Nieuwsbrief van Tuesday 24 July 2018
Online bekijken

De vloer wijst de weg

Nieuwe Prinses Máxima Centrum is ultieme healing environment

Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht dat onlangs officieel werd geopend, is een healing environment in optima forma. Zo gaat het ziekenhuis de strijd aan tegen kinderkanker en streeft het naar 100% genezing van al haar patiënten, heeft het een uitgebreide eigen researchafdeling en moet ook het ontwerp van LIAG architecten en bouwadviseurs, en interieurontwerpbureau MMEK' bijdragen aan genezing. Op de vloer is gekozen voor Marmoleum in verschillende vrolijke kleuren, dat niet alleen CO2-neutraal is en bacteriostatisch, maar ook een belangrijke rol speelt in de routing en de merkidentiteit van het Prinses Máxima Centrum.

Negen daglichtprojecten in de prijzen bij International VELUX Award 2018

Na twee intensieve jurydagen zijn negen daglichtprojecten gekozen tot regionale winnaars van de internationale VELUX Award (IVA) 2018. De projecten die innovatieve manieren tonen om daglicht in architectuur te gebruiken, zijn ingediend door architectuurstudenten van 250 verschillende opleidingsinstituten uit 58 landen. De negen winnende studententeams gaan nu de strijd aan voor de uiteindelijke winst van de IVA’18 tijdens het World Architecture Festival in Amsterdam.

De Groot Vroomshoop Houtbouw zet in op verdere automatisering productie

In april van dit jaar nam De Groot Vroomshoop een installatie in bedrijf waarmee de prefab dakelementen semi-automatisch worden voorzien van isolatiemateriaal. Het bedrijf investeerde samen met Knauf Insulation in een isolatiestraat om de dakelementen te kunnen voorzien van Supafil Maxframe. Supafil Maxframe is een inblaaswol specifiek bestemd voor de brandveilige, industriële isolatie van houtskeletbouwelementen.

Forbo introduceert Marmoleum Onto the Wall

Forbo Flooring lanceert deze maand Marmoleum Onto the Wall, een speciale lijn van het superduurzame CO2-neutrale Marmoleum die geschikt is om gangen en trapportalen in het onderwijs te beschermen tegen beschadiging en vervuiling door schoenen, boekentassen etc. Daarmee hoopt Forbo niet alleen ergernis te voorkomen en de school netjes te houden, maar kunnen de onderhoudskosten ook omlaag omdat strepen op of gaten in de muur verleden tijd zijn.

IsoBouw PolyTop HR-Bio, dunne platdakisolatie met C-2-C BioFoam

PolyTopHR-Bio is een nieuwe isolatie voor het platte dak met oog voor het milieu. PolyTopHR met EPSHR isolatie had al de beste milieuscore, mede dankzij het feit dat het voor 98% uit lucht bestaat. IsoBouw gaat nu nog een stap verder richting biobased bouwen. De EPSHR isolatiekern wordt voor cica10% vervangen door het biologische isolatiemateriaal BioFoam®. BioFoam® is een biobased en C-2-C gecertificeerde isolatie die wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen.
4.777
Leveranciers
27.457
Producten
600.000
Artikelen
Bekijk NBD-Online
NBD
Facebook twitter Facebook
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.