ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-09-2022
Vijf opmerkelijke statistieken van dit Eredivisie-weekeinde

De Eredivisie gaat er even tussenuit voor interlandvoetbal. EKF Voetbal blikt daarom terug op het afgelopen weekeinde. Dit zijn de vijf meest opmerkelijke statistieken en records die dit weekeinde opleverden.


lees verder
Wie is de 15-jarige Ethan Nwaneri, de jongste debutant ooit in de Premier League?

Ethan Nwaneri kan zijn geluk niet op. De pas 15-jarige jongen debuteerde zondag 18 september voor Arsenal, waarmee hij de jongste debutant ooit in de Premier League werd. In dat ene minuutje kon hij niet veel laten zien, maar hij stond toch even op het veld. Maar wie is die 15-jarige Nwaneri eigenlijk? En wat doet-ie op zulke jonge leeftijd al bij de selectie van Arsenal?

lees verder
Deze Oranje-spelers zaten bij het WK van 2014 al in de selectie van Van Gaal

Oranje neemt het de komende week op tegen Polen (Nations League) en België (oefenwedstrijd). Voor bondscoach Louis van Gaal is het een van de laatste momenten voor het WK om zijn pupillen van dichtbij in actie te zien. Een paar jongens kent hij al een stuk langer, namelijk van de tijd dat hij bondscoach van het Nederlands elftal was op het WK van 2014. Vijf van de spelers die er toen bij waren, zijn er nu ook weer bij. 

lees verder
Deze spelers ontbreken verrassend in de selectie van het Nederlands elftal

Bondscoach Louis van Gaal toverde weer een paar verrassingen uit zijn hoge hoed voor de nieuwste Oranje-selectie. Het Nederlands elftal speelt op 22 september tegen Polen voor de Nations League en oefent op de 25e nog tegen België. Er zijn een paar spelers waarvan de gedachte kan zijn: verdienen die geen plekje in de selectie van Van Gaal? De bondscoach selecteerde bijvoorbeeld maar 25 spelers (waarvan vier keepers), terwijl hij op het WK 26 spelers mee mag nemen.

lees verder
Interview Fabian Sporkslede: "Bnei Sakhnin is de grootste Arabische club in Israël"

Afgelopen winter verruilde Fabian Sporkslede de Georgische competitie voor die van Israël. Met Bnei Sakhnin FC dong hij voor het eerst sinds jaren een plekje in de play-offs af en na vier wedstrijden in de huidige jaargang is de club terug te vinden op plek vier. De nu 29-jarige rechtsback is weer bijna fit na een knieblessure en hoopt na de interlandbreak weer te vlammen. "Technisch vind ik het niveau hier goed."

lees verder
Samenvatting Wolverhampton Wanderers - Manchester City (0-3)

Manchester City heeft een overtuigende overwinning weten te boeken op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De lastige uitwedstrijd werd meteen al een stuk makkelijker doordat Jack Grealish de gasten al in de eerste minuut op voorsprong zette. Bekijk de samenvatting van het duel hieronder. 

lees verder
Interview Joshua Zirkzee: "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer"

Spits ben je vanaf je geboorte, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Joshua Zirkzee maakte zijn doelpunten in de jeugd van Feyenoord, voor Bayern München, FC Parma, vorig seizoen RSC Anderlecht en in de huidige jaargang voor FC Bologna. Maar van wie leerde hij de kneepjes van het vak? "Graziano Pellè voelde als mijn grote broer."

lees verder
Dit zijn de beste spelers die ooit bij het jarige Real Sociedad hebben gespeeld

Vandaag viert Real Sociedad haar verjaardag. De Baskische club werd in 1909 opgericht en bestaat daarom 113 jaar. Om dat te vieren hebben wij besloten een lijst te maken met de bekendste spelers die ooit bij Real Sociedad speelden. Van wereldtoppers als Antoine Griezmann en Xabi Alonso, tot een Nederlandse keeper.

lees verder
Hij is er: de Champions League Special van PANNA!

De mooiste trucs. De beste passes. De grootste talenten, stadions en spanning. De Champions League is het neusje van de zalm. De crème de la crème. De Champions League is de beste reden om je ouders te vragen of je langer mag opblijven. Om alvast in de stemming te komen is er nu de extra dikke Champions League Special van PANNA! Volgepropt met alle informatie die je nodig hebt om genieten van de Champions League naar een nóg hoger niveau te tillen.

lees verder