne zomer!

Lees meer   Bekijk alle kinderrechten
Blinddoekspel in Nepal
 
Blinde Bewaker
 
Ga voor dit spelletje uit Thailand in een kring zitten. Een van de deelnemers zit geblinddoekt in het midden en is de Blinde Bewaker. Voor hem of haar ligt een kurk, die de leden van de kring moeten proberen te stelen. De Bewaker moet dat voorkomen door de dieven te slaan met een krant of iets anders dat geen pijn doet.

Let op: er zonder nadenken op los meppen is tegen de regels. De Bewaker mag alleen slaan als hij of zij een dief hoort. De dief die wordt geraakt, is de nieuwe Blinde Bewaker.
Wij staan voor kinderrechten
 
Artikel #31
Ieder kind heeft recht op spel en vrije tijd
Spelen is niet alleen leuk, het helpt kinderen ook om gebeurtenissen als natuurrampen en geweld beter te verwerken. Daarom hoort spelen onlosmakelijk bij de psychosociale zorg van UNICEF Meer kinderrechten
 
Tikkertje in Afghanistan
 
Vos en Haas
 
Voor dit spel uit Turkije moet je met andere deelnemers een kring vormen. Twee spelers staan daarbuiten: de een is de vos en de ander de haas. De vos moet de haas proberen aan te tikken. De spelers in de kring moeten voorkomen dat de haas de kring binnenkomt. Als dat toch gebeurt, begint het spel van voren af aan en wisselen de vos en de haas van rol. Als de vos de haas aantikt, is het tijd om nieuwe kandidaten te kiezen.
Beachball Set van UNICEF - € 8,95
Beachball Set
Voor een potje overslaan op het strand, in het park of de achtertuin. (€ 8,95). Met je aankoop help je kinderen in de hele wereld, zodat ze - bijvoorbeeld - onbezorgd kunnen spelen.
Bestel nu
 
Kinderen in Oeganda poseren vrolijk voor de camera
 
Afrikaans raadsel
 
Om te overdenken in een strandstoel: 'Ik ben in elk huis, maar ben noch binnen noch buiten. Wat ben ik?' De oplossing staat onderaan deze nieuwsbrief.
UNICEF Puzzel - € 12,95
UNICEF Puzzel
Voor kleine puzzelvingers op de achterbank of gewoon lekker thuis (€ 12,95). Met je aankoop help je kinderen wereldwijd!
Bestel nu
 
Touwtjespringen in Mozambique
 
Maak nieuwe woorden
 
Doorbreek de sleur tijdens een lange reis en verzin een lang woord. Probeer met de letters zoveel mogelijk nieuwe woorden te maken. Neem bijvoorbeeld 'Kinderrechtenverdrag'. Daarin zitten woorden als 'techniek' en 'rendiervacht’ verstopt. Degene met de grootste woordenoogst is de winnaar.
En? Wat vind je van deze e-mail?
 
 
Oplossing Afrikaans raadsel: deur
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden