Nieuwsbrief Roots - 28 december
Roots

Het succes van de wilde zwanen

'WHOEP-WHOEP' ZE ZIJN ER WEER

Het gaat goed met de wilde zwaan. De elegante vogels hebben hun leefgebied vanuit het noorden uitgebreid naar Zuid-Zweden en broeden sinds 2005 ook mondjesmaat in Nederland. Waar heb je de beste kans ze te zien?
Foto: Jan Vermeer

Roots

Natuurfilm

REIS VAN EEN IJSBERENFAMILIE

Op oudjaarsavond, zondag 31 december, kun je kijken naar een indrukwekkende natuurfilm: Snowbears. De film volgt het leven van een ijsberenfamilie. Twee jonge ijsbeertjes kruipen voor het eerst hun hol uit, in het magische witte landschap van de Noordpool. Met hun onverschrokken moeder gaan ze op reis naar de zee… Tijd: 20.25 uur, NPO 2.

Roots

Wadden

NIEUWE WADDENFILM

Vier jaar lang filmde Ruben Smit (bekend van onder meer De Nieuwe Wildernis) in het waddengebied. Het resultaat is de natuurfilm Wad; leven op de grens van water en natuur, die in het najaar van 2018 in de bioscopen is te zien. Recent is een veelbelovend voorproefje gelanceerd.
Foto: Ruben Smit Productions

Roots

VOGELEN

TUINVOGELCURSUS

Wil je graag weten welke vogels je ziet in jouw tuin? In januari 2018 kun je op verschillende plaatsen in het land een minicursus 'Tuinvogels herkennen’ volgen. In één bijeenkomst en één excursie leer je tuinvogels herkennen en hoe je tuinvogels in jouw tuin krijgt. Deelname is gratis.
Foto: Niels Kooyman

Bestel eenvoudig online

Roots Natuuragenda

Zoek je nog een inspirerende agenda voor 2018? De Roots Natuuragenda biedt ook komend jaar weer de mooiste natuurfoto's, leuke weetjes en wandeltips.

Roots
Roots

Roots Natuurpad

OH OOSTENRIJKSE DENNENBOOM

Het Roots Natuurpad, dat 459 kilometer lang is, is mooi en afwisselend in alle jaargetijden. In deze week vol feestdagen tipt Roots traject 17 tussen Heerde en Gortel. Let rond de schaapskooi vooral op de Oostenrijkse dennen. Deze boomsoort is goed bestand tegen wind en komt van oorsprong voor in Oostenrijk, Italië en de Balkan.
Foto: Niels Kooyman

Roots

EEN NIEUW JAAR VOL NATUUR

De redactie van Roots wenst alle lezers een inspirerend 2018 vol mooie natuurmomenten.
Foto: Melchert Meijer zu Schlochtern

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer