Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 13 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Novelle Wet uitfasering PEB en overige fiscale pensioenmaatregelen aangenomen
De Tweede Kamer heeft 9 februari 2017 het wetsvoorstel tot wijziging van het wetsvoorstel uitfasering pensioen in eigen beheer als hamerstuk aangenomen. In de novelle wordt alsnog een (voorwaardelijke) mogelijkheid tot aftrek van de lasten van de toekomstige indexatie van de pensioenaanspraken of van de pensioenuitkeringen voorgesteld.
Lees meer
 
Vijf voordelen van de digitale handtekening Contentpartner
Iedere accountant, jurist, HRM-medewerker of inkoper heeft regelmatig te maken met het ondertekenen van contracten. Hoewel het nog steeds normaal is om de pen te pakken, wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van de digitale handtekening. Wat zijn de voordelen van een digitale handtekening? LegalThings zet vijf voordelen van de digitale handtekening voor u […]
 
Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’ Advertorial

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.

Download gratis =>

 
Jan Wietsma. Grip op de tent
Eind 2016 verscheen het onderzoeksrapport “Grip op de tent.Ondernemers over hun financiële inzicht” van de Kamer van Koophandel. In dit rapport wordt uitgebreid ingegaan op kennis en het gebrek aan kennis van ondernemers over hun financiële zaken en de gevolgen daarvan. Ofwel, hoeveel grip heeft de ondernemer nu daadwerkelijk op ‘zijn tent’?
Lees meer
 
 
Ronald Buwalda RA benoemd tot groepsdirecteur Financieel Management Achmea
Ronald Buwalda is met ingang van 1 maart 2017 benoemd tot groepsdirecteur Financieel Management bij Achmea. Buwalda is sinds 2014 statutair directeur en Chief Financial Officer (CFO) bij Achmea Bank N.V.
Lees meer
 
Zoek je nieuwe klanten? Advertorial

Ontvang gratis offerteaanvragen van ondernemers die op zoek zijn naar een accountant of boekhouder!

Exact is de partner voor ambitieuze accountants. Wij helpen bij de nummer 1 uitdaging: het vinden van nieuwe klanten. Maak gratis en vrijblijvend een profiel aan.

Ontdek het Accountants Center =>

 
AFM stuurt adviseurs brief op briefpapier Heineken
Tientallen financieel adviseurs hebben begin deze week een brief van de AFM ontvangen, geprint op briefpapier van Heineken. Dat meldt am:web.
Lees meer
 
 
Stoppersregeling gepubliceerd in Staatscourant
De subsidieregeling bedrijfsbeëindiging melkveehouderij, ook wel Stoppersregeling genoemd, is vrijdag 10 februari in de Staatscourant gepubliceerd. Stoppende melkveehouders kunnen kiezen uit koeien slachten of exporteren. 
Lees meer
 
Subsidies en BTW: Joep Swinkels praat u bij! Advertorial

Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Wat zijn de kenmerken en fiscale aspecten van een prijssubsidie? Spelen deze vragen ook bij u en wilt u hier meer van weten? Joep Swinkels praat u bij op 4 april!

Meer info en aanmelden =>

 
‘Belastingdienst wel gewaarschuwd voor beveiligingslek’
Volgens Wiebes waren er ‘geen concrete aanwijzingen’, maar uit een vertrouwelijk document dat ZEMBLA in handen heeft, blijkt dat de Belastingdienst wel gewaarschuwd is voor de slechte beveiliging van privacygevoelige gegevens van belastingbetalers.
Lees meer
 
 
LIO en IIA Nederland starten landelijke benchmark met Internal Audit Ambition Model
De NBA Ledengroep Intern en Overheidsaccountants (LIO) en IIA Nederland starten dit jaar met een landelijke benchmark om met behulp van het Internal Audit Ambition Model (IA AM) de huidige stand van zaken bij internal audit diensten te inventariseren.
Lees meer
 
 
Belastingdienst: Valse e-mail in omloop over belastingteruggave
Na de valse Whatsapp-berichten, brieven en telefoontjes wordt de Belastingdienst nu weer geconfronteerd met een valse e-mail.
Lees meer
 
 
Eén ondernemersloket voor risicokapitaal, garanties en internationale financieringsprogramma’s
Het kabinet richt een investeringsinstelling op om investeringen te stimuleren op terreinen waar Nederland nu kansen laat liggen. Ondernemers kunnen bij Invest-NL bij één loket terecht voor risicokapitaal, garanties, exportkredietverzekeringen en internationale financieringsprogramma’s. Daarnaast gaat Invest-NL in binnen- en buitenland grote maatschappelijke projecten ontwikkelen en waar nodig meefinancieren.
Lees meer
 
 
Opnieuw daling faillissementen
In januari 2017 zijn minder bedrijven failliet gegaan dan een maand eerder. Dat meldt het CBS. Relatief gezien werden er in januari veel faillissementen uitgesproken in de vervoer- en opslagsector.
Lees meer
 
Vijf nieuwe MKB-kredietcoaches gecertificeerd Contentpartner
Afgelopen dinsdag zijn vijf NOAB-adviseurs gecertificeerd als MKB-kredietcoach. Daarmee komt het aantal gecertificeerde MKB-kredietcoaches op 23.
 
Datagerichte eindejaarscontrole Opleiding
Wil je leren hoe je IT daadwerkelijk kunt inzetten als ondersteuning bij de jaarrekeningcontrole? De opleiding “datagerichte eindejaarscontrole” is het laatste hoofdblok van de opleiding IT-based auditing. Dit onderdeel is ook los te volgen door accountants die zich willen verdiepen in datagerichte eindejaarscontrole, maar niet de gehele opleiding willen volgen. De opleiding wordt gekenmerkt door een hands-on-benadering. […]
 
Junior Relatiebeheerder – 32-40 uur p.w. Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen professionals die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn