NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
‘Volgend jaar al potentie voor 550 Super Ecocombi’s in Nederland’
 
Volgend jaar zouden in theorie al ruim 550 stuks door Nederland kunnen rijden: Super Ecocombi’s, vrachtwagencombinaties van 32 meter lang. Dat stellen onderzoekers van CE Delft en Buck Consultants in een adviesrapport aan Topsector Logistiek. De marktpotentie is volgens hen aanwezig. In de praktijk gaan de supertrucks zeker niet zó voortvarend de weg op. Er...
 
 
 
#
 
Koopkoorts neemt bezit van binnenvaart
 
Contargo neemt de activiteiten van het Nederlandse Barge Line Today over, terwijl binnenvaartcoöperatie NPRC, bestaande uit 120 binnenvaartondernemers, het bevrachtingskantoor Aqua Navis verwerft. Eerder kreeg het havenbedrijf van Keulen, HGK, het groene licht om de Europese vrachtvloot van Imperial over te nemen. Het overnameseizoen in de binnenvaart lijkt geopend.
 
 
 
#
 
DB Cargo ziet bedrijfsverlies bijna verdrievoudigen
 
Het eerste halfjaar van 2020 heeft voor een verdere verslechtering van de financiële situatie gezorgd bij het noodlijdende DB Cargo. De Duitse railgoederenvervoerder zag het verlies voor belastingen met 220% toenemen naar 352 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) eindigde op een min van 176 miljoen euro.
 
 
#
 
Omzet vervoerder Stef keldert: ‘Nederland hard getroffen’
 
De Franse koel- en vriesvervoerder Stef heeft in het tweede jaarkwartaal maar liefst 19,2% omzetverlies geleden. Werd vorig jaar in dezelfde periode nog 863 miljoen euro omzet geboekt, nu was dat 697 miljoen.
 
 
 
#
 
Tips tegen inklimmers: ‘Pas op met reclame op je trailer’
 
Loop er in reclame-uitingen op je trailer niet mee te koop dat je een Engeland-specialist bent. Gebruik geavanceerde sloten. Neem het invullen van de Code of Practice voor de Britse douane serieus. Dat zijn enkele adviezen uit een gratis te downloaden ‘whitepaper’ dat Transport en Logistiek Nederland (TLN) in samenwerking met de Nederlandse ‘oplossingenleverancier’ Imbema...
 
 
 
#
 
Column – Nog veel ruis over invulling Mobiliteitspakket EU
 
Daar is hij dan, het Mobility Package van de EU. Ongetwijfeld heeft u al het een en ander kunnen lezen wat de nieuwe regels inhouden voor de rij- en rusttijden, de tachograaf, de vestigingseisen, cabotage en detachering. En ik zeg u eerlijk, een aantal daarvan doen bij mij toch wel de wenkbrauwen fronsen.
 
 
 
#
 
‘Rijk moet regie nemen bij invoering stedelijke zero emissie zones’
 
Het Rijk moet de regie nemen om gemeenten te helpen met het instellen van zero emissiezones voor de stadslogistiek. Het merendeel van de grote steden loopt namelijk volgens stichting Natuur & Milieu achter in de besluitvorming voor zero-emissiezones voor stadslogistiek.
 
 
 
#
 
Port of Zwolle wordt volwaardige shortsea-haven
 
Het is niet alleen voor Port of Zwolle een belangrijke ontwikkeling dat de sluis bij Kornwerderzand verbreed wordt en de bruggen vernieuwd worden. Mark Emmink, directeur van Sethehaven op- en overslag in Meppel, is ook blij met deze verandering. ‘Hierdoor breiden de transporten voor containers en bulkgoederen richting Meppel aanzienlijk uit.’
 
 
 
#
 
Onenigheid in KLM-top over toekomst vrachtactiviteiten
 
De vrachtvluchten van dochterbedrijf Martinair waren de laatste maanden de enige stabiele bron van inkomsten voor de KLM. Toch ligt er op de directietafel van KLM-topman Pieter Elbers een uitgewerkt plan om het mes te zetten in de vrachtafdeling of die deels af te stoten. ‘Elbers is nooit een fan geweest van vracht’.
 
 
#
 
ProRail: ‘Op de Havenspoorlijn zijn zaken blijven liggen’
 
Op goederenemplacement Waalhaven-Zuid kan naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar weer worden gerangeerd met goederentreinen met gevaarlijke stoffen. Eind dit jaar start de aanleg van het eerste deel van een definitieve blusvoorziening. In de loop van 2021 volgt een tweede vaste blusleiding onder de grond die ervoor moet zorgen...
 
 
 
#
 
‘Elektrische autolaadkraan komt straks nog wel de stad in’
 
Vlot Logistics, een bedrijf met vestigingen in Sliedrecht, Schelluinen en Rotterdam, ontwikkelde samen met zusterbedrijf Breytner een volledig elektrisch aangedreven vrachtwagen met autolaadkraan voor de bouwlogistiek. Volgens projectleider Nathan Dane een primeur in deze klasse.
 
 
 
#
 
Cosco steekt Maersk naar de kroon als grootste containervervoerder
 
De Chinese staatsrederij Cosco is hard op weg om Maersk in te halen als ‘s wereld grootste containervervoerder. Dat valt op te maken uit het overzicht ‘The Millionaires’ van de maritieme dataleverancier Dynamar.
 
 
 
#
 
Vrachtwagenchauffeur die lading iPhones heeft gestolen gepakt
 
Op een bedrijventerrein bij Schiphol is in maart een lading iPhones gestolen ter waarde van 3 miljoen euro. Voor de diefstal is een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen aangehouden, zo heeft de Koninklijke Marechaussee dinsdag bekendgemaakt.
 
 
 
#
 
‘Als je met papieren documenten werkt, tel je straks niet meer mee’
 
Het digitaliseren van de documentenstroom is voor transporteurs onvermijdelijk en blockchaintechnologie kan daar een belangrijke rol in spelen. Dat zei Klara Paardenkooper, blockchain-specialist aan de Rotterdam Business School, tijdens het evenement Multimodaal Online 2020 dat onlangs door Nieuwsblad Transport werd georganiseerd.
 
 
 
#
 
Overslag Rotterdam daalt fors, maar minder dan gevreesd
 
De overslag in de haven van Rotterdam is in de eerste helft van het jaar ten opzichte van vorig jaar met 9,1% gedaald tot 218,9 miljoen ton. De containeroverslag daalde met 7% tot zeven miljoen teu.
 
 
 
#
 
Mysterieuze groei Rotterdamse containerexport naar Azië
 
Topman Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam staat voor een raadsel. De export van containerlading naar Azië groeide in de eerste helft van het jaar met 13,5% ten opzichte van vorig jaar.
 
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam