NIEUWS|RESEARCH|VACATURES|WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Vijf genomineerden voor Young Talent Award

De jury van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2017 heeft vijf genomineerden gekozen. De winnaar ontvangt een trofee en van ASRE een opleidingscheque .

Lees meer

Voldoende kantoorruimte, nieuwbouw toch nodig

De huidige kantorenvoorraad biedt – in puur kwantitatieve zin – genoeg ruimte voor de kantoorbehoefte in 2030 en 2050. Dat geldt zowel bij een stijging als daling van de toekomstige kantoorbehoefte. Toch zal nieuwbouw van kantoren nodig blijven, concluderen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en Centraal Planbureau (CPB) in de beleidsstudie De toekomst van kantoren.

Lees meer

Gebrek aan bouwgrond zit woningbouw dwars

Het gebrek aan bouwgrond zet een rem op de verkoop van nieuwbouwwoningen. Dat concludeert de Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers (NVB) donderdag in een rapport over de woningmarkt.

Lees meer

Vertrouwen in woningmarkt weer iets afgenomen

Het vertrouwen dat de Nederlandse consument heeft in de woningmarkt is in februari voor de derde keer op rij gedaald. Dat blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator van de Vereniging Eigen Huis.

Lees meer

VVD favoriet bij woonconsument

Van de acht politieke partijen die hebben meegewerkt aan de KiesWijzerWonen van brancheorganisatie VBO Makelaar, scoort de VVD op dit moment het hoogst. In de tussenstand vindt 35 procent van de kiezers dat de VVD het beste opkomt voor hun woonbelangen en woonwensen.

Lees meer
(advertorial)

Leegstandbeheer in de zorg

De risico's van leegstand van vastgoed mogen bekend zijn, maar bij zorgvastgoed spelen nog meer aspecten een rol. Want niet alleen het kraakrisico en de staat van de panden zijn aandachtspunten, bij gedeeltelijke leegstand zijn het ook de veiligheid en het comfort van de bestaande bewoners waarmee rekening moet worden gehouden. Dat vraagt om een uitgekiende aanpak van leegstandbeheer, waarbij Ad Hoc inmiddels uit ervaring kan spreken dat het vrijwel altijd om maatwerk gaat. Download de gratis whitepaper over leegstandbeheer in de zorg.

Chinees koopt kantoor Londen voor ruim 1 miljard pond

CC Land Holdings uit Hong Kong heeft de 224 meter hoge Leadenhall Building in Central Londen gekocht. Verkopers British Land Company en Oxford Properties Group ontvingen meer dan 1 miljard pond.

Lees meer

Boekel fuseert met Dentons

Boekel heeft op 2 maart de fusie aangekondigd met ’s werelds grootste advocatenkantoor Dentons. Vanaf april 2017 gaat het kantoor in Nederland door onder de naam Dentons Boekel. Boekels cliënten krijgen door de fusie met Dentons toegang tot 7.800 advocaten en notarissen op 150 vestigingen in meer dan 60 landen wereldwijd.

Lees meer

Grote logistieke vastgoeddeal voor Geneba

Geneba Properties heeft 70.000 m2 vvo logistiek vastgoed gekocht van Bakker Logistiek Groep in een sale-and-lease-backtransactie. De objecten bevinden zich in Tilburg en Zeewolde.

Lees meer

Prologis realiseert 80.000 m2 extra logistiek voor retailers

Prologis gaat voor Coolblue en een internationale retailer in totaal 80.000 m2 extra distributiecentra ontwikkelen. Deze uitbreidingen vinden plaats op Prologis Park Tilburg (Coolblue) en Park Weststad in Oosterhout.

Lees meer

Brexit doet vastgoedwinst Norges verdampen

Het rendement op de vastgoedportefeuille van Norges Bank Investment Management in 2016 is gedecimeerd naar 0,8 procent van 10 procent in 2015. Voornaamste oorzaak is de Brexit.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Junior Property Manager (Starter!)
Lid beleggingscommissie Habion
CONTROLLER volkshuisvesting

COLOFON

Contact
Disclaimer
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.