U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld voor de gratis uitgave Vogels Digitaal van Vogelbescherming.
Is deze email slecht leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
 
 
Volg ons Facebook Twitter
Help mee
 
 
 
 
 
 
 
December 2016
Meedoen is makkelijk
 
Meedoen is makkelijk
 
Helpt u ook mee om de vogels van tuin en balkon in kaart te brengen? Meedoen is makkelijk. We helpen u met duidelijke tekeningen om de vogels te herkennen. Schrijf u nu alvast in en ontvang leuke gratis extra’s!
 
Ja, ik tel mee >
 
Wij doen mee aan Steenbreek!
 
Vogelbescherming is deelnemer geworden aan Operatie Steenbreek. Zo geven we tegengas aan de ‘verstening’ van particuliere tuinen. Vogels zijn zeer geholpen met natuurlijke tuinen.
Lees meer >
 
  Wij doen mee aan Steenbreek!  
 
 
  Onze gezelligste vogel  
 
 
Onze gezelligste vogel
 
De drastische afname van huismussen in Nederland lijkt te zijn gestopt. Maar de gezellige huismus kan nog steeds al uw hulp goed gebruiken. 5 tips voor een perfecte huismussen-tuin.
Lees meer >
 
Bio-energie funest voor Europese natuur
 

Bio-energie, dat is toch juist goed? Helaas, deze als duurzaam verkochte energiebron leidt geregeld tot schadelijke en schandelijke praktijken. Natuur en vogels hebben dan het nakijken. BirdLife publiceerde een onthullend zwartboek over deze misstanden.

Lees meer >
 
  Bio-energie funest voor Europese natuur  
 
 
  Lichtpuntje voor weidevogels  
 
 
Lichtpuntje voor weidevogels
 
De Tweede Kamer corrigeerde het kabinet en stemde voor een stevig nationaal plan voor weidevogels. Ook boerenlandvogels gaan mogelijk beter beschermd worden.
Lees meer >
 
 
  Zoutwinning gaat door  
 
 
Zoutwinning gaat door
 

De Raad van State heeft de zoutwinning in de Waddenzee niet tegengehouden. Vogelbescherming is erg teleurgesteld in de uitspraak. Schrale maar belangrijke troost: het verzakken van de wadplaten wordt nu beter in de gaten gehouden.

Lees meer >
 
 
Erop of eronder
 
Woensdag 7 december 2016 is een spannende dag voor de Europese natuur. Dan vergadert de Europese Commissie over het in stand houden of afbreken van de Europese natuurwetgeving: de Vogel- en Habitatrichtlijnen. Onze hoop in bange dagen is Frans Timmermans.
Lees meer >
 
  Erop of eronder  
 
 
  Help de kleine vogels de winter door  
 
 
Help de kleine vogels de winter door
 
Met de metalen ‘London’ houder in een beschermingskooi geeft u kleine vogels alle kans om rustig van de pindakaas te eten, zonder dat de pot wordt leeggegeten door grote vogels, zoals kauwen en kraaien. Prijs: 16,95 euro; voor leden: 15,25 euro. Er is er ook een voor vetblokken, zaden en pinda’s!
Bestel nu! >
 
Tel mee als actielid
 
Voor maar 7,50 euro telt u een half jaar lang mee als actielid van Vogelbescherming. U ontvangt een mooi vogeltelpakket, 2 x het prachtige blad VOGELS, 10% korting op veel artikelen in de webshop. U steunt Vogelbescherming! Stopt vanzelf na zes maanden, dus wat houdt u tegen?
Ja, ik meld me aan! >
 
  Tel mee als actielid  
 
Advertentie
 
  Proefabonnement op Landleven  
 
 
Proefabonnement op Landleven
 
Landleven is hét magazine voor buitenwonen en buitenleven. Neem nu een proefabonnement op Landleven + maak kans op één van de tien boodschappen-cheques te besteden bij Albert Heijn t.w.v. 450,- euro. Het proefabonnement stopt automatisch. Tip: ook leuk om cadeau te geven!
Bestel direct >
Vogels Digitaal is een uitgave van Vogelbescherming Nederland en verschijnt maandelijks. Bent u niet geinteresseerd? Schrijf u dan uit. Is dit e-mailadres onjuist? Wijzig uw e-mailadres.