VincenteNews |50% Nederlanders overweegt elektrische auto. Mijn allereerste radio-uitzending bij NBR over China en IoT. E-health en climate change

3 years ago


Text only:

50% Nederlanders overweegt elektrisch te gaan rijden, ik bespreek het onder meer in mijn allereerste eigen radio-uitzending Digital Transformation! 
View this email in your browser
John ,
Wat een week! Gisteren was de start van mijn eigen radioshow Digital Transformation op New Business Radio. Een uitzending die je niet alleen terug kunt luisteren maar ook kijken! Ik ben erg benieuwd naar jullie feedback. We hadden ook direct groot nieuws in de uitzending want volgens een onderzoek overweegt maar liefst 50% van de Nederlanders een elektrische auto aan te schaffen wanneer deze net zo duur is als een benzine auto. Ik sprak erover met de VER en ook in de uitzending van Z Today
Voor alle elektrische rijders en geïnteresseerden: word hier gratis lid van de Vereniging Elektrische Rijders. We hebben je nodig.
Bekijk de vorige edities en schrijf je in voor deze mailinglist
Scroll down to read this newsletter in any another language.


50% van de Nederlanders overweegt een elektrische auto!
Maurice de Hond deed onderzoek: Als elektrische auto’s net zo duur zouden zijn als ‘gewone’ auto’s overweegt 51% van de Nederlanders serieus de aanschaf van een elektrische auto. Zonder aankoopstimulering is nog steeds 30% van de Nederlanders geïnteresseerd maar weet slechts 4% het zeker. Ik bespreek dit onderzoek en pleit voor subsidie voor elektrische auto's voor de consument. 
Bekijk de video of lees het artikel
Word gratis lid van de Vereniging Elektrische Rijders


E-health gadget: de digitale stethoscoop
Consumenten beginnen zich steeds drukker te maken over hun gezondheid en meten doormiddel van gadgets en apps bijvoorbeeld hun hartslag en bloeddruk. Dit biedt de mogelijkheid voor artsen om hun patiënten nog intensiever te kunnen volgen. We bespreken de trends bij Z Today en deze gadget bij New Business Radio.
Bekijk de video of lees het artikel


In de Tesla: Jeffrey Bilderbeek
In de Tesla zit Jeffrey Bilderbeek, account director van KPN Overheid. Met hem ga ik een stuk autonomous rijden en ik praat met hem over KPN en wat ze doen voor de waterschappen in dit land. De waterschappen maken namelijk steeds meer gebruik van IoT toepassingen op machines met elkaar te laten communiceren en KPN is bezig met het LoRa-netwerk hiervoor.
Bekijk de video of lees het artikel


Mijn allereerste Digital Transformation radioshow!
Gisteren was de kick-off van mijn eigen radioshow bij New Business Radio. De show was niet alleen video online radio te volgen maar ook via YouTube. Mijn twee studiogasten waren Paul Piebinga van Mobiquity over het intensieve smartphone gebruik in China en Wienke Giezeman over zijn missie om een wereldwijd IoT netwerk op te zetten. De hele uitzending is terug te kijken en te luisteren
Bekijk de video of lees het artikel


Hulp gevraagd! We hebben hard- en software nodig voor Digivibes
Scip is een organisatie met verschillende projecten voor en door mensen met een psychiatrische-/verslavings achtergrond. Er is veel te doen voor mensen die geïnteresseerd zijn in computers én in muziek, zoals Digivibes. 21 creatieve mensen maken daar de mooiste dingen maar ze hebben nog een verlanglijstje met hard- en software die ze nodig hebben. Wie kan ze helpen?
Bekijk de video of lees het artikel


Klimaattop: Bekijk Netflix docu Cowspiracy en oplossing Elon Musk
Ik zag een hele interessante documentaire op Netflix over de impact van de vee-industrie op het milieu: Cowspiracy. Methaan heeft 25 keer zoveel impact op het broeikaseffect als CO2 en een koe stoot 500 liter per dag aan methaan uit. En dan heb ik het nog niet eens over de ontbossing, het waterverbruik en de vervuiling. Elon Musk heeft een eenvoudigere oplossing voor de klimaatverandering, laat de vervuilers meer betalen. 
Bekijk de video of lees het artikel
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Google Plus
Website
Email
English
العربية
Afrikaans
беларуская мова
български
català
中文(简体)
中文(繁體)
Hrvatski
Česky
Dansk
eesti keel
Suomi
Français
Deutsch
Ελληνική
हिन्दी
Magyar
Gaeilge
Indonesia
íslenska
Italiano
日本語
ភាសាខ្មែរ
한국어
македонски јазик
بهاس ملايو
Malti
Norsk
Polski
Português
Português - Portugal
Română
Русский
Español
Kiswahili
Svenska
עברית
Lietuvių
latviešu
slovenčina
slovenščina
српски
தமிழ்
ภาษาไทย
Türkçe
Filipino
украї́нська
Tiếng Việt
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019