Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 15 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Volg je hart: liever chocolatier dan accountant
Geluk bij een ongeluk. De Britse ex-accountant Andrew Kennard vond het. Toen de voormalige BDO-medewerker tijdelijk zijn gezichtsvermogen verloor en weer terugkreeg dankzij medisch ingrijpen, vroeg hij zich af of hij zijn werk nog wel leuk vond. Het antwoord was bevestigend. Maar hij had ook een oude liefde: ambachtelijke voedsel. Nu is Kennard nog steeds […]
Lees verder »
Maatregel voor RA en relatiebeheerder die spel niet zuiver speelden
Een faillissementsaanvraag die niet nodig was. Een administratieconsulent/relatiebeheerder en diens chef, een registeraccountant, hadden dat faillissement weliswaar niet zelf aangevraagd, maar ze namen wel deel aan overleg daarover. De Accountantskamer vond dat ze het spel niet zuiver speelden. Als maatregel legde de tuchtrechter een waarschuwing op.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis whitepaper: 9 tips voor de digitale accountant

De toekomst is digitaal, juist binnen de accountancysector. Mooi doel, maar hoe word je eigenlijk een digitale accountant? In ons nieuwste whitepaper ga je direct aan de slag met 9 praktische tips van digitale pioniers uit het vakgebied. Die gaan over het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, dashboarding, vasthouden aan een visie. En 100% in de cloud werken. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus!

Lees verder »
Accountancy is WNT-klussen liever kwijt dan rijk
Werk dat goed geld oplevert, maar dat accountantskantoren toch liever kwijt dan rijk zijn: de controle van topinkomens in de publieke sector. Dat schrijft het FD. De NBA heeft de boodschap ook neergelegd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat verantwoordelijk is voor de Wet Normering Topinkomens.
Lees verder »
Nederlandse 2e hands auto’s als warme broodjes grens over
De Nederlandse export van tweedehands personenauto’s is in oktober flink gestegen. In totaal gingen ruim 26.000 wagens het land uit, dik 20 % meer dan een jaar eerder. Een reden dat de uitvoer zo hard oploopt, is dat er veel occasions op voorraad zijn.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Werken als accountant bij de Belastingdienst

Dit is Margaret. Registeraccountant bij de Belastingdienst.
Zij is verantwoordelijk voor toezicht bij grote ondernemingen.
Samen met Margaret werken in een dynamische omgeving die constant verandert? Ga naar werken.belastingdienst.nl/accountancy.

Lees verder »
Btw-belaste dienst als zaak aan huis niet op balans staat
Privégebruik van een pand waarin ook gewerkt wordt kan worden belast als een btw-belaste dient, als btw die daarop betrekking heeft zakelijk wordt afgetrokken. Wil de eigenaar dat niet, dan moet het pand op de balans staan, oordeelt Rechtbank Gelderland.
Lees verder »
Verkoop supportershome gaat niet zonder btw-afdracht
Een horecabaas kreeg terecht een btw-naheffing van bijna een halve ton omdat hij ‘het gevaar voor verlies van belastinginkomsten niet tijdig en volledig [had] uitgeschakeld.’ Hof Amsterdam-Leeuwarden bevestigde een eerdere uitspraak van Rechtbank Gelderland.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vermogensoverdracht naar de kinderen gaat over theorie én emotie! Voorkom ruzies!

Wat is de nut en noodzaak van een schenkingsplan en passend testament? Kent u de mogelijkheden om te schenken met de warme of koude hand? Hoe voorkomt u ruzies en welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen? Jeroen Knol praat u bij op 29 nov. U leert de balans te vinden tussen financiële voordelen en emotionele beperkingen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, zo zorg je dat klanten voor jou kiezen

Vind je het lastig om je te onderscheiden van concurrenten? Maak eens een concurrentieanalyse en vergelijk jezelf met andere kantoren, om in kaart te brengen waar jouw kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes liggen.

Lees verder »
Belastingplan 2019: antwoorden op Kamervragen
Staatssecretaris Snel van Financiën heeft puntsgewijs maar uitvoerig geantwoord op vragen die door verschillende fracties zijn gesteld over het pakket Belastingplan 2019 en het implementatiewetsvoorstel ATAD1.
Lees verder »
In financiële dienstverlening steeds meer banen weg
arbeidsmarkt
Lees verder »
Elders op de wereld dalen de huizenprijzen
In sommige landen staan de huizenprijzen na een flinke hausse onder druk. Zo dalen in Zweden, Australië  en Groot-Brittanië de huizenprijzen weer. In Nederland zet de daling niet in, en dat zien economen van de Rabobank nog niet snel gebeuren, schrijven zij in hun kwartaalbericht over de woningmarkt. Wel hebben zij hun verwachtingen voor 2019 getemperd naar […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf vragen aan… | Van een zolderkamer naar vier vestigingen

De boekhouding makkelijker laten verlopen. Online, maar wel persoonlijk. Dat is de insteek van online administratiekantoor EasyZZP. Dion Florack en zijn compagnons Rodney Pikaar en Floran Florack begonnen op een zolderkamer. Inmiddels heeft het bedrijf vier vestigingen. En de groei zet door.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, zo zorg je dat klanten voor jou kiezen

Vind je het lastig om je te onderscheiden van concurrenten? Maak eens een concurrentieanalyse en vergelijk jezelf met andere kantoren, om in kaart te brengen waar jouw kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes liggen.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB
Avans+
1 februari 2019
Masterclass privacy en werknemers – Meld u snel aan!
The Legal Privacy Company
22 november 2018
Tuchtrechtactualiteiten in de SRA-Accountancy kring
SRA
30 november 2018
VACATURES
Staff (controle)
CROP
Hoofddorp
Starter accountancy Almelo
Baker Tilly Berk
Almelo
Ervaren belastingadviseur
Van Velzen Accountants & Adviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN