Gawalo
Online versie
Vijf misverstanden over elektrische verwarming 
Elektrische verwarming staat nog steeds te boek als energieverslindend en alleen of voornamelijk geschikt als bijverwarming. Maar klopt dat wel, of moeten we dat beeld langzamerhand bijstellen?
Lees verder >
(advertorial)
alt
XTREME 36, beste uit de test!
De Consumentenbond heeft voor het vierde jaar op rij de Intergas Xtreme 36 uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’ in de klasse CW5 van moderne verwarmingsketels. Dit jaar is daar bovendien de Xtreme 30 bijgekomen in de klasse CW4. Beide toestellen hebben een 7,9 gekregen in de test
Wetsvoorstel afbouwen salderingsregeling naar Kamer
Het wetsvoorstel voor de geleidelijke afbouw van de salderingsregeling is 8 oktober naar de Kamer gestuurd. Vanaf 2031 kan er door het wetsvoorstel niet meer worden gesaldeerd. 
Lees verder >
Warmtenet in Leeuwarden kan 50% stad van warmte voorzien
Er komt een nieuw warmtenetwerk in Leeuwarden dat volgens beheerder Ennatuurlijk de potentie heeft om de helft van de Friese hoofdstad te verwarmen.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Webinar "BENGT U NOG MEE?"
Nog 9 weken en dan maakt NEN 7120 definitief plaats voor NTA 8800. De BENG-rekenmethodiek vraagt om een andere benadering van het ontwerpproces. Het gratis webinar van Duco op donderdag 26 november helpt ontwerpers en voorschrijvers daarmee op weg! Schrijf u snel in!
VLA gaat verder als Binnenklimaat Nederland
Binnenklimaat Nederland is de nieuwe naam voor de Vereniging van Luchttechnische Apparaten (VLA). Op 15 oktober maakte de branchevereniging dit bekend.
Lees verder >
Met heipalen warmte winnen uit de bodem
Als je toch heipalen gebruikt om woningen, kantoren en bedrijfspanden te funderen, kun je die palen ook gebruiken om daarmee warmte uit de bodem te halen. In pilotprojecten en een onderzoek van TU Delft wordt dit principe al toegepast en getest.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Warmteservice blijft groeien
Warmteservice blijft groeien. Met de komst van een vestiging in het Noord-Hollandse Heemstede heeft het bedrijf vijftien locaties in de provincie en 66 in heel Nederland. "We verwelkomen al veel klanten uit de regio van Heemstede in onze omliggende locaties.
Meer nieuws
(advertorial)
alt
Doe de Quooker bespaarcheck
Direct kokend water uit de kraan is niet alleen handig. Met een Quooker kun je ook water en energie besparen. Doe de bespaarcheck op quooker.nl/besparen. Binnen 1 minuut zie je wat jouw klant verbruikt en hoe jij hem/haar kan helpen besparen door het installeren van een Quooker.
Partnernieuws
Kunnen we de verspreiding van virussen en bacteriën verminderen?
Ventilatie- en airconditioningsystemen zijn onmisbaar voor de klimaatbeheersing van veel gebouwen. Onderhoud en service zijn van doorslaggevend belang voor een veilige werking van het systeem. 
Lees verder >
Design kranen voor sanitair in de openbare ruimte
Sanitair in openbare ruimten moet functioneel en degelijk zijn. Het wordt nu eenmaal intensief gebruikt. Toch hoeft functionaliteit design niet in de weg te staan. De nieuwe elektronische Black Binoptic-kraan van Delabie, ontworpen voor openbare ruimten, is er nu ook in een mat zwart verchroomde uit>>
Lees verder >
(advertorial)
alt
Warmtepompen van Mitsubishi Electric in nieuwbouw STYLE CNC Machines
Style CNC Machines is in mei 2020 verhuisd naar een nieuw pand. Op de nieuwe locatie in Bunschoten-Spakenburg is een aardgasloze nieuwbouw verrezen van 6000 vierkante meter. Het volledige gebouw wordt energiezuinig verwarmd met zes lucht-/water warmtepompen van Mitsubishi Electric.
Whitepaper
Warmtepompdaken
ATAG Verwarming heeft inmiddels bij diverse projecten de buitenunit als een ‘schoorsteen’ op het dak geplaatst. Een aantrekkelijke oplossing vanuit esthetiek, geluid én ruimtegebruik.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright