De natuur in met Roots - 18 april
Foto van de week

Foto van de week

Een ree die slootje springt. Bianca Blonk vertelt hoe ze de foto maakte...
Roots
Te zien in april
DONS OP POOTJES

Talloze kuikens laten zich wekenlang door hun ouders voederen. Zo niet de nestvlieders. Amper droog achter de oren stappen ze met hun onhandig grote poten de wijde wereld in, op zoek naar voedzame insecten. Roots zet 5 kuikens voor je op een rij.
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Nieuwe wandelroute
VERBORGEN SCHATTEN ROND LANDGOED EERDE

Het Overijsselse coulisselandschap rond de Regge is dé plek voor een voorjaarswandeling. Startpunt is kasteel Eerde. Onderweg heb je kans om reeën te zien en op de akkers bloeien akkerbloemen. En met de Roots-lezersaanbieding in B&B Erve Praestinck maak je er een echt wandelweekeinde van. Je vindt de route in het nieuwe meinummer.
Foto: Ernst Kremers

Roots
Wat een vraag!
SPRIETEN TELLEN

Gras is een overlever. Het kan tot de grond worden afgegraasd, verbranden of worden vertrapt, maar het zal altijd weer opkomen. Wereldwijd zijn er zo’n 10.000 verschillende grassen. Maar hoeveel soorten kun je spotten in Nederland?
Foto: Bob Luijks

Roots
Wadzeilen
IN HET SPOOR VAN...

Met de nieuwe vaarexcursie Onder zeil van zout naar zoet van de Waddenvereniging, vaar je een dag lang op een historisch zeilschip in het spoor van trekvissen. Ook meer je aan bij het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center, waar je luncht en een rondleiding krijgt. De eerste zeiltocht is 29 april.

IN DE NIEUWE ROOTS VAN MEI
  • De beste macrofoto's van het jaar
  • Natuurommetje: door de Hooglandpolder
  • De distelvlinder komt eraan
  • De opmars van de goudjackhals
  • Wat leeft er in de wadbodem?
  • Kustwandelen over de GR 34 
  • 5 hotspots van het oranjetipje
Roots
Roots
Natuurnieuws
VOGELEN VANUIT EEN REUZENEI

In natuurgebied Scheelhoek bij Stellendam is woensdag 17 april een nieuwe en spectaculaire vogelkijkhut geopend. De hut, die is gebouwd in de vorm van een ei van de grote stern, biedt uitzicht over het Haringvliet.

Roots
Laatste kans
Roots vogelsafari op Texel

Roots en BirdingBreaks organiseren van vrijdag 26 t/m zondag 28 april een vogelsafari op Texel. Eind april is een geweldige periode om veel terugkerende vogels te zien en te horen, zoals de visarend, beflijster, blauwborst en morinelplevier. Er zijn nog 4 plekken vrij, dus grijp nu je kans!
Foto: iStock

Roots
VOGELMAGAZINE VOORJAAR 2019

In het nieuwe Vogelmagazine, die redacteur én vogelfan Paul Böhre altijd met veel gefluit maakt, vind je deze keer een mooie reportage over de rode wouw, alles over spechten en er staat een overzicht in van fijne verrekijkers voor onderweg. Er staat natuurlijk nog veel meer in, maar dat moet je zelf maar lezen.

Veel vogelplezier!

Roots
15 wildlife ervaringen

Voor bijzondere wildlife-ervaringen moet je vaak nét iets meer moeite doen dan andere dierenliefhebbers. Vaak komt dat neer op gewoon ietsje verder kijken dan de massa.

In dit 196 pagina’s dikke fotoboek helpen de schrijvers en fotografen van reismagazine Columbus je alvast een eindje op weg. Hun favoriete wildlife-ervaringen weg van de massa zullen je hart sneller doen kloppen!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer