Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 23 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Visiedocument Arenagroep over accountantsberoep gepresenteerd
De NBA heeft donderdag het visiedocument dat is opgesteld door de zogenoemde Arenagroep gepresenteerd. Het document is een eerste verkenning vol ideeën en bedoeld als start van een brede discussie binnen de beroepsgroep.
Lees meer
 
 
Wat wijzigt er aan de innovatiebox per 1-1-2017
Dinsdag is het Belastingplan 2017 aangenomen door de Eerste Kamer. Het is nu dus zeker dat de Nederlandse innovatiebox-regeling per 1 januari 2017 wijzigt. Wat wijzigt er? PNO heeft het op een rij gezet.
Lees meer
 
Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard Advertorial

De digitalisering zorgt ervoor dat papieren rapportages, zoals de jaarrekening of kredietrapportage, verdwijnen. Ditzelfde geldt voor de ‘natte’ handtekening op deze stukken. Hoe gaat u in de toekomst de jaarrekening en kredietrapportages ondertekenen? Het NBA voert een nieuw SBR-beleid en biedt daarbij een SBR Assurance oplossing. In deze Whitepaper leest u hoe u als accountant kunt voldoen aan dit nieuwe SBR-beleid.

Lees meer =>

 
Fiscale eindejaarstips van Countus
Countus komt met een Special Eindejaarstips. In deze special tips voor alle belastingplichtigen, tips voor ondernemers en rechtspersonen, voor de ondernemer in de inkomstenbelasting, voor de ondernemer in de omzetbelasting, voor de bv en de DGA, voor werkgevers, automobilisten en woningeigenaren.
Lees meer
 
 
NBA: Handreiking 1137 over corruptie beschikbaar
De NBA-handreiking 1137: ‘Corruptie, werkzaamheden van de accountant’ is vanaf donderdag 22 december 2016 beschikbaar. De handreiking geeft accountants handvatten voor het herkennen van corruptie bij het controleren van jaarrekeningen.
Lees meer
 
 
‘Met SBR kunnen intermediairs uiteindelijk meer tijd vrijmaken voor advies’
Vanaf 1 januari wordt het digitaal aanleveren van de jaarrekening voor ondernemers verplicht bij de Kamer van Koophandel. Bij de banken is de digitale aanlevering van de jaarcijfers per diezelfde datum de norm. De aanlevering naar deze instanties loopt via Standard Business Reporting (SBR). ‘Met het zetten van deze standaard kunnen de intermediairs uiteindelijk meer […]
Lees meer
 
 
Yuki lanceert Robotic Assistent: UBL-facturen automatisch ophalen en verwerken in boekhouding
UBL-facturen automatisch ophalen bij leveranciers en verwerken in de boekhouding. Het is een nieuwe service die deze week door het Rotterdams softwarebedrijf Yuki is gelanceerd onder de naam Robotic Assistant. Yuki werkt hiervoor samen met InvoiceSharing.
Lees meer
 
 
Sociale verzekeringen en bijstandsuitkeringen per 1 januari 2017
De sociale verzekeringen en bijstandsuitkeringen wijzigen per 1 januari 2017 door de stijging van het minimumloon. Het ministerie van SZW heeft alle bedragen op een rij gezet.
Lees meer
 
 
BOVAG wil bijtelling per kilometer
De BOVAG wil een bijtelling per kilometer voor het privégebruik van een leaseauto. Volgens de brancheorganisatie is dat eerlijker en maakt het de weg vrij voor noodzakelijke flexibilisering van zakelijke mobiliteit.
Lees meer
 
 
NVKS gepubliceerd in Staatscourant
Op 13 december zijn de NVKS (formeel) gepubliceerd in de Staatscourant. De NVKS treden op 1 januari 2017 in werking. Accountantskantoren en accountantsafdelingen hebben tot 1 januari 2018 de tijd om de Voorschriften te implementeren.
Lees meer
 
iMUIS Online uitgebreid met module Vreemde Valuta Contentpartner
MUIS software heeft in haar boekhoudpakket iMUIS Online de module Vreemde Valuta geïntegreerd. Hierdoor is het mogelijk om internationaal inkoop- en verkoopfacturen te boeken en betalingen te verrichten met welke munteenheid dan ook.
 
Operational excellence helpt klanten te bewegen Contentpartner
Ondernemers ‘opvoeden’: accountants- of administratiekantoren zouden het af en toe graag willen. Maar het hoort niet bij de relatie; klanten zijn er om  te koesteren, niet om te betuttelen. Ontzorg hen, zegt Martin van Vliet van Exact. Met operational excellence binnen de keten, niet slechts binnen het kantoor. Met zo’n benadering wordt de accountant steeds […]
 
Van VAR naar Wet DBA Opleiding
Per 1 mei 2016 vervangt de de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) de bekende VAR. De Verklaring Arbeids Relatie (VAR) vervalt per deze datum. In de Wet DBA worden opdrachtgever en opdrachtnemer gezamenlijk verantwoordelijk voor controle op de (fiscale) beoordeling van de arbeidsrelatie. Dit brengt wat meer risico’s met zich mee voor de opdrachtgever; waar […]
 
Customer Support Consultant | Omgeving Utrecht Vacature
Bewezen en groeiende organisatie met een scale-up cultuur. Werken met klanten en inspirerende collega’s van het Customer Support Team en daarbuiten. Zelf invloed hebben op productontwikkeling en klanttevredenheid. De kans om naast je core taken, zaken op te pakken, die jouw interesse hebben en groei mee met onze organisatie. Onze visie Business software in de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn