VincenteNews | Einde NL ICT ellende? Vijf goede lessen uit Estonia! 

3 years ago


Text only:

5 lessen die Nederland moet leren van de E-stonia overheid. 10x meer ICT met 10x minder kosten ich bin ein Estonier.  3 dagen bomvol innovatie in een land waar we het nodige van kunnen leren. 
View this email in your browser
John ,
Afgelopen week was ik samen met 8 anderen uit frustratie over de idiote ICT drama's in Nederland op een fact finding mission naar Estland waar het wél goed gaat. Ik mag me sinds woensdag E-resident van dit land noemen en overal digitaal zaken doen. Wat dit betekent voor jou, Nederland en wat we van Estland MOETEN  leren lees je in deze nieuwsbrief. 
Bekijk de vorige edities en schrijf je in voor deze mailinglist
Scroll down to read this newsletter in any another language.


Ich bin ein Estonier!
Nadat ik een uitgebreide demonstratie heb gekregen en mij de voordelen van een e-residentschap werden uitgelegd ontving ik eindelijk mijn nieuwe digitale identiteit. Met deze identiteit kan ik binnen een dag een online business opzetten en contracten ondertekenen, van waar ook ter wereld. Inclusief een bankrekening.
Bekijk de video of lees het artikel


Accenture en MisterGreen spraken met Elon Musk
Manon van Beek is managing director bij Accenture en groot voorvechter van elektrisch rijden. Accenture's wagenpark bestaat uit 45 Tesla’s en 100 elektrische auto’s in totaal. Mark is co-founder van MisterGreen, een leasemaatschappij gespecialiseerd in elektrische auto’s, met 240 Tesla’s. Hoe was hun gesprek met Elon?
Bekijk de video of lees het artikel


Gadget uit Estland: Stigo e-bike
De Stigo is een elektrische scooter die je 2 seconde in- en uitklapt en je daardoor makkelijk mee kunt nemen. De maximale snelheid is 25 kilometer per uur en de range 30 kilometer. Het kost mij de 1e keer iets meer tijd om hem in elkaar te klappen. Het rode gevaar maakte een testrit op een e-bike made in Estonia.
Bekijk de video of lees het artikel


Samenvatting en opinie: Wat kunnen wij leren van Estonia?
In 3 dagen tijd hebben wij een goede indruk gekregen van Estland. Wat nemen we mee en wat kan Nederland van dit land leren? Wanneer zetten wij écht een stap in de 21ste eeuw? De meningen van Jan Prins, Jan Baan, Marco Bogers, Albert Akkermans, Teus Baars, Roy Tomeij en Vincent Everts. 
Bekijk de video of lees het artikel


Spotify voor juridische studieboeken
Op de open markt van de Erasmus Universiteit Rotterdam raakte ik onder de indruk van het project van Farshida Zafar. Zij ontwikkelde een soort Spotify voor juridische studieboeken. Voor 20 euro per maand per student kunnen ze met hun universiteitsgegevens inloggen op een platform en daar kunnen ze door boeken bladeren. Hoe kreeg ze de uitgevers zo ver om mee te doen?
Bekijk de video of lees het artikel


Amsterdam eWeek: eDay en 30 andere events
Ik sprak bij Z Today over eDay, onderdeel van de Amsterdam eWeek. Deze week staat in het teken van online business, media, marketing en technologie. Er is onder meer een Facebook conferentie, een bijeenkomst van Google developers (tussen de 16 en 22 jaar!) én er was er een wetenschappelijk congres van de UvA over 4D printing. 
Bekijk de video of lees het artikel
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Google Plus
Website
Email
English
العربية
Afrikaans
беларуская мова
български
català
中文(简体)
中文(繁體)
Hrvatski
Česky
Dansk
eesti keel
Suomi
Français
Deutsch
Ελληνική
हिन्दी
Magyar
Gaeilge
Indonesia
íslenska
Italiano
日本語
한국어
македонски јазик
بهاس ملايو
Malti
Norsk
Polski
Português
Português - Portugal
Română
Русский
Español
Kiswahili
Svenska
עברית
Lietuvių
latviešu
slovenčina
slovenščina
српски
ภาษาไทย
Türkçe
Filipino
украї́нська
Tiếng Việt
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019