Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 21 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
NBA zet nieuwe versies verklaringengenerator, voorbeeldteksten en HRA online
De NBA heeft een nieuwe versie van de Verklaringengenerator, een update van de voorbeeldteksten en een nieuwe pdf-versie van HRA deel 3 Voorbeeldteksten gepubliceerd. Het belangrijkste verschil ten opzichte van de eerdere versie is dat de controleverklaringen nu beter aansluiten bij wet- en regelgeving.
Lees verder »
Vier jaar oude auto kan toch als nieuw gekwalificeerd worden
Een Nederlands bedrijf dat een vier jaar oude Ford op een Amerikaanse veiling kocht moet daar bpm over betalen, ook al is het bedrijf al de vierde eigenaar. Een auto die na vervaardiging niet of nauwelijks is gebruikt dient als nieuw te worden aangemerkt en valt dus onder de aanschafbelasting voor nieuwe auto’s, oordeelt het […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountancy digitaliseert. Zo doe je mee.

Digitale accounts- en administratiekantoren hebben meer zicht op cijfers en de toekomst. Bovendien werken ze sneller en slimmer. In ons whitepaper vertellen koplopers uit het vak hoe jij een digitale accountant wordt. Gratis en boordevol praktische tips. Waar wacht je nog op?

Lees verder »
ICT-sector vraagt overgangsregeling voor data-uitwisseling na ‘no deal’-Brexit
De Brexit gaat niet alleen gevolgen hebben voor fysiek verkeer, ook digitaal verkeer komt onder druk te staan, waarschuwt branchevereniging Nederland ICT. Nu er geen Brexit-akkoord komt, vervallen per 29 maart de huidige afspraken voor de uitwisseling van data tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Wat daarvoor in de plaats komt blijft waarschijnlijk nog lang […]
Lees verder »
Huwelijkse voorwaarden van invloed op btw-aftrek
Een btw-ondernemer die samen met zijn echtgenote een stuk bouwgrond kocht mag maar 50 procent van de btw over de bouwkosten van hun nieuwe woning aftrekken als voorbelasting, heeft het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch bepaald.
Lees verder »
‘Nog weinig oog voor nieuwe technologie in vacatures financieel specialisten’
Het is opvallend dat in de vacatures voor financieel specialisten nog nauwelijks aandacht is voor nieuwe technologie zoals data-analyse, robotics en process mining. Dat stelt de NBA op basis van een analyse van vacaturetrends in de financiële sector. De totale vraag naar hoogopgeleide financieel professionals blijft hoog en goede kandidaten zijn nog altijd schaars, licht […]
Lees verder »
Nieuwe leden Raad voor de Jaarverslaggeving benoemd
Het bestuur van de Stichting voor de Jaarverslaggeving (SJ) heeft onlangs bijna de gehele Raad voor de Jaarverslaggeving benoemd. Een deel van de zittende leden is herbenoemd, een ander deel is nieuw. Om de mogelijkheid voor het toetreden van nieuwe kandidaten in de nabije toekomst te vergroten, heeft het SJ-bestuur besloten de vierjaarstermijn van de […]
Lees verder »
Digitale veiligheidscheck voor de mkb-accountant
De NBA, ABN Amro en het Nederlands Cyber Collectief hebben een digitale veiligheidscheck ontwikkeld voor de mkb-accountant. De check is bedoeld als goede start om de belangrijkste cyberrisico’s bij mkb-ondernemers in kaart te brengen en aan te pakken.
Lees verder »
AFM en DNB pleiten voor cryptoregulering op internationaal niveau
Er moet een nationaal vergunningsstelsel voor crypto-omwisselplatforms en aanbieders van cryptobewaarportemonnees komen. Hiermee kunnen witwassen en terrorismefinanciering effectiever worden tegengaan. Dat stellen AFM en DNB in een gezamenlijk advies, dat de minister van Financiën vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees verder »
Landelijke Landbouwnormen 2018 gepubliceerd
De Belastingdienst heeft de Landelijke Landbouwnormen 2018 gepubliceerd. Daarin vinden agrarische bedrijven de normbedragen voor 2018 voor de meest gangbare kostenposten en voor bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden voor agrarische bedrijven.
Lees verder »
WRR pleit voor structurele aanpassingen van geldstelsel 
De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) pleit in een nieuw rapport voor structurele aanpassingen van het huidige geldstelsel.  Het onafhankelijke adviesorgaan van de regering beveelt het instellen van een bank aan die zich enkel met betalen en sparen bezighoudt en stelt dat er momenteel te weinig remmen zijn op geldschepping en kredietverlening, met een ongewenst […]
Lees verder »
M&R Accountants en Van Oppen en Partners samen verder als MRVO
De MKB-kantoren M&R Accountants en Van Oppen en Partners zijn per 1 januari gefuseerd en gaan samen verder onder de naam  MRVO. De fusie tussen de in Schiedam en het Westland actieve accountantskantoren komt voort uit de wens om krachten te bundelen, te investeren in kwaliteit en personeel en expertise te vergroten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Webshops koppelen aan de online boekhouding

Webshops zijn tegenwoordig gemeengoed. Hierdoor kan men online kennis maken met een product en hoeft men niet meer de deur uit om een product aan te schaffen.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Masterclass BTW jurisprudentie HvJ EU
Fiscaal Vanmorgen
4 februari 2019
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
28 januari 2019
Post-hbo AA-opleiding Oriëntatie Accountancy MKB
HAN
1 februari 2019
VACATURES
Controleleider
ABAB
Tilburg
Senior Assistant Accountancy Goes
Baker Tilly Berk
Goes
Senior Assistent/Gevorderd Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk
Boon
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN