Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 1 oktober

Kan de juiste voeding dementie voorkomen?

Als we ouder worden, krijgen we een soort van chronische ontsteking in ons immuunsysteem, waardoor cellen beschadigd raken. Deze ontstekingen zouden gelinkt zijn aan cognitieve achteruitgang en dementie. Dus rijst de vraag: kunnen we met een ontstekingsremmend dieet dementie voorkomen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je nagelbijten afleren?

Eén op vier mensen zou op de nagels bijten. Bij schoolgaande jongeren zou dat zelfs bijna de helft zijn, bij volwassenen daarentegen nauwelijks 5 op 100. Nagelbijten houdt enkele risico's in. Hoe kan je ermee stoppen?

Lees verder

Gezondheid.be

Beeldschermverslaving: wat kan je doen?

Voel je je angstig, onrustig of humeurig als je je telefoon niet bij hebt? Sluit je je af voor de buitenwereld en spendeer je veel tijd door kijkend naar je smartphone, laptop of tablet? Dan kamp je misschien met een schermverslaving. Wat kan je doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe (on)gezond zijn de verschillende varianten van koffie?

Een dampende kop koffie is een van de dagelijkse geneugten. Er is bovendien voor ieder wat wils: een zwarte koffie zonder meer of de meer royale koffiedrankjes met melk of slagroom. Maar hoe ongezond zijn die verschillende koffies?

Lees verder

Gezondheid.be

Zo bereid je de lekkerste champignons en andere paddenstoelen

Hoe bereid je smaakvolle paddenstoelen? Het begint al met een dilemma: je wilt ze helemaal clean, maar als je ze wast zuigen ze zoveel water op dat ze al snel in slappe sponsjes veranderen. Wat doe je daarmee?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven