VincenteNews |Heftig klimaatdebat, hoe binden we technische vluchtelingen aan NL, eerste VER-meeting, bij RTL Z over Whatsapp-blokkade en $15 computer

3 years ago


Text only:

Een spannend klimaatdebat tussen de pro & contra klimaatmaatregelen. Hoe binden we talentvolle vluchtelingen aan ons? De eerste VER-meeting, super goedkope mini-computers en grote paniek na Whatsapp ban in Brazilië. 
View this email in your browser
John ,
De laatste nieuwsbrief dit jaar vanuit Nederland, voordat ik op het vliegtuig stap naar New York. Top week. Eerste bijeenkomt met 100+ leden van de Vereniging Elektrische Rijders & geïnteresseerden (word hier gratis lid!!!). In mijn radio uitzending een heftig debat tussen een voor- en tegenstander van de klimaatregelen in Parijs. Damir Hajdarovic, de MD van Mobiquity kwam als vluchteling naar Nederland en vindt dat er meer kan en moet gebeuren om talentvolle vooral technische vluchtelingen aan ons te binden.
Bekijk de vorige edities en schrijf je in voor deze mailinglist
Scroll down to read this newsletter in any another language.


Hoe kunnen we goed geschoolde vluchtelingen aan ons binden?
Damir Hajdarovic, is de MD van Mobiquity, een bedrijf dat staat te springen om technisch personeel. Zelf is hij als vluchteling naar Nederland gekomen en heeft hij de kans gekregen en gegrepen om zijn talenten verder te ontwikkelen. Hoe kunnen we de talentvolle vluchtelingen in ons land aan ons binden en een toekomst bieden?Mega kleine computer van 15 dollar!
De PINE A64 is een krachtige computer van 15 dollar die gewoon in je broekzak past. Bij Z Today bespreken we deze mini-computer maar kijken we ook naar de oudere broer Raspberry Pi. Dit soort goedkope computers zijn enorm belangrijk om kinderen wereldwijd te leren programmeren en om startups goedkoop prototypes te kunnen laten maken. Wat maakt ze zo goedkoop?Presentatie Elaad: Van niche tot dominantie, elektrisch rijden van 2011 tot 2035
Op woensdag 18 november opende ElaadNL haar nieuwe kantoor en testlab in Arnhem. Samen met Peter Molengraaf en Tjerk Wagenaar gaf ik een presentatie over elektrisch rijden en smart charging. Mijn presentatie heet ‘Van niche tot dominantie, elektrisch rijden van 2011 tot 2035′ en in 20 minuten vlieg ik door de geschiedenis en toekomst van elektrisch rijden.Klimaatdebat: Kunnen we rustig blijven slapen of niet?
Naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant tussen pro & contra aanhangers van de maatregelen van de klimaattop organiseerde ik een debat in mijn radioshow. Theo Wolters is klimaatcriticus en aanschouwt met stijgende verbazing het klimaatcircus. Jan Paul van Soest schreef een boek over twijfelaars als Theo en volgens hem moeten we ons wel degelijk druk maken. Een spannend debat.Eerste VER-meeting: 20 ideeën van de VER-leden
Op 15 december vond bij Fastned de eerste ledenbijeenkomst plaats van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) plaats. Na afloop sprak ik met een aantal aanwezigen en vroeg hen naar hun ideeën om EV te promoten. Veel interessante input waaronder een social-parking app waarmee je andere EV-rijders kunt bereiken die aan de laadpaal hangen.

Word lid of maak een ander lid zodat we nog meer kunnen betekenen voor EV in Nederland.


Paniek in Brazilië: 48 uur géén Whatsapp
De rechter heeft Whatsapp in Brazilië voor 48 uur platgelegd. En dat terwijl Brazilianen enorm afhankelijk zijn van deze app. Bellen is er erg duur en bellen via WiFi is daarom een enorm populair alternatief. De rechter straft Facebook hiermee omdat ze weigeren info van drugsdealers te verschaffen aan de politie. Maar volgens sommige Brazilianen zit de telecommarkt erachter. Ik praat over deze gebeurtenis en het belang van een dienst als Whatsapp in Z Today.

Share
Tweet
Forward
+1
Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Google Plus
Website
Email
English
العربية
Afrikaans
беларуская мова
български
català
中文(简体)
中文(繁體)
Hrvatski
Česky
Dansk
eesti keel
Suomi
Français
Deutsch
Ελληνική
हिन्दी
Magyar
Gaeilge
Indonesia
íslenska
Italiano
日本語
ភាសាខ្មែរ
한국어
македонски јазик
بهاس ملايو
Malti
Norsk
Polski
Português
Português - Portugal
Română
Русский
Español
Kiswahili
Svenska
עברית
Lietuvių
latviešu
slovenčina
slovenščina
српски
தமிழ்
ภาษาไทย
Türkçe
Filipino
украї́нська
Tiếng Việt
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019