U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld voor de gratis uitgave Vogels Digitaal van Vogelbescherming.
Is deze email slecht leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
 
 
Volg ons Facebook Twitter
Help mee
 
 
 
 
 
 
 
Maart 2017
Kies nu uw favoriet
 
Kies nu uw favoriet
 
En de Gouden Grutto Award 2017 gaat naar… 1 van de 9 voorgedragen boeren die de meeste stemmen krijgt. Alle boeren werken met zorg voor de natuur. Kies uw favoriet en stem!
 
Hier stemmen >
 
Waar is Amalia?
 
Grutto Amalia is met een zendertje onderweg van Afrika naar Nederland, naar haar broedgebied in een Fries weiland. Voorspel wanneer ze aankomt en win een reis!
Lees meer >
 
  Waar is Amalia?  
 
 
  Beleef de Lente 2017 (bijna) live  
 
 
Beleef de Lente 2017 (bijna) live
 
Het is bijna zover. Een nieuwe lente, een nieuwe editie van Beleef de Lente. U ontmoet in 2017 oude favorieten en nieuwe sterren in deze onverwoestbare vogelsoap. Tijdens VARA’s Vroege Vogels op 7 maart, 19.20 uur, vindt de aftrap plaats. Na 20.00 uur gaan de webcams via Beleef de Lente aan.
Naar Beleef de Lente >
 
Bestel gratis 'Slimme Vogels'
 
Maakt u zich zorgen over de industrialisering van het landelijk gebied? Over de teloorgang van weidevogels en het landschap? Lees dan gratis magazine Slimme Vogels over de praktijk van boeren met natuur. Als we willen, kan het echt anders. De geportretteerde boeren bewijzen het.
Bestel >
 
  Bestel gratis 'Slimme Vogels'  
 
 
  Heerlijk voorjaarsgeluid  
 
 
Heerlijk voorjaarsgeluid
 
Bij alles wat er gebeurt in de wereld, is dat een zekerheid: in het voorjaar gaan vogels zingen. Geniet van de zanglijster, een vroege voorjaarsbode. Hoog vanuit een boomtop met herhaalde klanken.
Lees meer >
 
 
  39 soorten op een nieuwe 'rode lijst'  
 
 
39 soorten op een nieuwe 'rode lijst'
 
Naast de officiële Rode Lijst van broedvogels introduceert Vogelbescherming samen met Sovon een nieuwe rode lijst van vogels die in Nederland overwinteren of doortrekken. 39 soorten staan erop, waaronder hele gewone vogels die scherp in de achteruit zitten.
Lees meer >
 
 
Stem 15 maart ook voor vogels
 
Vogelbescherming geeft geen stemadvies. We hebben wel 4 duidelijke wensen voor een nieuw kabinet.
Lees meer >
 
  Stem 15 maart ook voor vogels  
 
 
  Een koninklijk paradijs  
 
 
Een koninklijk paradijs
 
Tot 17 september zijn er vogels te zien in het Dordrechts Museum. Leden van Vogelbescherming ontvangen 4,50 korting op de unieke tentoonstelling 'Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur'. Bezoek deze tentoonstelling met een speciale lezing van Nico de Haan of toelichting van conservator Sander Paarlberg.
Meer lezen >
 
Poll
 
Iedereen geniet op zijn eigen manier van vogels en natuur. Welke stelling is het meest op u van toepassing?
 
  Ik geniet vooral van vogels in mijn tuin en omgeving
 
  Ik trek regelmatig de natuur in en geniet dan onder andere van vogels
 
  Ik trek regelmatig de natuur in om bewust naar vogels te kijken
 
 
   
 
 
  NIEUW biologische vetbollen  
 
 
NIEUW biologische vetbollen
 
De nieuwste vetbollen zijn biologisch! 100 procent biologisch geteelde zaden en plantaardig vet. Nu set inclusief metalen vetbolhouder van 7,98 euro voor 6,65 euro; ledenprijs 5,99 euro.  Met uw aankoop steunt u het werk van Vogelbescherming.
Bestel hier >
Vogels Digitaal is een uitgave van Vogelbescherming Nederland en verschijnt maandelijks. Bent u niet geinteresseerd? Schrijf u dan uit. Is dit e-mailadres onjuist? Wijzig uw e-mailadres.