ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-11-2023
5 interessante weetjes over PSV-uitblinker Yorbe Vertessen

Yorbe Vertessen maakte woensdag grote indruk in de Champions League tegen Sevilla. Mede door zijn invalbeurt en geweldige assist wist PSV overwintering in het miljardenbal af te dwingen. "Mijn snelheid heb ik altijd gehad, dat zit van kleins af aan erin."


lees verder
Esmee Brugts wacht cruciaal duel met OranjeLeeuwinnen: "Heel vet om mee te mogen maken"

De OranjeLeeuwinnen staan voor een enorm belangrijk tweeluik. De ploeg van bondscoach Andries Jonker moet vrijdagavond een goed resultaat halen tegen Engeland en mag dinsdag absoluut niet verliezen van België. Anders gaat er een streep door de hoop om uit te komen op de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. En vervliegt een gunstige loting voor de kwalificatie voor het EK van 2025. Vanavond (vrijdag) op Wembley wachten negentig waarschijnlijk cruciale minuten. "Het lijkt me ontzettend vet om Wembley mee te maken."

lees verder
Interview | Mark Looms over Peter Bosz: "We liepen door de spelerstunnel met de gedachte dat we Ajax met 6-0 zouden oprollen"

Winst in de Johan Cruijff-schaal, een comfortabele leiderspositie in de eredivisie en overwintering in de Champions League: Peter Bosz heeft het voorlopig uitstekend voor elkaar bij PSV. 

lees verder
De ultieme gids voor stijlvolle voetbal T-shirts: van het veld naar de straat

Voetbal is niet slechts een sport; het is een cultureel fenomeen dat levens verenigt en passies aanwakkert. Voor de moderne voetbalfan is het dragen van een T-shirt niet alleen een kwestie van kleding; het is een uiting van toewijding, een manier om de liefde voor het spel te omarmen.

lees verder
Het PANNA! Dribbel Doeboek is uit:tips, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels!

Dribbelen. Trainers raden het vaak af. Maar voetbal draait om plezier. Om genieten. De allerbeste manier? Dribbelen! Pingelen tot je verdwaald raakt, om jezelf vervolgens weer terug te dribbelen. In het nieuwe Doeboek van PANNA! draait hier alles om. Het Dribbel Doeboek staat vol tips, spelletjes, strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. Opnieuw honderd pagina's dik!

lees verder
Johan Bakayoko tot dusver dribbelkoning van de Eredivisie

Vandaag de dag worden honderden statistieken bijgehouden tijdens een voetbalwedstrijd. Van het aantal balaanrakingen tot aan de afgelegde kilometers per speler. Ook de dribbelaars worden op de voet gevolgd. Deze zes spelers zijn dit seizoen, volgens de statistieken van de Eredivisie, de beste dribbelaars in Nederland.

lees verder
Henrik Larsen, Oranje-kwelgeest op EK 1992: "Jullie hadden misschien de beste spelers"

Oranje reisde in 1992 als grote favoriet naar het EK in Zweden. Als titelverdediger struikelde het Nederlands elftal in de halve finale over Denemarken. Het land dat vijf dagen voor de start in allerijl werd opgeroepen en zonder enige vorm van voorbereiding afreisde. Henrik Larsen ontpopte zich met drie goals tot onze kwelgeest. "Jullie hadden misschien de beste spelers, wij de beste ploeg."

lees verder
Thom Haye: spelmaker van sc Heerenveen blijkt ook penaltyspecialist

De weg omhoog is ingezet bij sc Heerenveen. Waar de baan van Kees van Wonderen een tijdje terug nog flink onder druk stond, is sc Heerenveen inmiddels de nummer zeven van de Eredivisie na overwinningen op Heracles, Vitesse en Fortuna Sittard. De aanjager van het succes bij sc Heerenveen, middenvelder Thom Haye, was afgelopen weekeinde twee keer trefzeker voor het team van Van Wonderen. Zodoende ontdekten de supporters van de thuisclub een nieuwe kwaliteit van de spelmaker.

lees verder
Interview | Peter Hoekstra: 'Ronaldo was een combinatie van Messi en Cristiano Ronaldo'

Als het Estadio Santiago Bernabéu voor Ronaldo is wat het Shea Stadium voor The Beatles in hun topjaren was, dan was het Philips stadion voor de Braziliaan als de Cavern Club voor de popband uit Liverpool. In deze rubriek gaan we terug naar de Eredivisiejaren van een voetballer die later zou uitgroeien tot wereldtopper. In deel 3: Ronaldo.

lees verder