VincenteNews | Vanuit New York bespreek ik o.a. de biografie van Elon Musk en maak ik een heftig ritje achterop een jetski. 

3 years ago


Text only:

Jan Baan over ICT falen bij de overheid, compilatie Bitcoin Congres, Nederlandse Periscope-on-request en twee maanden in het Cyber Security Center. Review NY: biografie Elon Musk en achterop de Jetski
View this email in your browser


Beste John ,
Inmiddels geniet ik van mijn vakantie in New York en Saratoga Springs maar toch even het volgende:
Jan Baan adviseert over het verleden, heden en toekomst van ICT projecten bij de  overheid. Hij heeft een duidelijk verhaal voor de commissie Elias hoe de fouten voorkomen kunnen worden
Security expert Floris van der Broek bivakkeerde twee maanden bij Microsoft's Cyber Security Center in Seattle en doet een boekje open wat Microsoft allemaal van onze PC's weet!
9 uur Bitcoin Congres 2015  in een TED timeslot van 18 minuten samengevat. Alles wat je moet weten 
Nederlandse startup Ubideo is de omgekeerde Periscope en je krijgt betaald in bitcoins. CEO Gerard Been legt uit hoe het werkt. 
Samen met dochter Mariah van 7 op een JetSki en 80km/uur is dan super snel. Maar bang...? Ho maar!
Ik las de goedgekeurde biografie van Elon Musk in één ruk uit. Ik wist alles van de Tesla ontwikkelingen maar hoe hij raketten 10x goedkoper maakte en hoe vaak hij totaal failliet was, dat was nog niet duidelijk. Is hij de nieuwe Steve Jobs?  Ik bespreek het tijdens een rondje Central Park.
Bekijk de vorige edities en schrijf je in voor deze mailinglist
Scroll down to read this newsletter in any another language.


Jan Baan over het verleden, heden en toekomst van ICT projecten overheid
Top softwareondernemer Jan Baan legt uit waarom ICT projecten bij de overheid zo vaak gigantisch falen en geeft een eerlijk advies aan de commissie Elias die het ICT falen bij de overheid heeft onderzocht. Hij schreef een notitie 'IT moet overerven van het verleden, voortborduren op het heden en gebruik maken van de toekomst'.
Bekijk de video of lees het artikel


Bitcoin Congres 2015 in  20 minuten
In mijn vorig nieuwsbrief blikte ik al terug op een geslaagd congres met mijn persoonlijke hoogtepunten. Zo was ik erg onder de indruk van David Birch en de Duitse mega innovatieve digitale Fidor Bank. Er is nu ook een mooie compilatie van het congres waarin je in 18 minuten alle hoogtepunten van alle sprekers voorbij ziet komen.
Bekijk de video of lees het artikel


Review in NY: autobiografie Elon Musk
Ik las de goedgekeurde biografie van Elon Musk in één ruk uit. Over Zip, Paypal, SpaceX, Tesla en Solar Energy. Een prachtig verhaal van een gepassioneerd Zuid-Afrikaanse jongen die zijn dromen najaagt in de USA en daar de boel compleet op zijn kop zet. Is hij de nieuwe Steve Jobs?
Bekijk de video of lees het artikel


Security expert Floris van der Broek bivakkeerde twee maanden bij Microsoft
Floris van der Broek is de CEO van ICT Institute dat zich richt op security en in het bijzonder malware. Hij bivakkeerde samen met een collega twee maanden in het Cyber Security Centrum van Microsoft. Hij vertelt over de enorme databases van Microsoft, hoe ze de strijd aangaan met malware en hoe ze gebruikers in de toekomst gaan helpen.
Bekijk de video of lees het artikel


Nederlandse startup Ubideo is de omgekeerde Periscope
Een aardige originele Nederlandse startup is Ubideo, een Nederlandse versie van Periscope maar dan andersom. In Ubideo vraag je de andere gebruikers om een video voor jou te maken van een locatie of event. In ruil hiervoor ontvang je een beloning in bitcoins. De eerste pilot was tijdens de start van de Tour bij de NOS.
Bekijk de video of lees het artikel


Review in NY: Seadoo Wakeski
Bod Godgart neemt mijn dochter Mariah van 7 mee op zijn Jetski. Met 80km per uur vliegen ze over het water, maar bang? Ho maar! Natuurlijk moest ik het zelf ook even proberen, spectaculaire beelden van achterop een Seadoo Wakeski en ook een reparatie van de aandrijving.
Bekijk de video of lees het artikel
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Google Plus
Website
Email
English
العربية
Afrikaans
беларуская мова
български
català
中文(简体)
中文(繁體)
Hrvatski
Česky
Dansk
eesti keel
Suomi
Français
Deutsch
Ελληνική
हिन्दी
Magyar
Gaeilge
Indonesia
íslenska
Italiano
日本語
한국어
македонски јазик
بهاس ملايو
Malti
Norsk
Polski
Português
Português - Portugal
Română
Русский
Español
Kiswahili
Svenska
עברית
Lietuvių
latviešu
slovenčina
slovenščina
српски
ภาษาไทย
Türkçe
Filipino
украї́нська
Tiếng Việt
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018