Willem de Graaf (70) is veertig jaar lid van de VNV
 
VIS Magazine
 
 
 
Uit het magazine
"Het mooiste van het vak is het contact met mensen"
 
“Je moet mij niet bellen”. Dat is het standaardantwoord van Willem de Graaf als zijn schoonzoon of dochter hem vraagt of hij een dag kan bijspringen op de markt. Maar hij zegt het op zo’n manier dat je wel merkt dat hij dat stiekem tóch graag doet.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Visafslag Den Helder gaat dicht
 
De visafslag Den Helder gaat sluiten. Alle activiteiten van Visafslag Hollands Noorden die plaatsvonden in Den Helder gaan naar de visafslag in Den Oever. Dat hebben de actieve leden zaterdag 26 november besloten.
 
Lees verder
 
Doorstart zalmrokerij H. van Wijnen
 
Zalmrokerij H. van Wijnen ging half oktober failliet. De Zalmhuys Group heeft de activiteiten overgenomen. Van Wijnen gaat als dochteronderneming van de Zalmhuys Group verder onder de naam Zalmhuys van Wijnen.
 
Lees verder
 
 
 
Toe aan iets nieuws? Kijk op Foodbanen.nu
 
Op zoek naar een functie binnen de foodsector? Bij Foodbanen.nu vind je het meest volledige vacature-overzicht. Kijk voor deze functies en andere banen op de website:
 
Naar Foodbanen.nu
 
 
 
Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur
 
Voor de Belgische kust werden de afgelopen drie jaar testen uitgevoerd met een zeeboerderij waar mosselen, oesters en zeewier groeien en passieve visserij met innovatieve loktechnieken plaatsvindt. Licht, geluid en geur blijken succesvolle technieken om méér inktvis (zeekat), garnaal en vis te vangen.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
 
Franse wateren blijven open voor Nederlandse vissers
 
De Nederlandse flyshootvissers mogen blijven vissen in de Franse wateren. Een ruime meerderheid van het Europese Parlement stemde hier mee in. “De Fransen hebben de flyshootvisserij gelukkig dus niet kunnen verbieden.”
 
Lees verder
 
‘Bouw nieuwe locatie in VS in 2023’
 
“Onze R&D afdeling is voortdurend bezig met kijken naar verbetering van het voer", vertelt Janneke van der Linde van Kingfish Zeeland. "We zijn onder meer bezig met het vervangen van vismeel door insecteneiwit."
 
Lees verder
 
Meer nieuws
Boeken
De Verstandige Kock
 
De Verstandige Kock is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw. Hierin staan culinaire gerechten van de Lage Landen uit deze perdiode. Het kookboek De Verstandige Kock werd in 1669 als sluitstuk opgenomen in het driedelige ‘Het Vermakelijck landtleven’, een handleiding voor buitenplaatsbezitters.Twintig recepten uit dit boek zijn nu bewerkt voor de moderne keuken.
 
Lees verder
Blijf op de hoogte van al het foodnieuws!
 
Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, More than Drinks en VoedingNu.
 
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Magazine
Vismagazine 9 | december 2022
 
Op 6 december verschijnt het nieuwe nummer van Vismagazine. Het thema is digitalisering. Met:
  • Vissorteerrobot scheelt ‘handjes’
  • Etiketteren moet je leren
  • Reportage Vishandel Zwarthoed
  • Nieuwe kansen voor visspecialisten
  • Hoger rendement door digitaal inzicht

Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw!
 
Abonneer nu!
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2022 Alea Publishers