U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld voor de gratis uitgave Vogels Digitaal van Vogelbescherming.
Is deze email slecht leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
 
 
Volg ons Facebook Twitter
Help mee
 
 
 
 
 
 
 
Oktober 2016
Nestkastentijd!
 
Nestkastentijd!
 
Heeft u een nestkast in de tuin? Maak hem dan nu schoon. Nog geen nestkast? Hang er één op. Vogels zoeken er nu al beschutting in tijdens koude nachten. Waar moet u op letten bij het ophangen en de aanschaf van nestkasten?
 
Onze tips >
 
Hoera! 1000e verrekijker!
 
Vogelbescherming verzamelt tweedehands verrekijkers en telescopen om ze op te knappen en te schenken aan natuurorganisaties in ontwikkelingslanden. De 1000e verrekijker kregen van de 91-jarige heer Nuijen en zijn vrouw. De actie is nu al een waanzinnig succes.
Lees meer en doe mee >
 
  Hoera! 1000e verrekijker!  
 
 
  Regering negeert catastrofale staat van boerenland  
 
 
Regering negeert catastrofale staat van boerenland
 
De catastrofale staat van het Nederlandse boerenland lijkt nog niet doorgedrongen in Den Haag. Geen spoor van het reddingsplan voor weidevogels van staatssecretaris Martijn van Dam in de Miljoenennota.
Lees meer >
 
Beleef de Lente heeft uw hulp nodig
 

Van scholen krijgt Beleef de Lente het cijfer 9,1! Om nog méér scholen kennis te laten maken met vogels via Beleef de Lente hebben we uw hulp nodig. Met een simpele ‘like’ nomineert u ons voor de Natuurprijs. Dan maakt Vogelbescherming kans op 10.000 euro. Dank u wel!

stem hier >
 
  Beleef de Lente heeft uw hulp nodig  
 
 
  Roodborst kiest: een barre reis óf honger  
 
 
Roodborst kiest: een barre reis óf honger
 
Gaat de roodborst uit uw tuin de komende weken ook op weg naar Spanje of Portugal? Of blijft hij hier overwinteren? Beide keuzes zijn riskant. U kunt de overwinteraars helpen.
Lees meer >
 
 
  Piep! Daar is de graspieper  
 
 
Piep! Daar is de graspieper
 

De onverwachte 'winnaar' van de Europese trekvogel-teldag dit jaar: de graspieper. Meer dan honderddertigduizend stuks werden er geteld. Voor het grote publiek is de graspieper een klein, bruin vogeltje. Als je verder kijkt, zie je een bijzondere vogel.

Ga mee >
 
 
Malta knalt er weer op los
 
De najaarsjacht op Malta is losgebarsten. Vijf maanden lang schieten jagers op meer dan 50 soorten vogels, waaronder bedreigde soorten. Vrijwilligers van BirdLife rapporteren misstanden om deze traditie tot een einde te brengen.
Lees meer >
 
  Malta knalt er weer op los  
 
 
  Ledenreizen met Vogelbescherming  
 
 
Ledenreizen met Vogelbescherming
 
U kunt dit jaar nog mee! Ga op zoek naar grote trappen en tienduizenden kraanvogels bij Berlijn. Of ga mee op beschermingsreis naar Marokko of het vogelrijke Gambia. In 2017 kunt u met ons mee naar Spitsbergen en Farne Islands. Met uw reis steunt u het werk van Vogelbescherming.
Gaat u mee? >
 
  Agendatip: Nature Talks  
 
 
Agendatip: Nature Talks
 
Een tweedaags festival op 12 en 13 november met nationale- en internationale topfotografen. Elke dag 7 parallelle programma’s over natuurfotografie en natuurfilm. Met o.a. toppers als Ton Döpp (foto hiernaast), Alexander Koenders en Jari Peltomäki. Lezers van Vogels Digitaal krijgen korting. Uw kortingcode: vbn-talks2016.
Lees meer >
 
  Elke dag genieten?  
 
 
Elke dag genieten?
 
Onze nieuwste kalender en agenda 2017 zijn er weer! Laat u elke week of maand verrassen door de allermooiste vogelbeelden. Samen nu zelfs met extra voordeel. Bovendien steunt u Vogelbescherming met uw aankoop.
Bestel nu >
 
 
  Een ijsvogel in uw tuin?  
 
 
Een ijsvogel in uw tuin?
 
Hebt u altijd al een ijsvogel in uw tuin willen hebben? Of een uil? Dit is uw kans. Deze prachtige metalen vogels gaan helemaal op in de omgeving in uw tuin. Ze krijgen na verloop van tijd een mooi roestlaagje. Gratis thuisbezorgd. En u helpt Vogelbescherming.
Kies uw tuinvogel >
 
 
  Fotograferen door uw telescoop?  
 
 
Fotograferen door uw telescoop?
 
Onze specialisten helpen u in een speciale workshop digiscoping op 21 of 22 oktober met kiezen van materiaal, onderwerp, instellingen en veel meer. Na de theorie gaan we buiten oefenen. Er is veel ruimte voor persoonlijke ondersteuning.
Meld u hier aan >
Vogels Digitaal is een uitgave van Vogelbescherming Nederland en verschijnt maandelijks. Bent u niet geinteresseerd? Schrijf u dan uit. Is dit e-mailadres onjuist? Wijzig uw e-mailadres.