Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 16 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Volledig arbeidsongeschikt en bijna pensionado, toch maximale transitievergoeding
Het naderen van de AOW-leeftijd betekent niet dat een werkgever een transitievergoeding voor een volledig arbeidsongeschikte medewerker hoeft te matigen. Dat heeft het Gerechtshof in Den Bosch bepaald.
Lees meer
 
 
Onbenut arbeidspotentieel, dus nog rek in de arbeidsmarkt
Er zit nog flink wat rek in de arbeidsmarkt, zo bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het afgelopen kwartaal waren er volgens de definitie die het CBS hanteert 1,35 miljoen mensen die werk zochten of graag meer uren zouden werken.
Lees meer
 
Nieuw: IT voor de Financieel Professional Advertorial

: De nieuwe brochure van Markus Verbeek Praehep met het complete opleidingsaanbod 2017/2018 is weer aan te vragen. Uiteraard met het vertrouwde aanbod dat jij van ons gewend bent, maar met veel meer Post Bachelor en Master opleidingen. Helemaal nieuw zijn de opleidingen in het kader van IT voor de Financieel Professional, korte trainingen , een HBO Leergang en zelfs een post Bachelor.
CTA: Ontdek hier het aanbod en vraag de gids aan

 
Freelance uurtarieven stijgen niet ondanks betere economie
De gemiddelde tarieven van ZZP’ers zijn dit jaar, ondanks de aantrekkende economie, niet gestegen. Dat meldt de digitale marktplaats Hoofdkraan.nl, dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. Het gemiddelde uurtarief is €43,-,  evenveel als in 2016. Hoofdkraan.nl doet jaarlijks onderzoek naar ZZP-tarieven.
Lees meer
 
 
Lokservers wijzen Nederland aan als centrum cybercrime
Nederland speelt een grote rol in de wereldwijde cybercriminaliteit. Vanuit Nederland en Nederlandse servers worden veel aanvallen op andere landen uitgevoerd. Ook als het gaat om landen die aangevallen worden, scoort Nederland hoog.
Lees meer
 
 
Exact stoot enkele Amerikaanse dochters af
Exact verkoopt een aantal in de Verenigde Staten gevestigde aanbieders van bedrijfssoftware aan ECi Software Solutions Inc. Het betreft de in productiebedrijven gespecialiseerde onderdelen , Macola, JobBOSS en MAX. 
Lees meer
 
 
Stelen van de baas meest voorkomende reden ontslag op staande voet
Diefstal is de meest voorkomende reden om een werknemer op staande voet te ontslaan. Ook fraude en conflicten over re-integratie op de werkvloer scoren hoog.
Lees meer
 
Sommige sessies AV-dag bijna uitverkocht! Advertorial

Wil je volop keuze hebben uit alle 16 workshops? Meld je dan nu aan voor de AV-dag. Sommige sessies zijn bijna uitverkocht. Nu nog keus uit alle sessies en ook nog 50 euro door de vroegboekkorting! Schrijf u nu in en ontvang na deelname een waardebon voor uw kantoor van 75 euro in te wisselen bij een training van Fiscaal Vanmorgen in 2017 of voor het AV-belastingcongres op 29 november. Schrijf u nu in.

 
Britten willen tijdelijke douane-unie na Brexit
Na het verlaten van de Europese Unie (EU) in maart 2019, wil het Verenigd Koninkrijk een tijdelijke douane-unie met de EU vormen. In die interim-periode kunnen bedrijven zich voorbereiden op nieuwe douaneprocedures, die nodig zijn als gevolg van ‘Brexit’.
Lees meer
 
 
Boeteregime toezichthouders in Nederland relatief mild
Nederlandse toezichthouders zijn in de regel milder en terughoudender met het uitdelen van boetes dan buitenlandse. Dat zegt advocaat Joost Italianer van NautaDutilh in het FD. De krant maakte een inventarisatie van maatregelen sinds het uitbreken van de kredietcrisis.
Lees meer
 
 
Jasjedasje
‘Houd je dat aan? Nee dat wil ik niet hoor, George trekt ook een jasje aan!’ Slechts wanneer ik dit kledingadvies van mijn vrouw zou opvolgen, was ze bereid met mij en onze vrienden uit eten te gaan. Niet dat we naar zo’n chique tent gingen hoor, maar de man van mijn vrouw moet er […]
Lees meer
 
 
Rijk komt niet met geld voor eierboeren
De banken schieten pluimveebedrijven die getroffen zijn door het fipronil-schandaal te hulp. De overheid komt niet met geld over de brug maar ondersteunt door ‘financieel te ontlasten’ en een onderzoek op te zetten dat de boeren moet helpen bij het schoonmaken van hun stallen.
Lees meer
 
Werkkostenregeling: wat kun je doen om dure verrassingen – 80% fiscale eindheffing – te voorkomen? Contentpartner
Het lijkt zo eenvoudig. Binnen het kader van de werkkostenregeling kan een werkgever 1,2% van zijn personeelsbudget vrij aan zijn werknemers uitbetalen, vergoeden, of personeelsfeesten voor aanbieden, enz. Het probleem zit hem echter minder in wat er mag, maar meer in de vastlegging en de bewaking van de bestede budgetten. Daarvoor moeten de loonadministraties en […]
 
Opleiding AA/RA Belastingaccountant Opleiding
Met de post-hbo-opleiding AA/RA-Belastingaccountant verdiept u uw fiscale kennis grondig. De docenten hebben ruime theorie- en praktijkervaring. U kunt na afloop de fiscale wet- en regelgeving beter interpreteren en toepassen in praktijksituaties in de mkb-praktijk. Na het volgen van de opleiding bent u een gelijkwaardige gesprekspartner van de fiscus en belastingadviseurs. Verandert de fiscale wetgeving […]
 
Fiscalisten Vacature
Vanwege de uitbreiding van ons team Fiscalisten zijn wij, voor de regio Oost-Nederland alsmede Noord-Holland, op zoek naar:  Fiscalisten Jouw uitdaging Als fiscalist profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige fiscale kennis. Je vindt het leuk om jouw kennis uit te breiden en te delen. Je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn