In deze nieuwsbrief: het laatste nieuws van MVO Nederland, met
interessante artikelen en ontwikkelingen.

NIEUWSBRIEF
MVO NEDERLAND

4 MEI 2017

 

De juiste knoppen voor duurzame ICT

---  
Eigenlijk zijn er geen argumenten om je apparatuur níet duurzaam in te kopen. Je krijgt dezelfde power en prestaties, met minder kosten en energieverbruik. Zelfs de software wordt socialer. Prima reden dus om eens met je IT'er te praten. Je vindt voorbeelden, tips en tools op onze -duurzaam gehoste- website.
---

World Efficiency starts here

Verlaging van de CO2-uitstoot staat nu bij iedereen hoog op de agenda. Op World Efficiency in Parijs delen daarom 20.000 internationale stakeholders hun duurzame vragen en oplossingen rond energie, mobiliteit, infrastructuur en consumptie. Natuurlijk mogen de Nederlandse topsectoren daar niet ontbreken. Alle mogelijkheden als gast, exposant of spreker hoor je op het gratis pre-event op 24 mei.
 

Voldoet je pand al aan de nieuwe wet?

Ruim de helft van de Nederlandse kantoorgebouwen moet voor 2023 worden geupdate. Alle kantoren groter dan 100m2 moeten dan minimaal energielabel C hebben. Voor de een volstaan kleine maatregelen, de ander zal flink moeten investeren. Hoe zit het met jou? Kom op 16 mei naar onze netwerkmeeting Duurzaam huisvesten doe je zo, met onder anderen Dick Gort en Thomas Rau. 

Bedrijfsleven wil groen regeerakkoord

 
'De kansen én de noodzaak waren niet eerder zo groot', schrijven CEO's van grote bedrijven. Ze geven de formerende partijen tien punten mee voor een regeerakkoord dat duurzaam ondernemerschap beloont.
---

Geluk en motivatie drijfveren voor succes

 
Ondernemers zijn gedreven mensen. Mensen zoals jij en ik hebben een doel voor ogen, wij willen het verschil maken, elke dag weer. De nieuwe economie bestaat uit mensen en bedrijven die gedreven worden door waarden. Wij bedenken innovaties voor klanten met een maatschappelijke uitdaging. We streven naar eerlijke samenwerking met ketenpartners. En we zorgen ervoor dat onze
collega's gemotiveerd en gelukkig zijn. Ik zag pas de video The Smell of the place, waarin Sumantra Ghoshal vertelt over cultuur en context, en wat dat voor een mens betekent. Een echte eye-opener. Want niets is zo leuk als je medewerkers gelukkig en gemotiveerd maken en zo samen de beste resultaten halen. Dat maakt dat je een dream team hebt waarmee je de toekomst naar voren haalt. Wie wil dat nou niet? Tijdens onze Henk van Luijklezing op 18 mei vertellen drie sprekers er meer over. Ik zie je graag daar!

Maria van der Heijden
directeur-bestuurder MVO Nederland

'Elke euro verdient zich 14 keer terug'

---  
Voedselverspilling voorkomen levert geld op. Vooral restaurants en supermarkten kunnen daar flinke winst mee boeken. 'In 99% van de gevallen is er een positieve return on investment', stelt Toine Timmermans van Wageningen University & Research.
---

Binnenkort: duurzame mode uit Albanië

---  
In april namen we 15 Nederlandse textielbedrijven mee naar Albanië. Het doel was hen te matchen met Albanese productielocaties die duurzaam en verantwoord werken. En? Handelsmissie geslaagd.
---

Groothandel Wiltec kiest circulair model

---  
Voor veel groothandelaren zijn het lastige tijden. Internationalisering en digitalisering zetten ketens op hun kop. Wiltec, specialist in kleding en beschermingsmiddelen, is er op tijd bij. 'Het primaire bedrijfsproces verduurzamen, daar zit onze toegevoegde waarde.'
---

De cruciale factoren voor MVO

---  
Waarom heeft het ene bedrijf wel succes met MVO en het andere niet? Je hoort het op 18 mei in de Henk van Luijklezing door prof. André Nijhof van Nyenrode Business Universiteit. Meld je hier aan voor gratis toegang.
---

Copper8 draait de zaken om

---  
Adviesbureau Copper8 maakte een circulair visitekaartje van hun kantoor. Door deelname aan de Green Deal Circulair Inkopen gaven ze een bijzondere twist aan het ontwerpproces. Goed voor de medewerkers, het milieu en de portemonnee.
---

Treinreizen is groen, geluidsscherm nu ook

---  
Beverwijk mag zich de trotse bezitter noemen van het eerste recyclebare bio-based geluidsscherm in Nederland. In opdracht van ProRail ontwikkelde en plaatste Strukton deze Eco Silence Wall, gemaakt van olifantsgras.
---

Nieuws van partners

Wie volgt Birgitta Kramer op als MVO Manager van het Jaar? MVO-adviesbureau Sustainalize en Moonen Packaging organiseren de verkiezing, om toppers uit de beroepsgroep in het zonnetje te zetten.
 
Iedereen is welkom bij gratis voorstelling van de film 'A plastic ocean' op dinsdag 16 mei. RAI Amsterdam en Plastic Mining Cooperation willen zo aandacht vragen voor één van de grootste uitdagingen van de moderne tijd: de plastic soep in de oceaan.
 
Minder vlees eten is beter voor de gezondheid en het milieu. Daarom combineren drie Brabantse bedrijven, VITAM, de Heyde Hoeve en de Dutch Quinoa Group, het beste van twee werelden: Ookworst. Gemaakt van 70% vlees en 30% quinoa.
 
Wie behoefte heeft aan duurzame formele kleding, neem een kijkje bij BETTER.. Clothing. 'Recent hebben we samples ontvangen van ons nieuwe product. Een schot in de roos voor alle bedrijven die bij MVO Nederland zijn aangesloten.'
 
Vanaf volgende maand drinken ambtenaren van de gemeenten Enschede en Losser circulaire koffie en thee. De gemeenten willen zo duurzaam mogelijk inkopen, en Douwe Egberts won hun aanbesteding na een vernieuwend inkoopproces. 
 
Schijvens Corporate Fashion produceert de eerste 100% circulaire bedrijfskleding, gemaakt van gerecycled textiel en gerecyclede petflessen. Medewerkers van hostelketen Stayokay worden de gelukkige dragers.
 
In 2019 is meer dan de helft van de energie in de zorg groen. Dat meldt Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg. Eneco won de Europese aanbesteding voor elektriciteit, Nuon die voor gas.

Lees al het nieuws van onze partners.

Jouw nieuws hier? Maak een partnerprofiel aan en deel je succes en aanbod met meer dan 7700 duurzame ondernemers en potentiële klanten.
---

MATCHEN allen

Al meer dan 4100 duurzame ondernemers werken samen aan oplossingen op Futureproof.community, hét MVO matchmaking platform.

Agenda


--

Nieuwste partners van MVO Nederland

contact

Arthur van Schendelstraat 500
Postbus 19219
3501 DE Utrecht

030-2305600
contact@mvonederland.nl
Deze nieuwsbrief is afkomstig van MVO Nederland.
Vragen of opmerkingen?
mail ons op: contact@mvonederland.nl
MVO Nederland is het snelgroeiende nationale netwerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Nog geen partner van MVO Nederland, het startpunt voor duurzaam ondernemen?
Word partner!
MVO Nederland
Arthur van Schendelstr. 500
3511 MH Utrecht
t. 030-2305600