Nieuwsbrief van 31-8-21 6:30:06
Online bekijken

Van volledig glad tot reinigende ribbels

Het Gorter glazen vloerluik: meer daglicht, meer beleving

Een glazen vloerluik is dé oplossing voor woningen en kantooromgevingen met een souterrain of etage, waar meer daglichtopbrengst in de onderliggende ruimte gewenst is. Het WAG-luik van Gorter geeft daglicht vrij spel, waar het ook wordt toegepast. Bovendien is het luik dankzij de strakke vormgeving en subtiele zwarte omlijsting in vrijwel ieder interieur een aanwinst.

Hoe houd je een prijswinnend gebouw zo goed als nieuw?

Het hoofdkantoor van Triodos Bank op Landgoed De Reehorst bij Zeist is een door en door ‘groen’ gebouw in een bijzonder groene omgeving. Het landgoed is onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur. Een belangrijk onderdeel van de Nederlandse natuur dus, maar ook een heerlijk gebied om te wandelen.

Effectieve bescherming voor balkons en galerijen

Balkon- en galerijvloeren hebben te maken met intensief gebruik én met de invloed van het grillige Nederlandse weer. Professionele bescherming is dan ook onmisbaar. Verffabrikant Caparol zet de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje op het gebied van het beschermen van balkon- en galerijvloeren.

Nieuwe hoge HODY staalplaatbetonvloer

De nieuwste toevoeging aan het HODY staalplaatbetonvloeren assortiment van REPPEL is de HODY 206. Met deze 206 mm hoge geprofileerde staalplaat worden zogenaamde “hoge staalplaatbetonvloeren” gemaakt. Met een werkende breedte van 780 mm is de HODY 206 de snelst dekkende plaat die op dit moment in de markt verkrijgbaar is.

THOMSIT egaliseermiddelen met verbeterde receptuur vormen de opmaat voor 2021

Op de digitale BAU-beurs van dit jaar presenteerde THOMSIT drie van zijn beproefde egaliseermiddelen met nieuwe, verbeterde receptuur: AS 1 RAPID, XXL POWER, en XXL XPRESS. De gunstige producteigenschappen werden nogmaals verbeterd en aangevuld met andere.

Nieuwenhuis.nl voor herstel na wateroverlast

Met regelmaat trekken donkere wolken over Nederland. Door het veranderende klimaat krijgen we ook in Nederland een wisselend weerbeeld. De voorbeelden hebben we in de maanden juni en juli van 2021 met regelmaat op tv voorbij zien komen. Hevige regenval teisterde behalve Duitsland en België ook het zuidelijk gedeelte van Nederland met veel waterschade en andere ellende.

Vlakheid herstellen binnen vlakheidsnormen

Tegenwoordig gelden er bepaalde vlakheidsnormen waar vloeren aan dienen te voldoen. Denk aan een lekker potje voetballen in een zaal ... de vloer in een sportzaal moet perfect egaal zijn. De eis aan vlakheid wordt steeds groter. Dit komt bijvoorbeeld doordat we steeds efficiëntere en snellere machines gebruiken en magazijnen steeds voller worden ingericht met hogere stellingen.
10 redenen om ondergrondse constructies altijd te isoleren met FOAMGLAS®

10 redenen om ondergrondse constructies altijd te isoleren met FOAMGLAS®

Ruimtes die zich geheel of gedeeltelijk onder het maaiveld bevinden, worden steeds vaker benut als woon- of commerciële ruimte. Om oppervlaktecondensatie tegen te gaan, te zorgen voor een aangename binnentemperatuur, en aan de BENG-eisen te voldoen, moeten de wanden en vloeren van ook deze ruimtes deskundig worden geïsoleerd. Cellulair glas is het enige isolatiemateriaal dat niet alleen beschikt over uitstekende – én blijvende – thermische eigenschappen.
Whitepaper geluidsbewust ontwerpen biedt handvat voor architect/ontwerper

Whitepaper geluidsbewust ontwerpen biedt handvat voor architect/ontwerper

Pas later op de avond, als de wereld langzaam verstomt, is merkbaar hoeveel geluiden de stilte normaliter verstoren. De gemiddelde leef- en werkomgeving is levendig, maar teveel geluid kan zorgen voor concentratiestoornissen, slechtere prestaties en zelfs gezondheidsproblemen. Forbo Flooring schreef daarom een whitepaper over geluidsbewust ontwerpen, die laat zien hoe geluidsoverlast kan worden voorkomen.
Duurzaam vloermateriaal voor onze toekomst

Duurzaam vloermateriaal voor onze toekomst

Bij nora flooring systems voldoen de productiemethodes en grondstoffen aan hoge ecologische normen, de producten van nora zijn internationaal gecertificeerd en worden regelmatig door onafhankelijke instituten gecontroleerd. Op het gebied van milieu en duurzaamheid is nora flooring systems een van de toonaangevende bedrijven in de bedrijfstak en een van de initiatiefnemers van het Duitse Gesellschaft fur Nachhaltiges Bauen (DGNB) en lid van de Amerikaanse Green Building Council (USGBC).
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.