Voorlezen daagt kinderen uit | De NOT komt eraan | Vier het letterfeest
Klik hier voor de webversie »
Volop groei!
Nieuw jaar, nieuwe ontwikkelingen
Meer nieuws op de NOT
Nieuwe kijk op het jaar
Hopelijk heb je een fijne kerstvakantie en mooie feestdagen achter de rug en start je dit jaar met veel nieuwe energie! Om je op gang te helpen, zetten we de mooiste voorleestips op een rij, want de woordenschat van kinderen groeit door voor te lezen. Ook vieren we het letterfeest met je en laten we zien welke nieuwe ontwikkelingen je op de NOT kunt verwachten van ons. Kortom: genoeg tips en tricks voor een nieuw jaar!
Alle letters geleerd?
Tijd voor een feestje!
Geef je les aan groep 3? Dan is er binnenkort iets te vieren! Na het afronden van kern 6 in Veilig leren lezen zijn alle letters aan bod geweest. Een mooi moment om hierbij stil te staan, is het Letterfeest. Op onze website vind je allerlei materialen om er een topfeest van te maken. Zoals het Letterdiploma en het Lang-leve-het-lezen-lied, geschreven door kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout.

Hoe vier jij het feest met je klas? Wanneer je een filmpje of een foto ervan deelt op Facebook of Instagram (gebruik de hashtag #letterfeest), maak je kans op een bezoek van Erik en Elle in jouw klas.
Het belang van voorlezen
Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen: het zorgt voor leesbevordering, leesplezier én voor sociale vaardigheden. Deze toffe poster laat het belang van voorlezen zien. Leuk om te downloaden en op te hangen in de klas!
Blader mee op de NOT
Onze jongste blaadjes zie je in Utrecht
Uiteraard pakken wij op de beurs uit met onze gloednieuwe Estafette editie 3. We vertellen je er graag meer over op onze stand. Daarnaast zijn er dagelijks presentaties in een afgesloten theater op de beursvloer. Maar ook rondom onze andere methodes zijn er mooie nieuwe dingen te zien.

En: haal het gratis NOT-geschenk 'De waanzinnige skivakantie op bij onze stand in hal 1. Een zogeheten boekbinder waarin vijf boeken uit de aanvullende leeseries bij Estafette editie 3 een rol spelen.
Laat je schoolbieb groeien: Land van Lezen op de NOT
Is jouw schoolbieb up-to-date? Op de NOT staat Land van Lezen in de grote Zwijsen-stand met de gloednieuwe Schoolbiebscan én de Boekenmatch. Ervaar tijdens de NOT hoe je je schoolbiebcollectie scant en bijwerkt met de Schoolbiebscan en hoe kinderen zelf interessante boeken kiezen met de Boekenmatch. Zien we je op de NOT?
juf Lyan
Een kijkje in de klas van ... Lyan Bruggink, leerkracht van groep 1 en 2 op Basisschool de Twaalfruiter in Vleuterweide. Lyan vindt voorlezen in de klas erg belangrijk en vertelt graag over het belang ervan voor kleuters.
Praktische methode-informatie

We hebben een aantal artikelen voor je geselecteerd op basis van je persoonlijke Zwijsen-profiel. Zie je geen artikelen? Dan kan het zo zijn dat je profiel niet gevuld of niet compleet is.
Vul hier je profiel aan »

Vragen over je methoden of methodekeuze?
Stel ze aan ons!
De juiste methode kan kinderen het plezier in bijvoorbeeld rekenen of taal teruggeven. Onze methodeadviseurs zijn specialisten in het keuzetraject voor een nieuwe methode. De adviseurs hebben allemaal een achtergrond in het onderwijs en spreken jouw taal. Ze staan je graag bij met deskundig advies en begeleiding op maat.
Lees verder
Is deze nieuwsbrief naar je doorgestuurd?
Dat is aardig! Ontvang zelf ook een Schooljournaal op maat:
klik hier om je in te schrijven.
Volg je Zwijsen al?

Profiel wijzigen | Contact |  Bezoek zwijsen.nl |  Afmelden