ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-01-2022
Voetballers die al op vroege leeftijd hun carrière beëindigden

Davy Pröpper maakte dinsdagmiddag bekend al op dertigjarige leeftijd te stoppen met voetballen. Hij is de passie en honger voor de sport al jaren kwijt en besluit nu de knoop door te hakken en definitief een punt achter zijn carrière te zetten. Hij is niet de eerste speler die al op jonge leeftijd zijn loopbaan beëindigt. Deze spelers gingen hem voor.


lees verder
Corona teistert de voetbalwereld

Na een korte vakantieperiode zijn de meeste spelers en stafleden inmiddels weer terug bij hun club. Velen van hen zijn niet alleen teruggekeerd en hebben een ongenodigde gast meegenomen. Corona. In vrijwel iedere Europese voetbalcompetitie is er een team geteisterd door een corona-uitbraak. Ook een aantal Nederlandse clubs moest hun trainingskamp annuleren.

lees verder
Interview Peter Hyballa: "Sluit je me op in een dierentuin, ga ik dood"

Kleurrijk, uitgesproken en extreem bevlogen: Peter Hyballa in het kort. Na avonturen bij NEC, NAC Breda en clubs in zes andere landen bleef de terugkeer van de 45-jarige trainer in thuisland Duitsland bij Türkgücü München beperkt tot een dienstverband van 64 dagen. Zijn derde ontslag binnen een halfjaar. "Ik ben een tijger. Maar sluit je me op in een dierentuin, dan ga ik dood. Ik heb vrijheid nodig."

lees verder
Dit zijn de meest opvallende winteraankopen van PSV ooit

Dinsdagmiddag werd bekend dat Joey Veerman eindelijk zijn gewilde transfer gaat maken naar niet Feyenoord, maar naar PSV. Hier een overzicht van de meest opvallende winteraanwinsten van PSV in haar geschiedenis.

lees verder
Het beste uit 2021: Michael van Praag: muziekliefhebber en muzikant

In 2021 verschenen in de papieren editie van ELF Voetbal vele artikelen. De meest bijzondere geven we U op de laatste dag van het jaar gratis weg. Zoals het interview met Michael van Praag. Ruim veertien jaar leidde hij Ajax als voorzitter. Dezelfde rol bekleedde hij elf jaar bij de KNVB en ruim twaalf jaar maakte hij deel uit van het hoofdbestuur van de UEFA. Zijn hoofd maakt Michael van Praag (73) al sinds jaar en dag leeg in de muziek. "Mijn lijst met carnavalsmuziek speel ik minimaal één keer in de twee weken af."

lees verder
Zo pakten de winteraankopen van Ajax in de afgelopen jaren uit

Met de tijdelijke komst van Brian Brobbey heeft Ajax haar eerste slag op de winterse transfermarkt alweer geslagen. In de afgelopen jaren roerden de Amsterdammers zich eigenlijk elk seizoen wel op de winterse transfermarkt. Maar was Marc Overmars hier ook wel altijd succesvol, of slaat de paniek meestal toe?

lees verder
Superelf Fons Groenendijk, linkspoot met fluwelen (trap)techniek

In elke papieren editie van ELF Voetbal de rubriek Superelf. Een oud-profvoetballer stelt een elftal samen van de beste elf spelers waarmee hij in clubverband samenspeelde. Fons Groenendijk was negentien seizoenen profvoetballer. 413 competitiewedstrijden staan er achter zijn naam. Zijn medespelers profiteerden bij FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht van de fluwelen (trap)techniek en het inzicht van de middenvelder. De nu 57-jarige Leidenaar stapte daarna in als trainer en diende onder meer Jong Ajax, Willem II, FC Den Bosch, Excelsior en ADO Den Haag. Sinds medio oktober fungeert hij als assistent-trainer bij de Turkse club Antalyaspor.

lees verder
Van deze spelers wil Ajax deze winter afscheid nemen

We leven inmiddels een aantal dagen in januari 2022 en dat betekent ook dat de transfermarkt weer open is. Ajax wist zich al te versterkten met Brian Brobbey en de kans is groot dat er ook nog een aantal spelers zal vertrekken. Bij de club mogen er deze winter zeker vier spelers weg.

lees verder
Het beste uit 2021: Apollonius Konijnenburg, de eerste machtige zaakwaarnemer

In 2021 verschenen in de papieren editie van ELF Voetbal vele artikelen. De meest bijzondere geven we U op de laatste dag van het jaar gratis weg. Zoals het interview met Apollonius Konijnenburg, de eerste machtige zaakwaarnemer. Hij bracht Michel van de Korput naar Torino, regelde de sponsorcontracten van Ruud Krol en bracht daarna een karrenvracht aan spelers onder in de Italiaanse Serie A met het trio Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard als paradepaardjes. Daarna richtte hij zich meer en meer op zijn kunst- en muziekliefde. Nu is de extraverte Hagenaar 82 jaar en geniet hij in Itali:e van de laatste fase van zijn leven. "Als Silvio Berlusconi me zag, moest hij lachen. 'Dat kost me weer een paar centen'."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Bayern München - RB Leipzig05-02-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen05-02-2022
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Hertha BSC - VfL Bochum05-02-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
FC Köln - SC Freiburg05-02-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
Olympique Marseille - Angers SCO06-02-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
 
Bekijk alle voetbalreizen