Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 8 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Volledige vrijspraak voor voormalig KPMG-topman Van Everdingen
Voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen, projectontwikkelaar Fred Meijer en twee medeverdachten zijn vrijdag door de rechtbank Amsterdam volledig vrijgesproken in de zaak rond vermeende fraude bij de bouw van het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen.
Lees verder »
EY onderzoekt misdraging werknemer tijdens skireis
EY heeft momenteel te maken met een nogal gênante kwestie rond een skiweekend voor personeel.
Lees verder »
Advertorial: Checklist: Veilig omgaan met persoonlijke data

Een hack, phishing of een datalek voorkomen? Deze checklist met 10 praktische tips helpt jou en je collega’s bij het beschermen van (gevoelige) gegevens.

Download gratis >

Advertorial: OPLEIDING: De (accountant)adviseur als businesscoach

Bijna 90% van de ondernemers verwacht van zijn (accountant)adviseur een grotere rol als sparringpartner. In de 8-daagse opleiding van Fiscount gaan we op zoek naar jouw businesscoachkwaliteiten en hoe je die kunt ontwikkelen en/of verbeteren, zodat je beter invulling kunt geven aan jouw nieuwe rol als sparringpartner van jouw cliënt.

Wetsvoorstel UBO-register naar Kamer, invoering in 2020
Het wetsvoorstel Registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten (UBO-register) is donderdag, na advies van de Raad van State, ingediend bij de Tweede Kamer. Vanaf januari 2020 treedt het UBO-register in Nederland in werking, meldt het ministerie van Financiën.
Lees verder »
Belastingdienst ziet weinig in invoering UBO-register
Het UBO-register gaat amper helpen bij de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme omdat het voorstel fraudegevoelig is en handhaving op de juistheid slechts beperkt effectief zal zijn. Dat is het zeer kritische oordeel dat de Belastingdienst over het omstreden eigendomsregister formuleert in de uitvoeringstoets bij het wetvoorstel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Samenwerken met uw cliënten in de cloud – een logische stap

Het gaat lekker met het bedrijf van uw cliënt. De omzet groeit en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook dat de administratie complexer wordt. Wat nu? Geef uw cliënt 6 goede redenen om met u samen te werken. Download de whitepaper en deel dit met uw (potentiële) cliënten. =>

Lees verder »
Arrestaties om verdenking internationale witwasconstructie van 1,2 miljard dollar
De FIOD heeft afgelopen dinsdag drie voormalig functionarissen van een bedrijf uit de gemeente West-Betuwe aangehouden, meldt het OM vrijdag. De drie worden er van verdacht dat ze met het bedrijf circa USD 1.200.000.000 hebben witgewassen voor een opdrachtgever in India.
Lees verder »
Na maanden nog steeds geen onderbouwing miljoenen Uithoflijn
EY ziet ook na maandenlang onderzoek nog steeds geen onderbouwing door de provincie Utrecht van omstreden miljoenenbetalingen die werden gedaan aan bouwbedrijf BAM voor de aanleg van de Uithoflijn. Dat schrijft het AD op basis van een intern memo over het EY-onderzoek waar de krant over beschikt.
Lees verder »
FIOD houdt drie verdachten aan voor btw-fraude met huurcontracten
De FIOD heeft op 4 april twee bedrijfspanden in Eindhoven en Den Bosch doorzocht en beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. Ook zijn die dag drie mannen (41, 39 en 31 jaar) aangehouden.
Lees verder »
Schipper Groep voegt drie vestigingen samen in Breda
Top 30-kantoor Schipper verhuist deze zomer vanuit drie kantoren in Made, Zundert en Rijen naar een voormalig pand van PwC aan de Rat Verleghstraat in Breda. In de nieuwe vestiging komen ongeveer zestig mensen te werken
Lees verder »
Grove schuld vennootschap bij te lage aangifte, bestuurder aansprakelijk
Een bestuurder van een vennootschap is terecht door de fiscus aansprakelijk gesteld voor de grove schuld van de vennootschap met betrekking tot het doen van een nihilaangifte voor de omzetbelasting, oordeelt de rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees verder »
Dit zijn de tien meest innovatieve accountants van Nederland
Uit een recordaantal van tachtig deelnemers heeft de jury de tien kantoren geselecteerd die kans maken op de Exact Cloud Award 2019.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 vragen aan | Jolanda Spruijt: ‘Mijn kpi’s voor succes? Goede service en automatisering’

In 2014 is Jolanda Spruijt voor zichzelf begonnen en startte OAMKB Groningen. En met succes. Aan het einde van haar eerste jaar als zelfstandig ondernemer had ze al 60 klanten. ‘Ons unique selling point is de combinatie van heel goede service leveren en het inzicht en de toegankelijkheid van Yuki. Klanten die de administratie eerst […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Exact presenteert de Spring ‘19 Release

Exact presenteert de Spring ’19 release met veel innovaties die ondernemers en accountants helpen om administratieve handelingen sneller en efficiënter af te wikkelen, meldt het softwarebedrijf.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Steinhoff stelt publicatie jaarcijfers opnieuw uit
Kamer van Koophandel: kwart zzp’ers wil vaste baan
KPMG en VI Company gaan samenwerking in vermogensbeheer stimuleren
OPLEIDINGEN
Estate Planning in vogelvlucht (deel 1): verrekenbedingen en andere huwelijkse vraagstukken
Fiscount
7 mei 2019
Cursus Onderneming en echtscheiding
Fiscaal Vanmorgen
13 mei 2019
BTW en retail
NBA Opleidingen
18 april 2019
VACATURES
Medior-Accountant
De Hooge Waerder
Alkmaar, Beverwijk, Heerhugowaard
Assistent Accountant
Rikst
Groningen
Assistent-accountant
ABAB
Roosendaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN