Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vijay Prashad over Cuba, Chomsky, extreemrechts en eenzaamheid

Indiaas historicus, journalist en auteur Vijay Prashad was een van de gastsprekers op het solidariteitsfestival Manifiesta in Oostende. Jan Reyniers, vertaler van zijn boek 'On Cuba' – over zijn gesprekken met Noam Chomsky over Cuba – sprak met hem over de opkomst van extreemrechts, over Noam Chomsky en over het belang van de Cubaanse Revolutie voor de jonge generaties.

Lees verder

Het probleem van de VUB: religie wil maar niet uitsterven

De Vrije Universiteit Brussel zit met de handen in het haar: studenten worden altijd religieuzer en importeren dit ongegeneerd in het bastion van de vrijzinnigheid. De VUB wil open en tolerant zijn, maar ook dit heeft grenzen! Als gelovige studenten vragen of ze tijdens middagpauzes in één van de lokalen samen mogen bidden, is het antwoord steevast ‘nee’. En als ze het dan ongevraagd doen, is de tolerantie méér dan opgebruikt. Wat ze daar kwaad mee zouden kunnen doen is geheel onduidelijk als er toch geen God bestaat! Waar is rector Danckaert eigenlijk bang voor?

Lees verder

Honderden personen met een handicap eisen in Brussel respect voor hun rechten

250 personen met een handicap uit heel Europa protesteerden dinsdag 24 september in Brussel. Ze eisten dringende maatregelen om hun recht op een onafhankelijk leven te garanderen. “Regeringsonderhandelaars moeten mensenrechten van personen met een handicap serieus nemen”.

Lees verder

Rechtszaak gaat verder na het Cassatie arrest: Slachthuis Verbist staat terecht in Hof van Beroep Antwerpen

Gister 24 september vond de inleidende zitting plaats in het Hof van Beroep in Antwerpen in de rechtszaak die Animal Rights in 2017 startte nadat de organisatie undercoverbeelden openbaarde waarop te zien is hoe de dieren tijdens het slachtproces in het Izegemse slachthuis ernstig mishandeld werden.

Lees verder

Boycot iPhone 16: meer dan miljoen mensen vermoord in Congo voor winning mineraal coltan

In Congo zijn duizenden vrouwen slachtoffer van verkrachting en meer dan een miljoen mensen zijn vermoord, allemaal voor economische belangen. Een belangrijke reden is de winning van coltan, een essentieel mineraal voor de productie van elektronica, waaronder ook de iPhone 16.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Nieuwe zaak van klassenjustitie in de maak te Antwerpen?

“Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie”. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. De manier waarop het gerecht in Antwerpen werkt lijkt die vertrouwenskloof eerder te vergroten volgens Walter De Smedt.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium