ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-06-2021
Vijf redenen om uit te kijken naar de derde EK-dag

De derde dag van het Europees kampioenschap is aangebroken. De Oranjekoorts slaat toe, want ook Nederland komt in actie. Het eerste duel van Oranje is niet de enige reden om uit te kijken naar deze dag.


Lees verder
Dit is de vermoedelijke opstelling van het Nederlands Elftal tegen Oekraïne

Het EK begint zondag ook voor de fans van het Nederlands Elftal. Oranje neemt het tegen Oekraïne op in de eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap. De vraag is nog welke spelers Frank de Boer het veld in gaat sturen. We hebben goed opgelet tijdens de persconferenties, oefenwedstrijd en trainingen en denken daarom te weten wat de opstelling van Nederland gaat worden.

Lees verder
Nieuwe ELF Voetbal kleurt oranje, zet haar licht op EURO 2020 én spreekt met de volgende generatie

Nederland kleurt Oranje. ELF Voetbal doet daar vrolijk aan mee. De nieuwe editie, nummer zes alweer, kent niet alleen een oranje rand en portretten van Frank de Boer, Owen Wijndal en Brian Brobbey op de cover. Ook het grootste deel van de inhoud heeft raakvlakken met de Europese titelstrijd die tussen 11 juni en 11 juli in elf steden wordt uitgevochten. Maar ook aandacht voor niet-gerelateerde EK-onderwerpen zoals een openhartig interview met Riechedly Bazoer en Tweede Divisie-avonturier Jean-Ruben Desrosiers.

Lees verder
Win de biografie van Zinédine Zidane, een levende legende

Zinédine Zidane is een ware (soms omstreden) legende. Het Franse wonderkind past probleemloos in het rijtje Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Nu is de biografie uit over de Franse grootheid, een ideaal Vaderdagcadeau. In samenwerking met Xander Uitgevers geeft ELF Voetbal drie exemplaren weg.

Lees verder
De laatste keer dat Nederland tegen Oekraïne speelde

Het EK staat op het punt van beginnen voor het Nederlands Elftal met de openingswedstrijd tegen Oekraïne van zondag. De laatste keer dat het Nederlands Elftal tegen dat land speelde was in 2010. Het was een maand na de WK-finale en Bert van Marwijk besloot een heel opvallend elftal het veld in te sturen.

Lees verder
Interview Ruslan Valeev: "Oekraïne speelt onder Shevchenko aanvallend, met veel pressing"

Zijn eerste drie jaren bij De Graafschap bestempelt hij als zeer geslaagd. Zijn periode bij FC Emmen als een ruime voldoende. Met Oekraïne Onder 19 bereikte Ruslan Valeev (39) de EK-finale, met Onder 21 scoorde hij op het WK. De seniorenploeg treedt op 13 juni als openingstegenstander van Oranje aan op het EK. "Onder Andrei Shevchenko speelt de ploeg aanvallend, met veel pressing."

Lees verder
Gazprom lanceert unieke Award voor het EURO 2020 Doelpunt van het Toernooi

Een nieuwe prijs op UEFA EURO 2020. De Award voor het mooiste doelpunt, omgedoopt tot NFT-trofee. Een bijzonder kunstobject van de hand van Pokras Lampas dat voor het eerst in de voetbalgeschiedenis uitgereikt zal worden aan de gelukkige doelpuntenmaker. Bovendien de eerste digitale prijs ooit.

Lees verder
Het PANNA! Reportersteam is klaar voor EURO 2020

EURO 2020 staat voor de deur. Vrijdag wordt het toernooi afgetrapt in Rome met het duel tussen Turkije en Italië. Vanaf zondag treedt Oranje in het strijdperk. Amsterdam fungeert vier duels als strijdtoneel. Elke wedstrijd in onze hoofdstad wordt door drie speciale PANNA! reporters verslagen.

Lees verder
Interview Ron Vlaar: "In 2012 was er onderhuidse onvrede, in 2014 geloofden we erin"

Voor Ron Vlaar liep zijn eerste eindtoernooi uit op een deceptie, maar die teleurstelling werkte achteraf motiverend op weg naar zijn finest moments in Oranje: het WK van 2014 in Brazilië. "Wij geloofden dat we als team iets moois konden presteren, met een sterke teamgeest."

Lees verder