ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-02-2023
Vijf bromances in het voetbal, van Ronaldo & Marcelo tot Brobbey & Taylor

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Overal in het voetbal is liefde te vinden. Van liefde voor de sport tot bromances tussen voetballers. In editie 73 van PANNA! Magazine is een Top Tien samengesteld van bromances in het voetbal. Op Valentijnsdag zetten wij graag een paar koppeltjes op een rij.


lees verder
Deze wedstrijden wil je, ook op Valentijnsdag, niet missen

14 februari. Voor sommigen een lekker dagje met hun vriend of vriendin. Voor de ander een avond alleen op de bank. Voor elke voetballiefhebber is er in ieder geval reden genoeg om vanavond thuis te blijven en de tv aan te zetten. De Champions League is na 104 dagen weer terug. Vanavond kun je naar twee topwedstrijden kijken! Paris Saint-Germain speelt tegen Bayern München en AC Milan neemt het thuis op tegen Tottenham Hotspur.

lees verder
ELF Voetbal nr 2: Cody Gakpo, Bruno Martins Indi, Wout Brama, Michel van de Korput en de grootste transferkapingen

Ontwapende openhartigheid. De nieuwe ELF Voetbal staat er vol mee. Diverse spelers en oud-voetballers gaven ons een eerlijk en met name open kijkje in hun leven. Bruno Martins Indi, Wout Brama, Alexander Büttner, Wout Brama en Michel van de Korput houden niets achter voor de lezer. Daarnaast laten zijn voormalige jeugdtrainers in nummer 2 van 2023 hun licht schijnen over Cody Gakpo, toont Nick Olij zijn tatoeages met een verhaal en gingen we de hond uitlaten met Pawel Bochniewicz, aanvoerder van sc Heerenveen.

lees verder
Osimhen pakt top drie-plek ESM Gouden Schoen, Balogun naar plek vijf

Een nieuwe naam op plek drie van het klassement van de ESM Gouden Schoen. Victor Osimhen heeft zich naast Harry Kane op de onderste trede van het erepodium genesteld. Ook op plek vijf een nieuwe naam. Folarin Balogun blijft zijn doelpunten in de Franse Ligue 1 maar aan elkaar rijgen en staat met vijftien voltreffers inmiddels op de eerste achtervolgplek achter het podium.

lees verder
Aanvalsduo Van den Boogaard en Beeren verknocht met BVC Bloemendaal: "Draait hier eerder om hoe laat de kantine open is"

Joost van den Boogaard (26) en Koen Beeren (28) sloegen hun vleugels uit om hun sportieve ambities na te streven. Ze gingen het avontuur aan en speelden in de Tweede Divisie. De eerste bij VV Noordwijk, de tweede bij Koninklijke HFC. Maar de lokroep van hun vertrouwde amateurclub BVC Bloemendaal was te groot. Beiden keerden terug op het vertrouwde nest. "Er is niks beters dan Bloemendaal."

lees verder
Waarom Thijs Dallinga tot dusver één van de beste spitsen van 2023 is

Dit weekeinde was het weer raak voor Thijs Dallinga. De spits die afgelopen zomer voor twee miljoen euro Excelsior inruilde voor de Franse promovendus Toulouse was trefzeker tijdens de 3-1 overwinning op Stade Rennes. Sinds de jaarwisseling is Dallinga niet af te stoppen, en hoort hij statistisch gezien tot de beste spitsen van 2023.

lees verder
Het ELFtal van het weekeinde: week 6

Derby's, monsteruitslagen en scorende verdedigers: dit weekeinde was het allemaal te zien op de Europese velden. Deze ELF spelers verdienen volgens ons een plaatsje in het beste elftal van het weekend.

lees verder
Turkse bondscoach en selectie zamelen geld in voor slachtoffers aardbeving

Het zal niemand zijn ontgaan. De vreselijke aardbeving die Turkije en Syrië in de nacht van zondag op maandag heeft getroffen. In Turkije zijn ruim tien steden op een hevige manier getroffen en het dodenaantal is al het tragische aantal van 21.000 gepasseerd.

lees verder
Interview Nick Olij: "Mijn twee zoons probeer ik ook Spaanse woordjes bij te brengen"

Het is een cliché. Nick Olij geeft het direct toe, maar het klopt in het geval van de doelman van Sparta Rotterdam volledig. "Tatoeages zijn verslavend." Zijn rechterarm stond als eerst vol, gevolgd door zijn linkerarm. Nu is zijn rechterbeen aan de beurt. "Ik ben nog lang niet klaar, heb veel plannen. Alles mag vol, behalve mijn nek."

lees verder